Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011

Φουκοσίμα: Κίνδυνος για πυρηνικό όλεθρο.Εκκενώθηκε ο αντιδραστήρας 2

 Γνωρίζετε πολύ καλά πως όλη αυτή την περίοδο καταδικάσαμε την πυρηνική τρομολαγνεία που 'έπιασε' τα ΜΜΕ της Ευρώπης αλλά και τα Ελληνικά.
Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν να σοβαρεύουν επικίνδυνα
(Για τους συνωμοσιολόγους πάντως, το γεονός της πυρηνικής έκρηξης έχει 2 ημερομηνίες. 28/3 και 29/3, όπως 'προφήτεψε' η ταινία "Knowing")

Στην εκκένωση του αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αναγκάστηκε να προχωρήσει την Κυριακή το προσωπικό που εργάζεται εκεί, καθώς στο νερό ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Νωρίτερα, η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας είχε ανακοινώσει πως το ραδιενεργό ιώδιο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του εργοστασίου αυξήθηκε 1.850 φορές πάνω από το κανονικό.

Αρχικά,
εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO είχε ανακοινώσει ότι το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού, στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισιβέρτ (mSv) ανά ώρα.

«Ο αριθμός αυτός είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερος από το επίπεδο της ραδιενέργειας του νερού που βρίσκεται γενικά σε έναν αντιδραστήρα ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καισίου και άλλων ραδιενεργών ουσιών, που υπό κανονικές συνθήκες δεν ανιχνεύονται στο νερό αντιδραστήρων. Είναι πολύ πιθανόν, να έχουν υποστεί ζημιές οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου».

Αργότερα, η εταιρεία προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, ανακοινώνοντας ότι «οι παραπάνω μετρήσεις δεν είναι αξιόπιστες» και πως τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν είναι χαμηλότερα. Γεγονός, πάντως, παραμένει ότι οι μετρήσεις ήταν αρκετά μεγάλες και ανάγκασαν το προσωπικό να εγκαταλείψει εσπευσμένα τον αντιδραστήρα.

Σύμφωνα με το BBC, επίπεδα ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισιβέρτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων.

Με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισιβέρτ και άνω, οι ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού των καρκίνων.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική απέναντι σε αυτή την καταστροφή, τη χειρότερη που βιώνει η χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο, δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Νωρίτερα, η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας είχε ανακοινώσει πως το ραδιενεργό ιώδιο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 που ήταν το Σάββατο.

Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα είπε ότι είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και αυτή να είναι η αιτία για την υψηλή ραδιενέργεια που εντοπίστηκε σε στάσιμο νερό στα κτίρια όπου βρίσκονται οι τουρμπίνες.

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι ένας σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία TEPCO πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά η προειδοποίησή του «αγνοήθηκε».

Ο Γιουκινόμπου Οκαμούρα είπε ότι η TEPCO επέμεινε πως ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση σεισμών ήταν επαρκής και δεν ήθελε να εξετάσει την υπόθεση πιθανής ζημιάς από σεισμική δόνηση ή τσουνάμι.

«Είναι παράξενο να συμπεριφέρεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψιν σου αστάθμητους παράγοντες» δήλωσε ο Οκαμούρα, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Ενεργών Ρηγμάτων και Σεισμών.

Η TEPCO, από την πλευρά της, υποστηρίζει πως ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου ήταν «πέραν κάθε πρόβλεψης».

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ Γιουκίγια Αμάνο προειδοποίησε, πάντως, ότι η πυρηνική κρίση «απέχει πολύ από το τέλος».

Η κρίση στο εργοστάσιο, που βρίσκεται 240 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα, έχει επισκιάσει την προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τον ισχυρότερο σεισμό στην ιστορία της Ιαπωνίας. Ο απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 27.100 νεκρούς και αγνοούμενους στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Ο επικεφαλής της IAEA δήλωσε ότι η κρίση ενδέχεται να συνεχιστεί για εβδομάδες και μήνες. «Είναι ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και δεν έχει τελειώσει ακόμα» είπε στους New York Times.

Ο Αμάνο, Ιάπωνας πρώην διπλωμάτης, υποστήριξε ότι οι αρχές δεν είναι πεπεισμένες για το εάν επαρκεί το νερό που ρίχνουν στους αντιδραστήρες για να ψυχθούν. Είπε, επίσης, πως υπάρχουν μερικές «θετικές ενδείξεις», όπως η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο, αλλά «πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικρίνει το έργο των αρχών στο Τόκιο.

Η IAEA έστειλε δύο πρόσθετες ομάδες στην Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες, μια για να βοηθήσει στην παρακολούθηση του επιπέδου της ραδιενέργειας και μια για να βοηθήσει στην αποτίμηση της μόλυνσης των τροφίμων
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=392041

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών