Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2011

Ι. Βρούτσης: "Κριτική στον εαυτόν του άσκησε ο Παπακωνσταντίνου!!"



«Σαν να μην έχει την ευθύνη επί 18 μήνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ο Υπ. Οικονομικών, με τις δηλώσεις του στο Φορολογικό Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, άσκησε δριμεία κριτική στον ίδιο του τον εαυτό και στη δική του φορολογική πολιτική.

Την αξιολόγησε ως άδικη και αναποτελεσματική.

Ομολόγησε την αποτυχία της..
οικονομικής πολιτικής, επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις της Ν.Δ. για ανυπαρξία φορολογικής πολιτικής.

Σαν σκιώδης Υπουργός του ίδιου του εαυτού του, μετατόπισε τις ευθύνες για την κατάρρευση των εσόδων και τη μη αποτελεσματική συλλογή της φορολογητέας ύλης στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Όταν την ίδια στιγμή, έρχεται με το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και με τρόπο αυθαίρετο να δημιουργήσει «ελεγκτικό μηχανισμό» φίλων και ημετέρων με την πρόφαση της δήθεν επανασύστασης Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, δεν ανέφερε ούτε λέξη για το χάος που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Οικονομικών, αφού η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθίσταται αδύνατη, με τραγικές επιπτώσεις στα έσοδα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τον ερχομό του 10ου, στη σειρά, νομοσχέδιου με φορολογικές διατάξεις με το οποίο καταργεί τις εναπομείνασες φοροαπαλλαγές.

Όσο η κυβέρνηση λειτουργεί με αντιφάσεις και παλινωδίες, όσο ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί ένα επαχθές γι’ αυτήν φορολογικό περιβάλλον, τόσο η υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού θα διευρύνεται και οι στόχοι θα γίνονται άπιαστο όνειρο.

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικά μέτρα, αφορισμούς και αναχρονιστικές πρακτικές.

Απαιτεί δέσμη αναπτυξιακών και αποτελεσματικών μέτρων, τα οποία σήμερα απουσιάζουν από την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών