Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 28, 2011

Ω τι θαύμα.... Ο ψυχρότερος Απρίλης εδώ και 14 χρόνια

 Εξαίρεση θα είναι που επιβεβαιώνει τον κανόνα..
Είναι δυνατόν να μας δουλεύουν με την υπερθέρμανση;

Σε έναν από τους ψυχρότερους Απριλίους των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών αναδεικνύεται μέχρι στιγμής ο φετινός, που ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες «κρατάει» ακόμη αναμμένα καλοριφέρ και κάθε είδους θερμαντικά σώματα, εφ’ όσον η θερμοκρασία πέφτει αισθητά. Ωστόσο, η ήπια άνοιξη είναι εξαιρετικά βοηθητική για τα φυτά. Απομένουν οι δύο αυριανές ημέρες για να ολοκληρωθεί....
ημερολογιακά και μαζί του οι παρατηρήσεις των επιστημόνων, που μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο φετινός Απρίλιος, εξαιτίας της εμμονής των βορείων και βορειοανατολικών ανέμων στα ανατολικά και νότια της χώρας στη μεγαλύτερη διάρκεια του μήνα, τείνει θερμοκρασιακά προς τον Απρίλιο του 1997, ο οποίος είχε μέση μέγιστη θερμοκρασία 16,8° C και είχε χαρακτηριστεί ο ψυχρότερος Απρίλιος των τελευταίων σαράντα ετών στην Αττική. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Απριλίου κυμαίνεται στους 20,3° C, αν και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες έως 37° C, καθώς ο μήνας αυτός είναι μεταβατικός και στη διάρκειά του καταγράφονται πολλές μεταβολές.
Πέραν των χαμηλών θερμοκρασιών, οι πρόσφατες βροχές έχουν να παρουσιάσουν, πάλι σε ό, τι αφορά την Αττική, το αξιοσημείωτο ύψος - ρεκόρ των 31 χιλιοστών, ποσότητα νερού που «έπεσε» μέσα σε μόλις δώδεκα ώρες την προηγούμενη Τρίτη προς τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η μέση τιμή του ύψους βροχής στην Αττική αυτή την εποχή κυμαίνεται από 24 έως 27 χιλιοστά. «Σε διάστημα μισής ημέρας έβρεξε περισσότερο απ’ όσο βρέχει όλον τον Απρίλιο», εξηγεί ο κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος, διευθυντής προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν 27 χιλιοστά στην Κάρυστο, 20 χιλιοστά στο Λεωνίδιο και μεταξύ 10 και 20 χιλιοστών σε άλλες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, η επίδραση της βροχής είναι ευεργετική αυτήν την εποχή για τις καλλιέργειες. Δεν είναι τυχαίο το ρητό «σαν κάνει ο Μάρτης δύο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σ’ εκείνον τον ζευγά που ’χει στη γη σπαρμένα».
Με την Πρωτομαγιά να βρίσκεται προ των πυλών, άστατος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βελτίωση της κατάστασης από το Σάββατο και παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει σε περιοχές και τους 25° C. Ωστόσο, οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ θα πνέουν άνεμοι εντάσεως έως 6 μποφόρ.

1 σχόλιο:

  1. Υπεθέρμανση του πλανήτη, λιώνουν οι πάγοι, ανεβαίνει η θάλασσα, εξαφανίζονται είδη, γρήγορα γρήγορα να κάνουμε επενδύσεις σε πράσινες εταιρείες (και δεν πειράζει που είναι ακριβότερες) γιατί κινδυνεύουμε, κίνδυνος παντού.

    Μην ακούτε τους επιστήμονες που διαφωνούν με τα σενάρια καταστροφής, ούτε αυτούς του CRU των οποίων τα mail διέρρευσαν και αποδείχτηκε ότι "ζέσταιναν" μόνοι τους τα στοιχεία (βλ. Climategate)... είναι όλα συνωμοσίες ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη, την μοναδική λύση.

    Ή πράσινη ανάπτυξη ή θα καείτε στην κόλαση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών