Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 30, 2011

Στις ανοησίες Αλογοσκούφη ότι ο Καραμανλής του έλεγε δήθεν "άστο γι' αργότερα" έχει απαντήσει προ πολλού η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/11/2007
Ο ΙΔΙΟΣ ο Καραμανλής εγκρίνει πλέον τα κονδύλια για τα υπουργεία
Καπέλο στον Αλογοσκούφη

Κορυφώνεται η κόντρα υπουργών-Αλογοσκούφη για τα κονδύλια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει ρόλο «πυροσβέστη», αλλά και συντονιστή, περιορίζοντας στην ουσία την ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων που είχε ο «τσάρος» στα πρώτα 3,5 χρόνια της Ν.Δ.

Εκεί που οι υπουργοί περνούσαν ο ένας μετά τον άλλον από το γραφείο του Αλογοσκούφη τείνοντας την χείρα για κονδύλια και εκείνος συνήθως τους έβαζε στον... πάγο, τώρα ο Καραμανλής είναι αυτός που κάνει τις συσκέψεις και παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Χθες, κάλεσε σε κοινή σύσκεψη τον Αλογοσκούφη με τον Βουλγαράκη και σήμερα τον Αλογοσκούφη με τον Μεϊμαράκη, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες. Η αλλαγή τακτικής του Καραμανλή δείχνει δύο πράγματα:

Αλάθητο τέλος

1 Ο υπουργός Οικονομίας δεν είναι πια ο εκλεκτός του, στον οποίο στήριζε ανεπιφύλακτα όλο το οικοδόμημα της «νέας διακυβέρνησης». Κατά την πρώτη πρωθυπουργική θητεία του Κ. Καραμανλή, ό,τι κι αν έκανε ο «τσάρος», είχε τη δημόσια σταθερή στήριξή του. Σχεδόν του αναγνώριζε το... αλάθητο του πάπα. Αντίθετα, τώρα, οι συνεργασίες γίνονται υπό τη δική του εποπτεία και υπό στενή παρακολούθηση. Προς αυτήν την κατεύθυνση τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου συνεπικουρεί ο Α. Σγαρδέλης.

2 Ταυτόχρονα, ο Κ. Καραμανλής βάζει στο παιχνίδι και τους άλλους υπουργούς, οι οποίοι συνήθως απλώς όφειλαν να ακολουθούν τις εντολές του «τσάρου», αν και ούτε αυτό έκαναν. Στην πλειονότητά τους τον αντιπαθούσαν, τον άφηναν τραγικά «μόνο» στη μάχη που έδινε για τη δημοσιονομική προσαρμογή και αρκούνταν στο να του τείνουν συνεχώς το χέρι για κονδύλια, χωρίς να πράττουν τα μέγιστα για το συμμάζεμα των οικονομικών των υπουργείων τους.

Τώρα η συνταγή αλλάζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου Γ. Βουλγαράκης ενώπιον του πρωθυπουργού συζήτησε με τον Αλογοσκούφη από το πώς και πότε πρέπει να αρχίσει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών μέχρι το γιατί δεν πρέπει να κόβονται δαπάνες, χάριν της οικονομίας, από κωδικούς που αφορούν σημαντικές υποχρεώσεις της πολιτείας (π.χ. υδροδότηση νησιών).

«Τα υπεσχημένα»

Ο Αλογοσκούφης άκουσε επίσης ανήσυχο στην άλλη γραμμή στο πορτοκαλί τηλέφωνο τον υπ. Υγείας Δ. Αβραμόπουλο να του ζητεί διαβεβαιώσεις ότι ο τομέας της Υγείας θα πάρει τα υπεσχημένα και θα γίνουν και οι διορισμοί σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο «τσάρος» τού έθεσε το θέμα της μεγάλης σπατάλης που γίνεται με τις προμήθειες των νοσοκομείων και ο Αβραμόπουλος του απάντησε ότι με την επιτροπή που θα αρχίσει να λειτουργεί τους επόμενους μήνες θα εξοικονομούνται τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, διότι μπαίνει φρένο στα τρωκτικά.

Εξηγήσεις από τον Αλογοσκούφη αναμένει και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής του οικονομικού επιτελείου για τις σπατάλες στην Τ.Α., όταν από την άλλη τα κρατικά ταμεία είναι σφιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών