Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Απριλίου 17, 2011

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε περίπτωση εκλογών

Όπως γράφει ο “Τύπος της Κυριακής” στο αυριανό του φύλλο, η ηγεσία της Ν.Δ. έχει έτοιμο το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων, προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί στο ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το στοίχημα του προέδρου της Ν.Δ. είναι να μπουν στο στίβο της πολιτικής καταξιωμένοι επαγγελματίες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να πείσουν την κοινωνία ότι υπάρχει η επιλογή της ελπίδας έναντι του αδιεξόδου της απαξίωσης.
Επικρατείας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλήξει στην απόφαση να ορίσει υποψηφίους, σε εκλόγιμες θέσεις, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Σταύρο Δήμα, τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, το στενό συνεργάτη του Χρύσανθο Λαζαρίδη και το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Α’ Αθηνών
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Ν.Δ. στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας, στην οποία πολιτεύεται πάντα. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές που θα είναι και πάλι υποψήφιοι -Ελίζα Βόζεμπεργκ, Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή- παρατηρείται συνωστισμός «γαλάζιων» στελεχών στη μάχη του σταυρού. Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι στις ερχόμενες εκλογές η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν θα είναι υποψήφια στο Ρέθυμνο αλλά στην Α’ Αθηνών, ενώ φαίνεται ότι έχει κλειδώσει στην ίδια περιφέρεια και η υποψηφιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Νότη Μηταράκη. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, όπως και την ευρωβουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία εκλεγόταν στο παρελθόν στην Α’ Αθηνών. Δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Βασίλη Κικίλια, του γραμματέα οργανωτικού Μανώλη Αγγελάκα και της Έλενας Κουντουρά.
Β’ Αθηνών
Εκτός από τους έντεκα εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, στη λίστα θα προστεθεί ο γραμματέας συνδικαλισμού Γιάννης Μανώλης, ενώ φέρεται πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου. Εχει κλειδώσει η υποψηφιότητα Βασιλικής Τζότζολα, ενώ και πάλι υποψήφιοι θα είναι ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε. Λευτέρης Ζαγορίτης και η Κατερίνα Παπακώστα. Στη Β’ Αθηνών «οδηγούν» οι πληροφορίες και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.
Υπόλοιπο Αττικής
Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Επικρατείας και Εσωτερικών Πάνου Λειβαδά. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Θανάσης Κατσιγιάννης -απείχε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές- ενώ φαίνεται να δραστηριοποιείται και ο Πέτρος Δούκας. «Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον πρόεδρο», σημειώνουν σε κάθε περίπτωση οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Α’ Πειραιώς
Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας «κυκλοφορεί» το όνομα του Νίκου Καραχάλιου, πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., αλλά το «στάνταρ» είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Κατσαφάδου, αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ. Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει ο πρώην δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων και ο επιχειρηματίας Πέτρος Αρβανίτης.
Β’ Πειραιώς
Η νέα υποψηφιότητα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι αυτή του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Α’ Θεσσαλονίκης
Για τα στελέχη της Ν.Δ. είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην εκλογική περιφέρειά του. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη, Έλενα Ράπτη και Γιάννη Ιωαννίδη, θέση στο ψηφοδέλτιο θα διεκδικήσουν ο Στράτος Σιμόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος, η δημοτική σύμβουλος Αννυ Ευθυμίου, ενώ θα δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις της η χημικός μηχανικός Λιάνα Γούτα.
Β’ Θεσσαλονίκης
Τη μάχη θα δώσουν οι δύο εν ενεργεία βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Αιτωλοακαρνανία, θα μπουν στη μάχη του σταυρού ο υποψήφιος περιφερειάρχης και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Παπαναστασίου, ο Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή, ο Θύμιος Δρόσος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ενώ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού.
Στη Βοιωτία, ο βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης θα δώσει και πάλι τη μάχη της κάλπης, ενώ όλα δείχνουν ότι θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ενώ ο πολιτευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας δηλώνει στην τοπική κοινωνία ότι, αν το αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, θα είναι υποψήφιος. Ερώτημα παραμένει η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μπασιάκου, αν και κατά τοπικά κομματικά στελέχη δεν φαίνεται να υπάρχουν εμπόδια…
Στη Φθιώτιδα, ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας θα είναι και πάλι υποψήφιος, με ενισχυμένη την παρουσία του από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας. Ο τομεάρχης Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ στην κούρσα θα ξαναμπεί ο πρώην βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης και ο πολιτευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος.
Στην Εύβοια, τα «κλειδιά» κρατούν οι νυν βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος και Σίμος Κεδίκογλου. Με γρίφο μοιάζει η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Αναστάσιου Λιάσκου, μετά από το «επεισόδιο» με τον ΛΑ.Ο.Σ. και την τελική ανακοίνωση της παραμονής του στη Ν.Δ., ενώ το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριλάβει νέες παρουσίες, καθώς ο νομός είναι εξαεδρικός.
Στη Φωκίδα, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπαθανασίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
Στην Ευρυτανία, υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογιώργος.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στην Αχαΐα, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου και ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.
Στην Ηλεία, η έκπληξη έρχεται από τη βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. Ευγενία Αυγερινοπούλου, η οποία για πρώτη φορά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο στίβο της ψήφου στο νομό όπου μεγάλωσε. Σήμερα, τη μοναδική «γαλάζια» έδρα κρατά ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρας, καθώς ο Γιώργος Κοντογιάννης προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα δώσουν τη μάχη ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανίδης, ο γιατρός Χάρης Λαμπρόπουλος, ενώ και πάλι υποψήφιος θα είναι ο Παναγιώτης Αδρακτάς.
Στην Κορινθία, οι πληροφορίες θέλουν να παίρνει το «βάπτισμα» του υποψηφίου ο γιος του Σταύρου Δήμα, Χρήστος, και ο υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου Κώστας Γιώτης.
Στην Αρκαδία, θα θέσει υποψηφιότητα ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ αναμένεται να διεκδικήσουν και πάλι μία θέση στο ψηφοδέλτιο ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Στη Μεσσηνία, όπου θα παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς, θα είναι υποψήφιοι ο πρώην βουλευτής Κώστας Σαμπαζιώτης και ένα νέο στέλεχος της Ν.Δ., ο Δημήτρης Πτωχός. Ο εν ενεργεία βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος θα είναι και πάλι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
Στην Αργολίδα, ο Γιάννης Ανδριανός ως εν ενεργεία βουλευτής θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ στο κυνήγι του σταυρού θα μπει και ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς. Ακούγεται επίσης το όνομα του Βαγγέλη Μπαρμπάκου, ο οποίος διατηρεί μακρά εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ.
Στη Λακωνία, για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους ο πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στις Σέρρες, τοπικά στελέχη δεν αποκλείουν να είναι υποψήφιος ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνος.
Στην Πιερία, στο στίβο του σταυρού θα παραμείνει ο Κώστας Κουκοδήμος, ενώ αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Στην Πέλλα, τη μοναδική «γαλάζια» έδρα κατέχει ο Γιώργος Καρασμάνης. Η Ν.Δ. ανεβάζει τον πήχυ με την υποψηφιότητα του πολιτικού μηχανικού Διονύση Σταμενίτη, ενώ υποψήφιος επιθυμεί να είναι και ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής.
Στο Κιλκίς, ο «κλήρος» πέφτει στον Σάββα Τσιτουρίδη, για τον οποίο όλα δείχνουν ότι δεν θα κοπεί από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κιλτίδης πήρε την έδρα του και μετακόμισε στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Στην Κοζάνη, θα πάρει το «χρίσμα» του υποψήφιου βουλευτή ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Ν.Δ., μέλος της επιτροπής αξιολόγησης στελεχών και εκ των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.
Στη Δράμα, ο Μαργαρίτης Τζίμας θα είναι και πάλι υποψήφιος ως εν ενεργεία βουλευτής και τα στελέχη της Ν.Δ. αναζητούν νέα πρόσωπα για να ενισχυθεί η παράταξη στο νομό που έλαβε δραματικά ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές.
Στην Καβάλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι υποψήφιος και πάλι.
Στην Ημαθία, ο νυν βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης θα είναι και πάλι στη «γαλάζια» λίστα, ενώ οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται.
Στα Γρεβενά, άγνωστες είναι οι προθέσεις του Χρήστου Φώλια. Τα τοπικά στελέχη βρίσκονται σε συζητήσεις με «φρέσκα» πρόσωπα.
Στην Καστοριά, πληροφορίες φέρουν ως υποψήφιους τη Μαρία Αντωνίου, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., και τον Γιώργο Ντίνα ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα εξαγωγών γούνας.
Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. έχει εκλέξει βουλευτή τον Στάθη Κωνσταντινίδη, θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιό της με την υποψηφιότητα του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονομολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.
Στη Χαλκιδική, ο Γιώργος Βαγιωνάς θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ενώ η Ν.Δ. στρέφεται σε νέα πρόσωπα για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο του νομού.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στη Λάρισα, είναι αυτονόητη η υποψηφιότητα των εν ενεργεία βουλευτών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρήστου Ζώη. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός.
Στη Μαγνησία, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο βουλευτής Θανάσης Νάκος, ενώ στη μάχη θα μπει δυναμικά και πάλι η υποψήφια δήμαρχος Βόλου και πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή. Φαίνεται να έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του Γιώργου Σπηλιόπουλου, πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Στα Τρίκαλα, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Νίκος Λέγκας, όπως και ο γραμματέας νέων βουλευτών της Ν.Δ. Θεόδωρος Σκρέκας, ο πρώην νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης και η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Αργυροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης προσανατολίζεται να ανοίξει το δρόμο για το γιο του.
Στην Καρδίτσα, οι νυν βουλευτές Σπύρος Ταλιαδούρος και Κώστας Τσιάρας θα είναι υποψήφιοι, ενώ το νέο πρόσωπο που «ακούγεται» είναι ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της ΑΔΕΔΥ.
ΗΠΕΙΡΟΣ
Στα Ιωάννινα, ισχυροί υποψήφιοι είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης.
Στην Άρτα, ο Γιώργος Στύλιος, γιατρός, θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ τα στελέχη της Ν.Δ. αξιολογούν τους νέους ενδιαφερομένους.
Στη Θεσπρωτία, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Αντώνης Μπέζας.
Στην Πρέβεζα, επίσης, βολιδοσκοπούνται νέα πρόσωπα. Ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης θα είναι και πάλι υποψήφιος.
ΘΡΑΚΗ
Στην Ξάνθη, θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών ο βουλευτής Αλέκος Κοντός, ενώ στη μάχη θα μπουν ο πρώην νομάρχης Γιώργος Παυλίδης και η μηχανολόγος-μηχανικός Γεωργία Ανδρέου.
Στη Ροδόπη, παραμένει ισχυρός ο Γραμματέας Προγράμματος Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναζήτηση αφορά υποψηφίους του μουσουλμανικού στοιχείου.
Στον Εβρο, είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του Ακη Γεροντόπουλου, ενώ και ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης επιθυμεί να είναι υποψήφιος.
ΚΡΗΤΗ
Στο Ηράκλειο, η Ν.Δ. μπαίνει και πάλι με το βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Μετά την προσχώρηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, τα «γαλάζια» στελέχη προσανατολίζονται στην υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη, καθώς και του Γιάννη Οικονόμου, αντιπροέδρου των ξενοδόχων Κρήτης.
Στα Χανιά, υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Μανούσος Βολουδάκης, ενώ θεωρείται δεδομένη και η υποψηφιότητα του δημάρχου της πόλης Κυριάκου Βιρβιδάκη, μετά την προσχώρηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Στο Ρέθυμνο, θα επιστρέψει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ο Κώστας Σχοινάς, ενώ την έδρα θα διεκδικήσει και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του πρώην υπουργού.
Στο Λασίθι, είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη, πρώην υφυπουργού.
ΑΙΓΑΙΟ
Στα Δωδεκάνησα, η μοναδική «γαλάζια» βουλευτής Μίκα Ιατρίδη θα «τρέξει» και πάλι στο μαραθώνιο του σταυρού, έχοντας στο ίδιο ψηφοδέλτιο νέα πρόσωπα. Στη μάχη μπαίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μπάμπης Κόκκινος, θα είναι και πάλι υποψήφιος από το χώρο της Αυτοδιοίκησης ο Νίκος Πουλιού, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Βαληνάκης. Επίσης, ενδιαφέρεται ο εκπαιδευτικός Μάνος Κόνσολας.
Στις Κυκλάδες, τη «γαλάζια» έδρα έχει ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ στη μάχη θα μπει και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης.
Στη Λέσβο, θα είναι υποψήφιος ο πρώην νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παύλος Βογιατζής.
Στη Χίο, ο εν ενεργεία βουλευτής Κώστας Μουσουρούλης θα είναι πάλι υποψήφιος, ενώ τα κομματικά στελέχη αναζητούν φρέσκα πρόσωπα για να πλαισιώσουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
Στη Σάμο, η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Φίλιππο Μωυσόγλου, κομματικό στέλεχος.
ΙΟΝΙΟ
Στην Κέρκυρα, στο ψηφοδέλτιο με το νυν βουλευτή Νίκο Δένδια θα βρίσκεται και ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας.
Στην Κεφαλονιά, την ιδιαίτερη πατρίδα της, «κατεβαίνει» από την Α’ Αθηνών όπου ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη.
Στη Ζάκυνθο, φέρεται να επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρου.
Στη Λευκάδα, ακούγεται έντονα η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών