Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:


Είναι έτσι ακριβώς όπως το γράφουμε και μη τρώτε τα παραμύθια της κυβέρνησης και των καταχρεωμένων καναλαρχών:

“Το ΔΝΤ μετατρέπει τα χρέη του κράτους απέναντι σε ιδιώτες —και μάλιστα απατεώνες— σε χρέη του κράτους απέναντι σε άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς”.

Επίσης:
Κοιτάξτε τι λέει ο Στρως-Κααν (οράτε το άρθρο “ΔΝΤ: Ωρολογιακή βόμβα χρέους απειλεί τις τράπεζες”, Ελευθεροτυπία, 14-4-2011).
“Οι επιβαρυμένες με χρέη τράπεζες είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέη 3,6 τρισ. δολ.” Το πρόβλημα της Ελλάδας, εν αντιθέσει με αυτό της Ιρλανδίας, δεν είναι οι τράπεζες αν και με συνεχιζομενο το μνημόνιο θα μετατραπεί και σε τραπεζικό. Καθ’ ότι, η δραστική μείωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία θα επιφέρει δραστική μείωση στην τραπεζική ρεσυτότητα. Με αυξημένες υποχρεώσεις σε μεσοπρόθεσμα διατρεπεζικά δάνεια, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να περιορίσουν την παροχή ρευστότητας. Φαύλος κύκλος.

Όμως στο τέλος ο Στρως-Κααν λέει το εξής αξιοπρόσεκτο: “ο Πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, προειδοποίησε τις χώρες ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ μετατρέποντας ορισμένα κυκλικά προβλήματα σε διαρθρωτικά”.


Τότε γιατί το εφάρμοσαν στην Ελλάδα; Ποιοί λόγοι συνετρεχαν Κε. Παπανδρέου ώστε να εφαρμοστεί εδώ;
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών