Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

Αυτή είναι 'δημοκρατία'... Τούρκοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην "Εργκενεκόν" υποψήφιοι βουλευτές..

 Τι και αν εκρεμμούν ποινικές δίκες εναντίον τους...


Πολλές προσωπικότητες που κατηγορούνται για συνωμοσία κατά του τουρκικού καθεστώτος είναι υποψήφιες στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που μπορεί να τούς επιτρέψει, εάν εκλεγούν, να αποφυλακιστούν, έγινε γνωστό σήμερα από πολιτικούς και τα τουρκικά ΜΜΕ.
Τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν τρεις από αυτούς επικεφαλής στις λίστες τους, καθιστώντας τους εκλόγιμους και αγνοώντας την αξιοπιστία των εν εξελίξει δικαστικών ενεργειών, οι οποίες, σύμφωνα με τους επιτιμητές τους, έχουν στόχο να δυσφημήσουν το στρατό και να φιμώσουν την αντιπολίτευση.
Εάν εκλεγούν, οι υποψήφιοι αυτοί θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι σε όλη τη διάρκεια της δίκης τους.
Ο δημοσιογράφος Μουσταφά Μπαλμπάι, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους εγκεφάλους του δικτύου Εργκένεκον, είναι στη δεύτερη θέση-εκλόγιμη-στη λίστα του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP-σοσιαλδημοκρατικό) στη Σμύρνη.
Σε καλή θέση στη λίστα του CHP είναι και ο πανεπιστημιακός Μεχμέτ Χαμπεράλ.
Ο στρατηγός Ενγκίν Αλάν, γνωστός για το ρόλο του στη σύλληψη το 1999 στην Κένυα του κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν βρίσκεται σε καλή θέση για να εκλεγεί, στη λίστα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.
Σύμφωνα με τον Τύπο, πολλοί ακόμα ύποπτοι που είναι υπό προσωρινή κράτηση για ανάμιξη στην υπόθεση Εργκένεκον, παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.
Μεταξύ αυτών είναι ο απόστρατος στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, ο οποίος κατηγορείται ως ο εγκέφαλος απόπειρας πραξικοπήματος το 2003, ο δημοσιογράφος Τουντσάι Οζνάκ και ο διοικητής της αστυνομίας Χανεφί Αβτσί, ο οποίος φυλακίστηκε μετά τη δημοσίευση βιβλίου στο οποίο κατηγορεί αστυνομικούς ισλαμιστικού προσανατολισμού ότι κατασκεύασαν αποδείξεις συνωμοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών