Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

H αστυνομία του Χριστόφια κτυπά τον τελευταίο συμπολεμιστή του ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου

“ΜΑΧΗ”: Ο ξυλοδαρμός του Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου από την Αστυνομία στα Φυλακισμένα Μνήματα!  

“H άρνηση της Αστυνομίας να εισέλθουν στα Φυλακισμένα Μνήματα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στους τάφους των ηρώων του Εθνικοαπλευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, είχε τραγική κατάληξη. Συγκεκριμένα στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στα Φυλακισμένα Μνήματα τα μέλη του ΕΛΑΜ με τη βοήθεια και του αγωνιστή Αυγουστή Ευσταθίου υπήρξε παρεμπόδιση από την αστυνομία με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα. Ντροπή και αίσχος αποτελεί το γεγονός ότι στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αυγουστής Ευσταθίου κτυπήθηκε ακόμη και με ρόπαλο από αστυνομικούς…


NA ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΩΣΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΧΕΡΙ...

“Στις 3 Μαρτίου 1957, Άγγλοι περικύκλωσαν το κρησφύγετό του κοντά στον Μαχαιρά. Ο Γρηγόρης φώναξε τότε: «Σύντροφοι, ο θεός να με βγάλει ψεύτη, προδοθήκαμε». «Αρχηγέ, μαζί σου και στον θάνατο» ψιθύρισαν όλοι. Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν την κουβέντα τους και οι στρατιώτες έφθασαν στην είσοδο. Φώναξαν στους άνδρες να παραδοθούν όμως καμία απάντηση. Η μάχη κράτησε για ώρες. Στην ομάδα του ήταν οι Ανδρέας Στυλιανού, Αυγουστής Ευσταθίου, Αντώνης Παπαδόπουλος και Φειδίας Συμεωνίδης, τους οποίους, όμως, διέταξε να βγουν από το κρησφύγετο και να παραδοθούν για να σωθούν, ενώ αυτός έμεινε και πολέμησε μόνος επί 10 ώρες τους εχθρούς, τραυματισμένος από θραύσμα χειροβομβίδας.
«Εσείς να βγείτε», είπε ο Γρηγόρης στους άνδρες του, «Θα σας χρειαστεί αλλού η πατρίδα. Εγώ πρέπει να μείνω εδώ για να πολεμήσω για την πατρίδα μας». Ο ίδιος αποφασισμένος να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Άγγλων και αν χρειαστεί να θυσιαστεί τους είπε επί λέξη: Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.
Σε προτροπές τών Άγγλων να παραδοθεί είχε μόνο μία απάντηση να δώσει «Μολών Λαβέ». Αμέσως, τέσσερις στρατιώτες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο Αυξεντίου τους υποδέχτηκε με καταιγιστικά πυρά. Οι τρεις Βρετανοί οπισθοχώρησαν έντρομοι, ο τέταρτος, ένας δεκανέας, έπεσε νεκρός. Σύμφωνα με μαρτυρία του συμπολεμιστή του Αυγουστή Ευσταθίου, που μετά τη ρίψη χειροβομβίδας στο κρησφύγετο επέστρεψε, με υπόδειξη των Άγγλων, για να διακριβώσει αν ο Αυξεντίου ήταν ζωντανός και να τον πείσει να παραδοθεί. Ο Αυγουστής προτίμησε να μείνει μαζί με τον αρχηγό του.
Ο Γρηγόρης φώναξε: «Τώρα είμαστε δύο. Ελάτε να μας πάρετε». Και η μάχη συνεχίστηκε ως το απόγευμα. Προσπάθειά τους ήταν να κρατήσουν τη μάχη μέχρι να νυχτώσει και επωφελούμενοι από το σκοτάδι να διαφύγουν. Οι Άγγλοι στρατιώτες, που αντιλήφθηκαν τον σκοπό τους, περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη, το πυρπόλησαν και έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου, ενώ ο Αυγουστής Ευσταθίου, με βαριά εγκαύματα συλλαμβάνεται.”




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών