Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Απριλίου 03, 2011

Ο Ψυχάρης τώρα κατάλαβε ότι υπάρχει κρίση, επειδή δεν έβρισκε τη "Luisa"

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κυρ Σταύρο...
Φανταστείτε σε τι κόσμο ζουν αυτοί οι άνθρωποι, που είναι και διευθυντές 'έγκυρων' εφημερίδων. Έπρεπε να τους κάνουν παράπονα οι φίλες τους Κολωνακιώτισσες, για το τζίρο και τα ενοικία που πληρώνουν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, ώστε να κατανόησουν το μέγεθος της κρίσης.

Ο Ψυχάρης εκεί που έπινε μια μέρα το καφεδάκι του στο "Da Capo", δέχθηκε τα παράπονα από φίλη του που διευθύνει τη γνωστή μπουτίκ "Luisa" και είπε να γράψει το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ, για την ανάγκη που υπάρχει, το Κολωνάκι να γίνει σαν το 'λαό'...
Διαβάστε το:

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι ένδειξη του μεγέθους της οικονομικής κρίσης και του τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε. Στο Κολωνάκι περισσότερα από εκατό καταστήματα έχουν κλείσει προσφάτως και αναζητούν ενοικιαστές. Στις άλλες περιοχές της Αθήνας τα κλειστά μαγαζιά είναι αναλογικώς ολιγότερα.
Η εξήγηση είναι απλή. Η «πιάτσα» κατάλαβε ενωρίς αυτό που η «αριστοκρατία» δεν αντιλαμβάνεται: η κρίση απαιτεί σκληρές αποφάσεις και οικονομικές θυσίες. Εριξε ενοίκια και τιμές ο «Λαός», απροσάρμοστο παραμένει το «Κολωνάκι».
Συντελείται γύρω μας μια δομική αλλαγή, με τον μέσο πολίτη να πληρώνει το βαρύ κόστος. Σχεδόν αγογγύστως- είναι βέβαιον. Αξίζει όμως τον κόπο; Και υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις για τη θυσία στην οποία υποβαλλόμεθα όλοι;
Πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι οι κατ΄ εξοχήν υπεύθυνοι για την ανάταξη της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης δεν ομονοούν. Μέλη της κυβερνήσεως εκφράζουν ανοιχτά διαφωνίες ή ψιθυρίζουν όρους για... την παραμονή τους στην κυβέρνηση! Αν αυτό είναι ακριβές, το καθήκον του Πρωθυπουργού είναι να τους στείλει για πρώιμες θερινές διακοπές. Το ότι ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως συζητείται όλο και περισσότερο δεν είναι λόγος καθυστερήσεως επιβεβλημένων αλλαγών.
Μια ανασύνθεση της κυβερνήσεως είναι ευθύνη αποκλειστική του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος με μια τέτοια κίνηση θα δώσει και το σήμα του για τις μελλοντικές εξελίξεις. Μια απευκταία περίπτωση είναι η συζητούμενη δυσκολία στην εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου της Τρόικας.
Χειρότερη εξέλιξη θα μπορούσε να λογίζεται η προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να είναι βεβαία η ανάδειξη κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σ΄ αυτό πρέπει να συμφωνούν «Λαός» και «Κολωνάκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών