Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Wikileaks: Η Goldman Sachs από το 2009 μιλούσε για χρεοκοπία της Ελλάδας...

Και που το ήξεραν αυτά τα 'καλόπαιδα' άραγε;
Αν δεν πάει κάπου το μυαλό σας μπορείτε να ρωτήσετε τον Σημίτη, τον Γιάννο, τον Αλογοσκούφη και φυσικά το δίδυμο της συμφοράς ΓΑΠ - ΠΑΠ..
Σίγουρα μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες


Την ώρα που η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έδειχναν ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το μέλλον της Ελλάδας, η Goldman Sachs παρουσίαζε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.
Στο τηλεγράφημα 09FRANKFURT687 που έστειλε το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη με θέμα «Η ΕΚΤ θεωρεί τη δημοσιονομική κρίση στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και την Ευρωζώνη ως διαχειρίσιμη», υπάρχει η άποψη του κ. Ντ. Σουμάχερ της Goldman Sachs ότι είναι πιθανό να χρεοκοπήσει η Ελλάδα!(Ρε τον μπαγάσα..."Κάλχας") Μάλιστα, ο άνθρωπος της Goldman προχωράει από τις 12 Μαρτίου του 2009 σε προβλέψεις που... αποδείχτηκαν αρκετά ρεαλιστικές τελικά. Οπως αναφέρει το τηλεγράφημα, ο κ. Σουμάχερ βλέπει ως πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μιας εκ των Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας ή Πορτογαλίας(μα όλες αυτές να προσφεύγουν στο ΔΝΤ,εκτός Ιταλίας... Ο άνθρωπος έχει "χάρισμα"), και επισημαίνει ότι «η μέση διάρκεια ωρίμασης του ελληνικού χρέους γινόταν μικρότερη και το υπερτίμημα μεγαλύτερο».
Ο ίδιος προέβλεψε πως στην περίπτωση που μία χώρα της Ευρωζώνης χρεοκοπήσει, η Ε.Ε. θα προσφέρει δάνειο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τη Γερμανία και τη Γαλλία (και σε μικρότερο βαθμό από τις άλλες χώρες), καθώς είναι τα μόνα κράτη που έχουν την ικανότητα αυτή στην παρούσα φάση. Ωστόσο, σημείωνε πως Γερμανία και Γαλλία θα ζητήσουν ανταλλάγματα, όπως η εναρμόνιση της φορολογικής πολιτικής. Ειδικά για τη Γερμανία, στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι, δεδομένης της μεγάλης εξάρτησης της οικονομίας της από τις εξαγωγές, θα βρεθεί στο δίλημμα να αποφασίσει μεταξύ τού να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο δάνειο ή να δεχτεί η οικονομία της ένα σημαντικό πλήγμα από την περαιτέρω καθίζηση του εμπορίου και των επενδύσεων.
Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η χρηματοδότηση ενός ευρωπαϊκού δανείου θα είναι πολιτικά «μη δημοφιλής» πράξη σε μια χρονιά εκλογών και αυτό θα στοιχίσει στην κυβέρνηση
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_100006_03/04/2011_437965

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών