Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Μια αυτοκρατορία έτοιμη να καταρρεύσει

«Από τη γη δεν έχασε ποτέ κανείς» δήλωνε πριν δύο χρόνια ο γιος του μεγιστάνα του ελληνικού real estate Μπάμπη Βωβού, ο Άρης Βωβός. Σήμερα το μέλλον της επιχείρησης «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» είναι μάλλον αμφίβολο.

Με επένδυση που ξεπερνά τα 120.000.000 ευρώ  στην διπλή ανάπλαση Βοτανικού-Λ. Αλεξάνδρας για την κατασκευή Μall στο Βοτανικό η επιχείρηση Βωβός φλερτάρει με την χρεοκοπία. Τα μπετά έπεσαν, οι κτιριακές κατασκευές γύρω από το καινούργιο γήπεδο του Παναθηναϊκού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η ανάπλαση πουθενά…

Η εταιρία Μπάμπης Βωβός βρίσκεται σε δεινή θέση εξαιτίας της αναστολής εδώ και δύο χρόνια των...
εργασιών ανέγερσης του εμπορικού κέντρου στο ακίνητο του Βοτανικού. Παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι πρόκειται άμεσα να ξεμπλοκάρει το έργο της διπλής ανάπλασης Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα προβλήματα για την εταιρία παραμένουν σοβαρά.

 Η επένδυση στον Βοτανικό έχει ήδη απαιτήσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, ενώ αποτιμάται συνολικά στο διπλάσιο ποσό, προβλέποντας και την κατασκευή κτιρίου με τρία υπόγεια 81.000 τ.μ. καθώς και τέσσερα επίπεδα εμπορικών χρήσεων 70.000 τ.μ. Πονοκέφαλο ακόμη αποτελεί για την επιχείρηση η διαπραγμάτευση με την Αlpha Βank και την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την αλλαγή των όρων του δανεισμού ύψους 120 εκατ. ευρώ για το Mall. Και αυτό διότι υπάρχει ρήτρα που επιτρέπει την καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά των τραπεζών στην περίπτωση κατά την οποία διακοπούν οι εργασίες κατασκευής για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.

Ταυτόχρονα, ως φυσική συνέπεια των παραπάνω, οι πληρωμές των εργαζομένους στην επιχείρηση καθυστερούν, ενώ οι εργολαβίες έχουν μειωθεί. Για αυτό το λόγο, ο κ. Μπάμπης Βωβός βρίσκεται από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στο γραφείο του, συνεπής στη συνήθεια να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της επιχείρησης του.

Από τα αλώνια… στην Κηφισίας

Παρ΄ ολίγον αγροφύλακας, ο κ. Βωβός δεν ακολούθησε τον δρόμο που του υπέδειξε ο πατέρας του, αλλά το Πολυτεχνείο στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Στο πλαίσιο της άσκησής του εργάστηκε για πρώτη φορά στο γραφείο «Νικολαΐδης και Καλφόπουλος» επί της οδού Στουρνάρη, ενώ στα 24 χρόνια του συνεταιρίστηκε με δύο Μυκονιάτες στον χώρο της πώλησης ακινήτων.

Διαδοχικά ταξίδια στις ΗΠΑ του δημιούργησαν πραγματική εμμονή με το γυαλί στα κτίρια.

Στις αρχές της Μεταπολίτευσης έστησε τη δική του εταιρεία, την Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική. Σε μια περίοδο όπου κεντρικός πυρήνας όλων των διοικητικών υπηρεσιών ήταν το Σύνταγμα ο κ. Βωβός αρχίζει να κτίζει στη λεωφόρο Κηφισιάς. Η σχέση του με τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Π.Τζανίκο θα θεωρηθεί υπεύθυνη για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης και θα ανοίξει τον κύκλο προσφυγών στο ΣτΕ, πολλές από τις οποίες εκκρεμούν έως σήμερα.

Η μεταφορά του συντελεστή δόμησης μετέτρεψε την εταιρία σε αυτοκρατορία, τόσο που κάποιοι αποκαλούν «Βωβούπολη» ή «Βωβοκιστάν» την λεωφόρο Κηφισίας.

Αμαρτίαι τέκνων παιδεύουσι… τον πατέρα

Έχοντας τρία παιδιά, ο κ. Βωβός δυσκολεύτηκε να συνηθίσει την ιδέα ότι μόνον η μία του κόρη, η Ναταλί, θα ακολουθούσε τα επιχειρηματικά του βήματα και θα κρατούσε τα ηνία της εταιρίας. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά του, Άντα Βωβού και ο Άρης Βωβός φαίνεται να είναι επιρρεπείς στα παραστρατήματα… εκτός εταιρίας.

Ο Άρης Βωβός, είναι ο bon viver της οικογένειας. Δεν δυσκολεύεται να νοικιάσει ιδιωτικό αεροπλάνο για να ταξιδέψει για μία ημέρα ως το Λας Βέγκας. Η σύζυγός του Βίκυ Βωβού βέβαια προτιμά την... Καραϊβική, προορισμό αγαπημένο στις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και του Πάσχα. Συχνοί θαμώνες νυχτερινών κέντρων και οι δύο, είναι γνωστοί στους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων για τα  παχυλά πουρμπουάρ και τους υπέρογκους λογαριασμούς σε λουλούδια.

Ωστόσο, η επίδοσή του στα ράλι αυτοκινήτου είναι και η αιτία για την αναγνωρισιμότητα του μιας κει είναι ένας  από τους γρηγορότερους έλληνες οδηγούς ράλι με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του EMΠ κατέχει κατά τα άλλα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία του πατέρα του, αν και περισσότερο χρόνο αφιέρωνε στα καθήκοντά τους ως είναι Πρόεδρος της ομάδας Μπάσκετ του Αμαρουσίου.


Η Αντα Βωβού έχει να επιδείξει επίσης έναν προκλητικό τρόπο ζωής  δίνοντας υπέρογκα ποσά κάθε μήνα για τις επώνυμες αγορές της στη Ρώμη. Με εντυπωσιακές αναλογίες, η Αντα έχει κάνει αποκαλυπτικές ημίγυμνες  φωτογραφίσεις κατά το παρελθόν, ενώ η σχέση της με την εταιρία του πατέρα της είναι μόνον εξ όψεως των κτιρίων που φέρουν το επώνυμο της οικογένειας
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών