Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ


http://3.bp.blogspot.com/_1vTQyoATyzs/TUqasZpJf4I/AAAAAAAADHY/WhJ-Yq6hk3s/s1600/RED.jpgΟ κ. Παπανδρέου την Τρίτη και Τετάρτη, δια των επαφών του, των κινήσεών του και των δηλώσεών του, έδωσε την εντύπωση ότι παραιτείται της πρωθυπουργίας. Ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να στηρίξει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Ο τελευταίος συμφώνησε με τον όρο να είναι άλλος πρωθυπουργός. Τον όρο αυτό αποδέχθηκε ρητώς ο κ. Παπανδρέου. Όταν όμως ήλθε η ώρα υλοποιήσεως της άνω προτάσεώς του, επιδεικνύων σταθερότητα ανεμομύλου, υπανεχώρησε, κατόπιν πιέσεως πολιτικών του φίλων, ή ανθρώπων του περιβάλλοντός του – όπως διαθρυλείται.

Και κατέληξε σε.... ένα άχρωμο διάγγελμα, δια του οποίου επέρριπτε το ναυάγιο της προτάσεώς του σε άσκοπες επικοινωνιακές ενέργειες του κ. Σαμαρά. Ανήγγειλε δε στο λαό, ότι θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Κάθε λογικός άνθρωπος δικαιούται να διερωτηθεί πού απέβλεπε η δημιουργία του άνω θέματος και η αναστάτωση του λαού επί δύο ημέρες;

Αν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι η λύση του ανασχηματισμού της κυβερνήσεως θα τερματίσει την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, και θα εξαλείψει την τεραστία διάσταση μεταξύ αυτού και του ελληνικού λαού, γιατί δεν επραγματοποίησε τον ανασχηματισμό αυτόν ενωρίτερον;

Είναι βέβαιον, ότι ο κ. Παπανδρέου και όσοι τον συμβουλεύουν προτάσσουν των συμφερόντων του ελληνικού έθνους και του λαού, την παραμονή του στην εξουσία. Διαφορετικά δεν εξηγείται η ανικανότητά τους να αντιληφθούν την ένταση της αγανακτήσεως και της οργής του λαού, από τα άδικα μέτρα του υπουργού των Οικονομικών, ούτε τις διεργασίες που γίνονται στις συνειδήσεις πολλών Ελλήνων.

Oταν πλήθη αποδοκιμάζουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ποικιλοτρόπως, θα έπρεπε να έχει καταστεί κοινή συνείδηση στους κυβερνώντες, ότι ο λαός έχει απωλέσει την υπομονή του. Και αυτό το επέτυχε ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, της προσωπικής επιλογής του πρωθυπουργού. Ουδέποτε ο τελευταίος εδικαιολόγησε τις περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε έπεισε το Λαό για την αναγκαιότητά τους. Και τούτο, διότι η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες της εξουσίας της χάρισε 84.000.000 στους λιμενεργάτες του ΟΛΠ για να αποδεχθούν την COSCO και άλλα 98.000.000 στο Μέγαρο της Μουσικής, διότι προφανώς το ζήτησε ένας μεγαλοεκδότης. Κόβονται συντάξεις και μισθοί όταν γίνονται τέτοιες χαριστικές πράξεις;

Ο άνω τέως υπουργός των Οικονομικών, ως πληρεξούσιος της Ελλάδας υπέγραψε το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις με τα κράτη της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ. Οι περισσότεροι βουλευτές και αρκετοί υπουργοί, αγνοούν το πλήρες περιεχόμενο του Μνημονίου και των άνω συμβάσεων, δια των οποίων η Ελλάς υποτάσσεται αμαχητί στους όρους των δανειστών της και - εκτός άλλων - τους παραχωρεί το δικαίωμα να επιλαμβάνονται παντός δημοσίου περιουσιακού στοιχείου, προς ικανοποίηση των απαιτήσεών τους, χωρίς το ελληνικό δημόσιο να έχει τη δυνατότητα προσφυγής στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Με το άρθρο 151 Π.Κ. τιμωρείται με ποινή καθείρξεως ο συμβαλλόμενος ως πληρεξούσιος της Ελλάδος με άλλες κυβερνήσεις όταν εκ προθέσεως προκαλεί βλάβη στα συμφέροντα αυτής. Το ότι το Μνημόνιο βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, είναι σχεδόν δεδομένο, έχει δε καταγγελθεί στα ΜΜΕ από πολλούς επιστήμονες, μεταξύ των οποίων είναι και οι ομότιμοι καθηγητές της Νομικής Γ. Κασιμάτης και Κ. Μπέης. Απομένει στον ανωτέρω πρώην υπουργό των Οικονομικών να εξηγήσει, εάν κληθεί προς τούτο, ότι κατά την υπογραφή του Μνημονίου δεν εγνώριζε πως βλάπτονται τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ως επιδιώξαντα επικοινωνιακές επιτυχίες. Όμως οι παρακολουθούντες τα πολιτικά πράγματα της χώρας γνωρίζουν ότι εκείνος, που επιδιώκει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και θυσιάζει την ουσία είναι ο σημερινός πρωθυπουργός. Μεταξύ των παραπλανητικών προτάσεών του ήταν και αυτή της χρησιμοποιήσεως εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων, σε βασικούς κυβερνητικούς τομείς. Ήδη όμως είχε αναθέσει 4 σημαντικά υπουργεία σε εξωκοινοβουλευτικούς του περιβάλλοντός του:

Το υπουργείο Εξωτερικών εις τον άγνωστο έως χθες κ. Δρούτσα. Το υπουργείο Εσωτερικών εις τον πρώην δήμαρχο Πάρου κ. Ραγκούση. Το υπουργείο Πολιτισμού εις τον κ. Γερουλάνο. Και το υπουργείο Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, διατελέσαντα και σύμβουλο του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Ο τελευταίος, όχι μόνον δεν απέδωσε ως υπουργός Οικονομικών, αλλά είναι και ο κυρίως υπεύθυνος της χειροτερεύσεως της οικονομίας της χώρας. Ανέλαβε τα spreads με 200 μονάδες βάσεως και τα έφθασε στις 1.700. Τα δε CDS των ασφαλίστρων του κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ανήλθαν στις 2.000 μονάδες. Όταν όμως κάθε δυσμενής δήλωση του υπουργού των Οικονομικών είναι λογικό να επηρεάζει την διακύμανση των ασφαλίστρων, ποίος σκεπτόμενος πολίτης πιστεύει, ότι ο τέως υπουργός των Οικονομικών εδήλωνε ότι σε ένα μήνα η Ελλάδα θα πτωχεύσει, από αφέλεια.

Ο κ. Παπανδρέου απεφάσισε τελικώς να ολοκληρώσει το καταστρεπτικό έργο του, παραμένων εις την πρωθυπουργία και ανακυκλώνων τους υπουργούς του. Εξηπάτησε τον ελληνικό λαό με τις ψευδείς υποσχέσεις του. Ανήλθε εις την εξουσία υπό πολύ καλύτερες συνθήκες των σημερινών. Και σε 20 περίπου μήνες, χάρις στην φορομανή πολιτική του εκ Κοζάνης Οικονομολόγου, τέως υπουργού των Οικονομικών, κατέστησε την οικονομία της Ελλάδας εξουθενωμένη. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων και η περικοπή των δώρων εορτών, έπληξε τη μεσαία και την κατώτερη τάξη, που είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές της εγχώριας παραγωγής και κινούν την οικονομία.

Eνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, περιγράφων παραστατικώς την τακτική του τέως υπουργού των Οικονομικών, είπε δημόσια ότι ενήργησε όπως ο πιλότος εκείνος, που όταν υποχρεώθηκε να μειώσει το βάρος του σκάφους του αντί να απορρίψει κάποιες αποσκευές, απέρριψε τις μηχανές του!

Οι αριθμοί του λεγομένου μεσοπροθέσμου προγράμματος, που θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων είναι αποκαλυπτικοί του μέλλοντος της χώρας και του λαού της. Από το 2011 έως το 2015 θα αυξηθούν: Οι δημόσιες δαπάνες σε 5,7 δις. Οι φόροι κατά 5,5 δις. Και το χρέος από 357 δις σε 400,3 δις. Στο μεταξύ θα πρέπει να έχει πωληθεί δημόσια περιουσία αξίας 50 δις από μία Κυβέρνηση, που ενώ είχε υποσχεθεί στο Λαό αυξήσεις μισθών και συντάξεων, διότι «υπήρχαν χρήματα», συνεφώνησε να εκποιήσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, για να ικανοποιήσει δανειστές, για χρέη άγνωστα στον ελληνικό λαό.

Οι Eλληνες ακούουν συνεχώς από τα ΜΜΕ τα οφειλόμενα από αυτούς ποσά εκ δανείων της Χώρας, αλλά ουδείς τους είπε πώς συνήφθησαν τα δάνεια αυτά και αν πράγματι τα ποσά τούτων περιήλθαν στην Ελλάδα.

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/06/blog-post_1123.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών