Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2011

Οι υποψήφιοι της Ν.Δ. που έχουν λάβει το χρίσμα.


Οι υποψήφιοι που έχουν λάβει το χρίσμα ήδη έχουν ριχτείς την προεκλογική μάχη
Ανανεωμένα τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια
Ποιες υποψηφιότητες «κλείδωσαν» στις λίστες της ΝΔ



Του Φώτη Σιούμπουρα
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.


Η δέσμευση που έχει αναλάβει με την εκλογή του ως πρόεδρος του κόμματος να τα «αλλάξει όλα»  και να προχωρήσει σε μια «νέα Νέα Δημοκρατία» ο Αντώνης Σαμαράς γίνεται πλέον πράξη.

 Η ριζική ανανέωση των «γαλάζιων ψηφοδελτίων», που... πυρετωδώς ετοιμάζονται σε όλες τις περιφέρειες  εν όψει των εκλογών, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, είναι ένα δείγμα αυτής της πολιτικής των ρήξεων και των αλλαγών  που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς

Σε πολλές περιοχές έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες  και οι λίστες έχουν συμπληρωθεί.  Εκείνο που επισημαίνεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους υπευθύνους της κατάρτισης των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον (για υποψηφιότητα) κυρίως από νέους ανθρώπους, επιστημονικά καταρτισμένους και κοινωνικά αλλά και επαγγελματικά καταξιωμένους στις περιφέρειές τους. 


 Και η Νέα Δημοκρατία έχει αναζητήσει και αναζητά νέα, άφθαρτα πρόσωπα, που τυγχάνουν ευρείας αποδοχής στην «τοπική» ή ευρύτερη κοινωνία. Παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «σε μια εποχή που οι πολιτικοί δείχνουν  να έχουν απαξιωθεί από μεγάλο αριθμό πολιτών το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από νέους ανθρώπους να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική είναι ενθαρρυντικό»


Οι πρώτες υποψηφιότητες έχουν «κλειδώσει»  και οι υποψήφιοι έχουν ριχτεί ήδη στην «προεκλογική μάχη». Ποιοι περιλαμβάνονται στις λίστες;
Κατ΄αρχήν το σύνολο των ήδη βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν και μερικοί (εν ενεργεία) που παρότι δεν έχουν ενημερώσει την ηγεσία δεν πρόκειται να θέσουν υποψηφιότητα. 


Εμμέσως πλην σαφώς έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι προηγούμενες εκλογές ήταν οι τελευταίες στις οποίες είχαν «εκτεθεί».
Αρκετοί από τους συνεργάτες  του προέδρου του κόμματος, οι οποίοι έχουν σηκώσει το βάρος της εκλογής του Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία αλλά και της μέχρι σήμερα πορείας της Νέας Δημοκρατίας.


Πρόσωπα που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχαν θέσει υποψηφιότητα, χωρίς να κατορθώσουν να εκλεγούν.
Νέοι που θέλουν να «στρατευθούν» στην προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Ο Κ. Καραμανλής
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής  έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να …αποστρατευθεί.  Θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης.


Όσοι «πλήγωσαν την παράταξη», οι «Βατοπεδινοί» και αυτοί που οικειοθελώς απείχαν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση. 
Από αυτούς ο Θ. Ρουσσόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές και κατά συνέπεια δεν θα υποψήφιος. 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δεν θα συμμετάσχει επίσης στις προσεχείς εκλογές , όπως ο ίδιος έχει δηλώσει και θα παραμείνει «ενεργός πολίτης της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».
  
Το ίδιο ισχύει και για τον Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος έχει πολιτικά αδρανοποιηθεί.
Ο Γ. Βουλγαράκης θα επιθυμούσε- και το έχει δηλώσει- να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, στις οποίες «ο λαός θα κρίνει», όπως υποστήριξε. Δεν θεωρείται όμως πιθανόν να περιληφθεί στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας.
Για τους Πέτρο Δούκα και Αριστοτέλη Παυλίδη ο εκπρόσωπος του κόμματος έχει δηλώσει ότι  «ισχύει ότι έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος» (ότι δηλαδή όσοι πλήγωσαν την παράταξη θα είναι εκτός) , αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί.
 Απεναντίας για τον Σάββα Τσιτουρίδη «έκλεισε» η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ο κ. Τσιτουρίδης θα είναι υποψήφιος στο Κιλκίς. Δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια και ο Γιώργος Συμπιλίδης.
Πρώην βουλευτές που για διαφόρους λόγους είχαν βρεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως επανέρχονται. Από αυτούς οι Ευάγγελος Πολύζος (Πιερία), Σταύρος Δαϊλάκης (Δράμα) και Βαρσάμης Γιοβανούδας (Χαλκιδική) κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και πάλι υποψήφιοι.


Επικρατείας
Το μόνο σίγουρο όνομα που μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αυτό του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος  και θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από το φορτίο της αναζήτησης προσωπικών ψήφων.
 Ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Ευάγγ. Αντώναρος , που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος  στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα πολιτευθεί τώρα στην Β΄ Αθηνών. 
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κατά πάσα πιθανότητα θα περιληφθεί και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά , καθηγητής Κ. Αρβανιτόπουλος, αν και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών.
 
Χρύσανθος Λαζαρίδης (επικρατείας).


Ο εκ των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει επίσης εκφράσει τη επιθυμία να δώσει την μάχη του ως υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια, αλλά δεν αποκλείεται να περιληφθεί και αυτός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επειδή η παρουσία του δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος είναι απαραίτητη.


Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, με τον έτερο αντιπρόεδρο Δημήτρη Αβραμόπουλο να ηγείται του ψηφοδελτίου στην Α΄ Αθηνών.


 Ο Δημ. Σιούφας, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δεν είναι βέβαιον ότι θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές. Αν δεν «συνταξιοδοτηθεί» θα επιστρέψει στην πατρίδα του την Καρδίτσα, όπου εξελέγετο επί 25 συνεχή χρόνια.


Οι άλλοι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο Δημ. Σταμάτης και ο Άκης Γεροντόπουλος θα είναι ο μεν πρώτος υποψήφιος στην Α΄  Θεσσαλονίκης, εκεί που και είχε εκλεγεί στο παρελθόν βουλευτής (1985-1993), ενώ ο δεύτερος, (αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος), θα είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Αλεξανδρούπολη.
 
Βασιλική Τζότζολα υπ. στην Β. Αθήνας


Η επίσης αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Βασιλική Τζότζολα θα είναι υποψήφια στην Β΄ Αθηνών. 
Στην ίδια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος και ο γραμματέας Συνδικαλιστικού, πρώην βουλευτής, Γιάννης Μανώλης. 


Ο πρώην γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και νυν Γραμματέας Τεκμηρίωσης Μενέλαος Δασκαλάκης θα είναι υποψήφιος στη Λακωνία.


Νέα πρόσωπα
Νέα πρόσωπα θα είναι υποψήφια στην Α΄ Αθηνών.  
Μεταξύ αυτών ο αναπληρωτής τομεάρχης  Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας  Νότης Μηταράκης, ο γραμματέας Οργανωτικού Μανώλης Αγγελάκας και ο Βασίλης Κικίλιας. Στην ίδια περιφέρεια έχει «μετακομίσει» ως γνωστόν  από το Ρέθυμνο και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στην ίδια περιφέρεια έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφια και η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου.

Νότης Μηταράκης υπ. στην Α. Αθήνας


Υπάρχουν βεβαίως και δεκάδες άλλοι που έχουν προταθεί, αλλά η περίπτωση του  καθενός εξετάζεται. Και φυσικά θα είναι και πάλι υποψήφιοι, αν το επιθυμούν, όσοι είχαν για πρώτη φορά «εκτεθεί» στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν είχαν εκλεγεί.

Μ. Βολουδάκης υπ. στα Χανιά.


Αυτοί που ενημερώθηκαν ότι θα είναι υποψήφιοι


Οι πρώτες υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» και ουσιαστικά  έχουν πάρει από τώρα το χρίσμα  είναι :


Α’ Αθηνών
Νότης  Μηταράκης,Μανώλης  Αγγελάκας, Όλγα  Κεφαλογιάννη, Έλενα  Κουντουρά, Βασίλης  Κικίλιας


Β’ Αθηνών
Γιάννης  Μανώλης, Βασιλική Τζότζολα, Κατερίνα Παπακώστα, Γιώργος  Βερναδάκης, Γιώργος  Νούλας


Περιφέρεια Αττικής 
Πάνος Λειβαδάς, Τάνια Ιακωβίδου


Αργολίδα
Χρήστος Καλαντζής (έκδοτης), Νίκος Αναγνωσταράς, Χρήστος Γραμματικόπουλος (πολιτικός μηχανικός)


Κορινθία 
Κώστας Γιώτης (δικηγόρος), Γρηγόρης Καρπούζης (δικηγόρος), Σούκουλη Μαρία- Ελένη


Λακωνία
Φεβρωνία Πατριανάκου, Μενέλαος Δασκαλάκης ( είναι ενδεχόμενο να κατέλθει στον Πειραιά) 


Μεσσηνία 
Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Δημήτρης Κούκης (ενδέχεται να είναι υποψήφιος στην Β’ Αθήνας), Άγγελος Κωτσιόπουλος (δικηγόρος – περιφερειακός σύμβουλος)


Αρκαδία 
Μαρίνος Τσίρμπας (οδοντίατρος), Κώστας Βλάσσης (ιατρός)


Αχαΐα 
Νατάσσα Ράγιου (δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής), Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος Αιγίου), Κώστας Χριστόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, πολιτικός μηχανικός)


Ηλεία 
Διαμαντής Σειτανίδης (δημοσιογράφος), Διονύσια Αυγεροπούλου, Διονύσης Χιόνης (καθηγητής Πανεπιστημίου)


Αιτωλοακαρνανία    
Θύμιος Δρόσος (καθηγητής, αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού), Γιώργος  Παπαναστασίου (υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας), Σπύρος Λιβάνος (πρώην βουλευτής), Ελένη Κουτρουλού (μέλος Π.Ε), Νίκος Καραπάνος.


Λευκάδα
Θόδωρος Σολδάτος (πρώην βουλευτής), Ξενοφών Βεργίνης (πρώην βουλευτής)

Κεφαλληνία 
Σοφια Λουκέρη (οδοντίατρος), Βίκτωρας Ρουχωτάς (δημοτικός σύμβουλος)


Ζάκυνθος
Διονύσιος Γάπαρος (πρώην νομάρχης), Παύλος Καψαμπέλης (ιατρός) 


Κέρκυρα
Γκίκας Στέφανος (Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Αμύνης)

Ιωάννινα
Άννα Ασημακοπούλου (νομικός) 


Θεσπρωτία 
Κωνσταντίνος Μπέσης, Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού 


Πρέβεζα
Μιχάλης Σπυρέλης (ιατρός, περιφερειακός σύμβουλος), Στέργιος Γιαννάκης (πολιτικός μηχανικός, υποψήφιος δήμαρχος) 


Άρτα 
Ευάγγελος Παπαδημητρίου (ιατρός), Γ. Παπαβασιλειου (πρώην νομάρχης), Χριστόφορος Μίχου (επιχειρηματίας), Γ. Στύλος (καθηγητής)


Βοιωτία
Αντρέας Κουτσούμπας (πρώην βουλευτής), Γιάννης Καράμπελας, Λουκάς Υπερήφανος (πρώην δήμαρχος Ορχομενού)


Φθιώτιδα 
Κ. Κουτσογιαννακόπουλος (δικηγόρος), Ν. Σταυρογιάννης (πρώην βουλευτής)


Ευρυτανία
Κ. Κοντογιώργος (πρώην νομάρχης), Χρήστος Αρβανίτης
  
Εύβοια 
Σίσσυ Λαΐου, Σταμάτης Γκάβαλης (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης), Γ. Χαλιώτης (ιατρός) 


Φωκίδα
Γιάννης Μπούγας (πρώην Υφυπουργός), Κ. Παπαβασιλείου (υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης), Σπύρος Τρίψας (δημοσιογράφος)


Μαγνησία
Ζέτα Μακρή (πρώην βουλευτής, αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού), Αργύρης Μποτός (αναπληρωτής Γραμματέας αγροτικών υποθέσεων)


Λάρισα
Καμηλαράκη Μαίρη (καθηγήτρια – μέλος Π.Ε), Γιώργος Αδαμούλης (καθηγητής)


Τρίκαλα
Ηλίας Βλαχογιάννης (πρώην νομάρχης  - αναπληρωτής τοπάρχης προστασίας του πολίτη)


Καρδίτσα
Νίκος Παππάς (πολιτευτής), Ασημίνα Σκόνδρα (πολιτευτής), Αθηνά Ποζιού, (καθηγήτρια πληροφορικής – τραπεζικός – μέλος Π.Ε)


Κοζάνη 
Διαμαντής Βαχτσιαβάνος (αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τάξεων)


Πέλλα 
Διονύσιος Σταμενίτης (αναπληρωτής τομεάρχης υποδομών) 


Α΄Θεσσαλονίκης
Δ. Πανοζάχος, Λιάνα Γούτα


Α’ Πειραιά
Νίκος Καραχάλιος


Β’ Πειραιά 
Γιάννης Κουράκος, Φαήλος Κρανιδιώτης


Σάμος
Φ. Μωυσόγλου


Ρέθυμνο
Μ. Κεφαλογιάννης (ανιψιός του Γιάννη Κεφαλογιάννη)


Χανιά
Μ. Βολουδάκης, Κ. Βιρβιδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών