Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2011

Beslan 2004: Αυτός είναι ο Ισλαμισμός...

“Βίαζαν και βασάνιζαν παιδιά, μαχαίρωναν βρέφη, βασάνιζαν μέχρι θανάτου άνδρες και γυναίκες, τους ανάγκαζαν να πιούν τα ούρα τους… και γλεντούσαν με τον τρόμο στα πρόσωπα των θυμάτων τους.”
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/beslan.jpg?w=400&h=267http://www.gwu.edu/~erpapers/humanrights/timeline/armenian-genocide.jpg
Δεν ξεχνώ το Beslan. Δεν ξεχνώ την Σμύρνη. Δεν ξεχνώ την Κύπρο. Δεν ξεχνώ την Αρμενία. Δεν ξεχνώ τους γενοκτόνους μέχρι να ελευθερωθεί και η τελευταία γωνιά της Γης από την μισανθρωπία και τον σκοταδισμό.


PArt 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/ce97cf81cf89ceb1cf82.jpg?w=133&h=200Ο Γιάννης Κανίδης 74 χρόνων, έπεσε νεκρός στο σχολικό συγκρότημα της πόλης Μπεσλάν,(2004)όταν προσπάθησε να αποσυνδέσει ανεμιστήρα στην οροφή του σχολείου ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με εκρηκτικό μηχανισμό ώστε να σώσει τα παιδιά που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του γυμναστηρίου. Εβαλε ασπίδα το κορμί του, ανέφερε ο ανηψιός του Γιάννης Ισμαλίδης όταν μετά την αποσύνδεση του ανεμιστήρα οροφής την οποία πραγματοποίησε οι τρομοκράτες έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον των μικρών παιδιών. Τότε Γιάννης Κανίδης μπήκε ανάμεσα στα όπλα και στα παιδιά και έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών. Όσοι βρέθηκαν εκείνη την ώρα εκεί λένε ότι αν υπάρχουν επιζώντες αυτό οφείλεται και στον πολυαγαπημένο δάσκαλό τους. Ο πολυαγαπημένος σε όλους δάσκαλος γυμναστικής έφυγε σαν ήρωας υπερασπιζόμενος τα παιδιά που λάτρευε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο σχολείο όπου γενιές και γενιές μεγάλωσαν στα χέρια του. Και κάτι ακόμα: Στον Γιάννη Κανίδη είχε προταθεί αμέσως μετά την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος από τους τρομοκράτες να αποχωρήσει, αυτός όμως επέλεξε να παραμείνει δίπλα στα παιδιά….
«Υπάρχει ελληνική ψυχή και στη Ρωσία. Ο Γιάννης Κανίδης έφυγε σαν ήρωας και έτσι θα θέλαμε να τον θυμούνται όλοι οι Έλληνες». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του ανιψιού του κ. Ισλανίδη στο ΜΠΕ μετά την τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Γιάννη Κανίδη.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/tromosbeslan1.jpg?w=371&h=200Προτίμησε να εργαστεί μέχρι την τελευταία στιγμή, αν και προ πολλού μπορούσε να απολαμβάνει την ήρεμη ζωή του συνταξιούχου. Δεν ήταν ο τρόπος ζωής που του ταίριαζε, αλλά και με το θάνατό του επέλεξε να προσδιορίσει κατά τρόπο συγκλονιστικό το περιεχόμενο της αυταπάρνησης, της αφοσίωσης της ανθρωπιάς και της υπέρτατης θυσίας. Έφυγε ήρωας με δυνατή ελληνική ψυχή. Τιμή σε όλους όσους έτυχε να γνωρίσουν έστω και κατά προσέγγιση εκπαιδευτικό τέτοιας ποιότητος.
Φέτος, στις 6 Σεπτεμβρίου, στην πόλη του Μπεσλάν θα γίνουν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου σχολείου-οικοτροφείου, αθλητικής κατεύθυνσης, που θα φέρει το όνομα του Γιάννη Κανίδη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Πραβομπερεζνί, της Βόρειας Οσετίας.
O Γιάννη Κανίδης δεν άφησε πίσω του μεγάλα λόγια. Έκανε μια μεγάλη πράξη που περιέχει όλα τα λόγια του κόσμου.
http://chromatism.net/current/images/beslan.jpg
Αξέχαστος!

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών