Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011

ΑΪ ΣΤΟ ΚΑΛΟ... ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ..."Βόμβα" Alpha Bank κατά ΕΛΣΤΑΤ για "μαγείρεμα" στοιχείων χρέους


Αμφισβητεί απόλυτα τεκμηριωμένα την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της και αφήνει ανοικτά υπόνοιες για "παραποίηση" των στοιχείων αυτών.
Διατυπώνει σφοδρές αμφιβολίες για την ορθότητα των ατοιχείων από το 2005 μέχρι σήμερα και φαίνεται ότι αυτή η υπόθεση έχει πολύ ... ζουμί, αφού πάνω σε αυτά τα στοιχεία έχει στηθεί το colpo grosso για την άλωση της χώρας. 
Όπως αναφέρει, η Alpha, «ξαφνικά τον....
Αύγουστο του 2011 η ανεργία στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στα 908 χιλ. άτομα και το ποσοστό ανεργίας στο 18,4%, από 16,5% τον Ιούλιο του 2011».
Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία αποτυπώνεται μια «τεράστια αύξηση», σημειώνει η Alpha, «η οποία αποδίδεται αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ποσοστού ανεργίας στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας (Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ιόνιοι Νήσοι, Πελοπόννησος, Κρήτη, κ.ά.) τον Αύγ.’11 κατά 5,0 περίπου ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ιουλίου 2011. Δηλαδή, στο Νότιο Αιγαίο (Ρόδος, Κω, κ.λπ.) αυξήθηκε η ανεργία τον Αύγ.’11 κατά 9,1 χιλ. άτομα έναντι του Ιουλ.’11 και στην Κρήτη κατά 15,24 χιλ άτομα τον ίδιο μήνα.

Ως αποτέλεσμα, η ανεργία τον Αύγ.’11 αυξήθηκε κατά 106 χιλ. έναντι του Ιουλ.’11. Ωστόσο, δεν εξηγείται το πώς προέκυψε αυτή η δραματική επιδείνωση σε ένα μήνα και μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου στη χώρα.
Σημειώνεται ότι αυτή η εξωπραγματική αύξηση της ανεργίας σε ένα μόνο μήνα δεν επαληθεύεται ούτε στο ελάχιστο από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ τον ίδιο μήνα.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν μια μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων που ζητούν εργασία στις 693,3 χιλ. τον Αύγ.’11, από 699,7 χιλ. τον Ιούλ.’11. Επίσης, η μείωση των θέσεων εργασίας τον Αυγ.’11, με βάση τις ροές προσλήψεων, απολύσεων και οικειοθελών αποχωρήσεων του ΟΑΕΔ, δεν υπερβαίνει τα -8,24 χιλ. άτομα, έναντι -12,4 χιλ. άτομα τον Αύγ.’2010».

ΑΕΠ 
«Η πτώση του ΑΕΠ στην Ελλάδα ανήλθε στο -5,2% σε ετήσια βάση (και στο -0,7% σε 3μηνιαία βάση) και στο 3ο 3μηνο.’11 κατά το οποίο σημειώθηκε:

α) μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις του εξωτερικού τουρισμού που έχει σημειωθεί στη χώρα έως σήμερα, β) αύξηση των εξαγωγών αγαθών κατά 54,7% σε ετήσια βάση, γ) αύξηση των εξαγωγών υπηρεσιών (εκτός ναυτιλίας και τουρισμού) κατά 31,6% (Ιούλ.-Αύγ.2011), δ) αύξηση του δείκτη όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο κατά 1,2% τον Αύγ.’11, με μικρή πτώση του κατά -2,5% τον Ιούλ.’11, έναντι της μεγάλης πτώσης του κατά -11,7% στο 1ο 6μηνο.’11, ε) αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία κατά 4,9% στην εσωτερική αγορά και κατά 23,1% στην εξωτερική αγορά στο 2μηνο Ιουλ.-Αυγ.’11, στ) σημαντική επιβράδυνση της πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής στο -4,8% σε ετήσια βάση στο 3ο 3μηνο.’11, από -11,7% στο 1ο 6μηνο.’11, κ.ά».
Όντως, είναι εξαιρετικά περίεργο το πως μειώθηκε το ΑΕΠ μετά από όλα αυτά...
Επίσης, η ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) λέει η τράπεζα, «ανακοίνωσε ότι η πτώση του ΑΕΠ το 2010 δεν ήταν τελικά -4,5%, όπως εκτιμούσε η ΕΛΣΤΑΤ (και η Eurostat) από τα τέλη του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011 (έναντι -4,0% που ήταν η εκτίμηση της Τρόικα τον Μάιο του 2010), αλλά -3,5%.
Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση για -4,5% ρυθμό ανάπτυξης το 2010 επηρέασε αρνητικά το οικονομικό κλίμα σχεδόν ολόκληρο το 2011 καθώς χρησιμοποιήθηκε σε χιλιάδες μελέτες και αναλύσεις διεθνώς για να στηρίξει την πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την χρεοκοπία και την επιθετική πολλαπλή υποβάθμιση του ελληνικού δημοσίου χρέους από τις εταιρείες αξιολόγησης της πιστοληπτικής διαβάθμισης. Σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ανακοίνωση του -3,5%. Όλοι ξέρουν το -4,5%.
Τέλος, ότι το επίσημο (καταγεγραμμένο από την ΕΛΣΤΑΤ) ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδος το 2010 ήταν τελικά € 227,3 δις και όχι € 230,4 δις που εκτιμούσε η ΕΛΣΤΑΤ έως πρόσφατα. Αν μη τι άλλο, υπήρχε στο παρελθόν μια τάση αναθεώρησης του ΑΕΠ προς τα πάνω ώστε να περιληφθούν και νέοι δυναμικοί κλάδοι που έμεναν εκτός εκτιμήσεων.
Η ΕΛΣΤΑΤ βεβαιώνει, λέει η Alpha Bank, ότι η νέα εκτίμηση του επίσημου ΑΕΠ έγινε με τη χρήση των πιο εξελιγμένων σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων. Ωστόσο, το γιατί μειώθηκε το ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδος από το 2005 έως και το 2010 (ποια ακριβώς στοιχεία δεν θεωρούνται τώρα ως προστιθέμενη αξία και γιατί) το ξέρει μόνο η ΕΛΣΤΑΤ και, προφανώς, και η Eurostat".

"Επειδή τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο ευρείας αμφισβήτησης, τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από επαρκείς εξηγήσεις. Ανεξαρτησία σημαίνει έλεγχος" αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο της η Alpha Bank.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών