Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Όσο υπάρχουμε εμείς, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει ελευθερία

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Φυσικά και δεν συμφωνούμε σε όλα αυτά που γράφει ο Κρανιδιώτης...


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Στην πολιτική δεν υπάρχουν επιτήδειοι ουδέτεροι. Κι εν πάση περιπτώσει, ακόμη κι αν υπάρχουν, εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς. Πάντα διαλέγω πλευρά και παίζω μπουνιές. Και χρόνια τώρα ήμουν και θα είμαι στην ίδια πλευρά.
Παρακολούθησα την κωμωδία «Φεύγει ο Γιώργος που μένει, ο Πετσάλνικος κι η θυμωμένη Κομανέτσι». Παρακολούθησα βεβαίως και...
το ρεσιτάλ μαύρης προπαγάνδας της διαπλοκής εναντίον του Αντώνη και της ΝΔ. Έστησαν πολύωρα πάνελ, συζητούσαν ώρες με οργή, ζωντανές συνδέσεις, λοιδορίες, παρεμβάσεις νεκραναστημένων, για τους όρους που έθεσε ο Παπαδήμος στον Σαμαρά. Του απηύθυναν και νουθεσίες, όταν δεν τον χλεύαζαν. Νεοφιλελεύθερα μπάζα, όλη η φλωρούμπα με ανταύγειες, γνώμη και σολάριουμ, έβγαινε κι έκανε περισπούδαστες αναλύσεις με σαρδόνεια χαμόγελα ανοχής όταν άλλοι βρίζανε τον Σαμαρά.
Θα θυμίσω βέβαια, πριν λίγα χρόνια, το φοβερό ρεπορτάζ εφημερίδας για τα μούτρα που έκανε συνοφρυωμένος ο Ερντογάν κατά την συνάντηση του στην Αθήνα με τον Κ. Καραμανλή και τις αναλύσεις για την αποτυχία της επίσκεψης, η οποία όμως δεν ..έγινε, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή! Το φύλλο της εφημερίδας όμως κυκλοφόρησε, πριν πάρουν χαμπάρι οι φιλιππινέζες της παραπληροφόρησης. Φυσικά η εν λόγω δημοσιογραφάρα είναι από αυτούς που κάνουν αναλύσεις και κουνάνε το δάχτυλο και στο Σαμαρά και σε σας. Τον πήρε το μάτι μου και τώρα τον κυριούλη. Ποιανού του έπεσε η τσίπα από την τσέπη για να την βρουν αυτοί;
Μετέδιδαν μάλιστα ορισμένοι, πως ο Σαμαράς δέχτηκε τους όρους. Όπως όμως απεδείχθη και από την δήλωση Παπαδήμου, όροι δεν υπήρχαν! Το παραμύθι διακινήθηκε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ορισμένα φερέφωνα των γνωστών «επιχειρηματιών» με τον ένα πελάτη, το Κράτος. Μούφα, δηλαδή, «πέτσινο» το θέμα των πάνελ και των δελτίων, δύσοσμη λάσπη με το πηλοφόρι πούλαγαν οι ρεπατζούδες του Μόσιαλου. Άραγε, στα wikileaks του μέλλοντος θα δούμε, αν τα καλόπαιδα είχαν ενημερώσει και γι’ αυτές τις εκπομπές την Πρεσβεία, ΜΙΑ είναι η Πρεσβεία, όπως και για την εικόνα που «φιλοτέχνησαν» στον Σαμαρά; I wonder…

Τι έγινε λοιπόν, αδέρφια;
1. Ναι, θα προτιμούσα να επιμέναμε σκληρά και να γκρεμοτσακιζόταν ο απερίγραπτος τυχοδιώκτης, πριν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση και να πηγαίναμε σε εκλογές εντός μηνός.
2. Ναι, θεωρώ ότι η απειλή εξόδου από το Ευρώ ήταν χάρτινη. Δεν υπάρχει μηχανισμός, δεν προβλέπεται και θα έπρεπε να απαντήσουμε «αν το κάνετε, αν μας εξαναγκάσετε σε έξοδο οδηγώντας μας στη χρεωκοπία, αυτό σημαίνει αυτομάτως και μονομερή διαγραφή όλου του χρέους και πυροδότηση των CDS, με ότι αυτό συνεπάγεται». Γιατί, αδέρφια, αν χρωστάς δέκα χιλιάδες σε μια τράπεζα, είσαι κακομοίρης. Αν χρωστάς 400 δισεκατομμύρια, είσαστε συνέταιροι.
3. Ναι, θα προτιμούσα να μην μετέχουμε με κανένα πρόσωπο στην μεταβατική κυβέρνηση, να έχουμε την ελάχιστη δυνατή ταύτιση, να την ελέγχουμε αντιπολιτευτικά,  να τηρήσουμε την δημόσια δέσμευση μας για ψήφιση μόνο της δανειακής, εκεί που μας έφερε ο τυχοδιώκτης κωπηλάτης, να βάλουμε πλάτη για την εκταμίευση της 6ης δόσης και εκλογές.
Έχουμε και λέμε:
  1. Ο Αντώνης Σαμαράς, πείτε ότι θέλετε, όμως έριξε τον Γιώργο Παπανδρέου. Το καλοκαίρι του πήρε στο προφορικό την παραίτηση, μετά τον μάλωσε η μαμά του κι ο «μεταμφιεσμένος Έλληνας με την αμερικάνικη καρδιά» και κείνος την πήρε πίσω, λέγοντας και ψέματα για τα διαμειφθέντα. Τώρα, στα μισά της θητείας του, μετά την απίστευτη ξεφτίλα που έκανε στη χώρα και το τελεσίγραφο του Αντώνη, καταγράφηκε επιτέλους στα πρακτικά της Προεδρίας η δήλωση του, ότι δεν θα ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να αναλάβει ο κ. Παπαδήμος. Βέβαια, έχει γαντζωθεί στο λαιμό του ΠΑΣΟΚ και σας ορκίζομαι θα τους πάει στο 9%, αλλά σε ξένα νιτερέσα δεν ανακατεύομαι. Αποδείχθηκε πάντως ότι αυτός ο sui generis τύπος, μπορεί να έλκει μέρος της καταγωγής του από την μαγευτική και φλατ Μινεσότα, όμως έχει το πείσμα των διασήμων θεόρατων ημίονων του Μιζούρι. Σωστά λοιπόν ο Αντώνης εκτίμησε ότι δεν ήταν τόσο απλό, «στέλνω τελεσίγραφο κι αύριο αυτός φεύγει». Εκεί, πακτωμένος ο ποδηλάτης με την διαστημική γυαλούμπα. Έπρεπε Ο Αντώνης να κάνει, όπως έκανε, κι άλλα πράγματα κι ελιγμούς για να τον ξεπακτώσει και να χάσετε, ωρέ Έλληνες, το μπερκέτι που σας έλαχε για Πρωθυπουργός στην πιο δύσκολη στιγμή από το 1974. Για σκεφθείτε το, χάρις στον Αντώνη, χάσατε άλλα δύο (2) χρόνια πρωθυπουργίας ΓΑΠ. Ε;
  2. Εγώ, που το ΄χω και λίγο το φιλοπόλεμον στο αίμα μου, θα μπορούσα να αγνοήσω την ευθεία απειλή της εξόδου από το Ευρώ και να ανταπαντήσω, «τότε θα πάρετε ό,τι έδειχνε ο Καραϊσκάκης στον εχθρό σηκώνοντας την φουστανέλα», αλλά δεν είμαι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ένας από εσάς είμαι. Ο Αντώνης λοιπόν που είναι Αρχηγός της ΝΔ, ακόμη κι αν θεωρούσε την απειλή πιθανή μόνο κατά ποσοστό 10%, ως θεσμικός παράγοντας κι αυριανός Πρωθυπουργός, ήταν υποχρεωμένος να την λάβει σοβαρά υπ’ όψιν.
  3. Θα προτιμούσα να μην συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, γιατί θα πουν αυτό που ήδη λένε, ό,τι συγκυβερνούμε. Υποθέτω όμως ότι έπαιξαν ρόλο δυο πράγματα. Πρώτον αίτημα του νέου Πρωθυπουργού για όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνδρομή στο έργο του και δεύτερον, η άποψη να έχει κι η ΝΔ κάποια μάτια από μέσα σε όσα θα γίνονται σε αυτές τις εκατό ημέρες.
Ο Γιώργος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Ραγκούσης και τ’ άλλα καλά παιδιά, οι αρχιτέκτονες του ζόφου των δυο αυτών χρόνων,  θα θελήσουν να πουν «όλοι το ίδιο είμαστε». Ήδη το λένε κι από κοντά επιχαίρει ο τυχοδιώκτης των μαϊμού Δεκεμβριανών, νομίζοντας ότι τώρα που στα σαράντα ανακάλυψε το Έθνος και την Πατρίδα, ό,τι θα βρει κεντροδεξιούς πελάτες. Όταν έχεις στο βιογραφικό σου τις καταλήψεις σε..Λύκεια, καλά κρασιά.
Προσέξτε όμως κι αυτό. Η μεταπολιτευτική παράγκα, δυο μόλις μέρες αφού ορκίστηκε η μεταβατική κυβέρνηση των Εκατό Ημερών, βγάζει και δημοσκοπήσεις ότι ο κόσμος, λέει, δεν θέλει εκλογές στις 19/2. Θέλει, τάχα, να συνεχίσει να κυβερνά αυτός που ακόμη δεν κυβέρνησε! Σουρεαλιστικά πράγματα, που στόχο έχουν να κόψουν τον δρόμο του Σαμαρά για την εξουσία και να γίνουν και διάφορες βολικές διευθετήσεις. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να τις κάνουν. Θα σας πω τώρα μερικές κακές λέξεις: απλές, προνομιούχες, Blackrock κλπ. Αδυνατούν εκεί στην Εσπερία να καταλάβουν ότι δίνουν λεφτά, που οι τράπεζες μετά τα δίνουν στον Μπάμπη το Σουγιά, που ‘χει μπίζνες από μπετά και ΜΜΕ, μέχρι σκουπίδια. Θα επιληφθούν λοιπόν αρμοδίως…

Υπογραμμίζω λοιπόν:
Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού, με τρεις αποστολές, ήτοι δανειακή, εκταμίευση έκτης δόσης, εκλογές στις 19/2/2012. Οι δημοσκοπήσεις ποτέ δεν μπορούν να υποκασταστήσουν την βούληση του Λαού, ούτε να αποτυπώσουν αληθινά την δυσαρμονία της παρούσας Βουλής με το εκλογικό σώμα.
Η κυβέρνηση αυτή δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλυντήριο των ευθυνών του Παπανδρέου και των συνεργών της πολιτικής του για όσα έγιναν αυτά τα δυο χρόνια.
Ο κ. Παπαδήμος, δεν προέρχεται από παρθενογένεση, είναι χρόνια στον δημόσιο βίο. Σίγουρα όμως είναι ικανός κι έχει κύρος. Προέρχεται δε από ένα χώρο, όπου έχει μάθει να σηκώνει το τηλέφωνο κι η εντολή του να μεταδίδεται και να εκτελείται πάραυτα. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον την συνάντηση του με το δοβλέτι μας.
Τα συνωμοσιολογία περί Τριμερούς να τα λαμβάνετε σοβαρά υπ όψιν όσοι γουστάρετε Ελλοχίμ, θεωρίες για την Κούφια Γη και καλλικαντζάρους. Αν δεν επηρεάζεστε από τον Λιακόπουλο, τότε σημειώστε ότι η Τριμερής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα είδος παγκόσμιας «Αθηναϊκής Λέσχης», όπου πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι μαζεύονται και συζητούν άτυπα για μεγάλα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα.
Ο κ. Παπαδήμος λοιπόν κι η κυβέρνηση του των Εκατό Ημερών, εύχομαι να πετύχει στην υλοποίηση των τριών ειδικών σκοπών που έχει και πιστεύω, η παραπαίουσα διαπλοκή να μείνει με την όρεξη για παραβίαση της συμφωνίας  για άμεσες εκλογές. Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός δεν μπορώ καν να σκεφθώ ότι θα καταδεχθεί να παίξει το κύρος του και την αποστολή του μονά ζυγά για να κάνει χάρες σε αυτούς που σε λίγο μπορεί να μην υπάρχουν.
Ο Αντώνης ούτε «συστημικός», ούτε «μνημονιακός» έγινε. Οι αποφάσεις του, συμφωνείτε με αυτές ή όχι, ήταν πράξη αυτοθυσίας εν όψει άμεσου εθνικού κινδύνου κι όχι πράξη υποταγής.
Νέα μέτρα θα ‘ρθουν προς συζήτηση με το πολυετές. Ποιος θέλετε να το διαπραγματευθεί; Ποιον ξέρετε που να έχει πει βροντερά όχι στη ζωή του και να είναι ικανός; Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές κι απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας να κάτσει ως εκπρόσωπος μας ο Αντώνης Σαμαράς.
Όσοι λοιπόν θυμώσατε κι όσοι προβληματισθήκατε, όπως κι εγώ, με όσα έγιναν, γιατί τα θέλετε όλα και τα θέλετε τώρα, κάνετε ένα βήμα πίσω, κοιτάξτε την μεγάλη εικόνα και μην υποστέλλετε την Σημαία. Εμμονή στην Αποστολή και το βλέμμα πάντα στο στόχο.
Αδέρφια, όσο υπάρχουμε εμείς, εσείς όλοι, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει Ελευθερία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών