Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2011

Το χρεοκοπημένο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Είναι σε όλους μας γνωστό πως το πολιτικό μας σύστημα έχει απαξιωθεί τελείως και πλέον, έχει χρεοκοπήσει. Αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.
 Οι περισσότεροι από τους βουλευτές και από τους «μεγαλοδημοσιογράφους» των διαπλεκομένων Μ.Μ.Ε. δεν έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους γνωρίζουν την οργή του κόσμου που τους θεωρεί μέλη ενός διαπλεκόμενου πελατειακού συστήματος που οδήγησε την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση.
Οι πολιτικές επιλογές των πολιτικών μας και η στήριξη αυτών των αποφάσεων από τους...
δημοσιογράφους που υπηρετούν το σύστημα μας οδήγησαν στο οικονομικό αδιέξοδο που σήμερα βιώνει η πατρίδα μας.
Οι πολιτικοί μας και οι μεγαλοδημοσιογράφοι εισπράττουν σήμερα τα αποτελέσματα της άκρατης εξουσιολαγνείας και αρχομανίας που τους διέκρινε όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Αυτή την απαξία, λοιπόν, εισέπραξε στις 26 Νοεμβρίου 2011, στη Λυών της Γαλλίας, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωπος της πολιτικής οικογενειοκρατίας και ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης, εκπρόσωπος των διαπλεκόμενων Μ.Μ.Ε., οι οποίοι ήταν καλεσμένοι της αριστερής εφημερίδας Liberation που διοργάνωσε φόρουμ με θέμα «η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία».
 Ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Μπακογιάννη ήταν γελαστή, ευχάριστη και περιχαρής δήλωνε πως «οι πολιτικοί στην Ελλάδα απέτυχαν τελείως» καθώς επίσης αποκάλυπτε πως «ο ΛΑΟΣ είναι κόμμα ακροδεξιό και γι΄αυτό δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά».
 Ο κ. Πρετεντέρης με τη σειρά του, κατηγόρησε την Κυβέρνηση Παπανδρέου πως ευθύνεται για την σημερινή πολιτική κρίση. Λες και δεν ήταν αυτός και τα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του Mega που επαινούσαν επί δυο χρόνια, καθημερινά από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του εν λόγω καναλιού, τον Γιώργο και τους συνεργάτες του.
Τα γελάκια, όμως και οι χαριεντισμοί σταμάτησαν και άρχισε η αμηχανία, ο εκνευρισμός και ο προβληματισμός τους, όταν ζήτησαν και έκαναν παρέμβαση Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στη Λυών.
 Μεταξύ άλλων τους είπαν:
«θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η Liberation, μία ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, κάλεσε αυτά τα δύο άτομα να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα. Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.
 Από τη μία, βρίσκουμε τον κ. Πρετεντέρη, συμπαρουσιαστή δελτίου ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, ο οποίος αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση υποστηρίζοντας παράλληλα τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η τηλεοπτική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο κ. Πρετεντέρης δε διστάζει να διαστρεβλώνει ειδήσεις και εικόνες.
 Από την άλλη βρίσκουμε την κ. Μπακογιάννη, μέλος ενός συστήματος οικογενειοκρατίας που κυβερνά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, ως πρόεδρος του κόμματος που η ίδια ίδρυσε, καταδικάζει τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, τους οποίους θεωρεί «μεγάλο πρόβλημα».
Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να αναγνωρίζει με καθαρά λαϊκιστικό τρόπο τις αδικίες εις βάρος του λαού. Εν ολίγοις ο κ. Πρετεντέρης και η κ. Μπακογιάννη βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σχηματίστηκε την τελευταία περίοδο με αντισυνταγματικό τρόπο». http://www.youtube.com/watch?v=MCQf43nOXj4
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ένα απόσπασμα από άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2010 με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη το νέο κόμμα» και καταγράφει μέρος των «επιτευγμάτων» της κ. Μπακογιάννη:
 «Θα έχει το κόμμα της την ίδια υπευθυνότητα, όπως εκείνη ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή όταν:
1. Εξακολουθούσε να επιδιώκει την πραγματοποίηση της επισκέψεως του Τούρκου (τότε) Υπουργού Εξωτερικών κ. Γκιούλ στην χώρα μας, από την στιγμή που το τουρκικό κατεστημένο περιλάμβανε στην ατζέντα την αποστρατικοποίηση του Αϊ Στράτη, θεωρώντας τον γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο;
 Για το συγκεκριμένο Εθνικό θέμα δεν έκανε κανένα διάβημα και η αντίδρασή της αρκέστηκε σε μία απλή ενημέρωση στο ΝΑΤΟ.
 2. Στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι σχέσεις της την εποχή εκείνη, με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Παπαδόπουλο.
3. Ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της.
4. Ήταν αρνητική στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας την στάση των Η.Π.Α. στο όλο θέμα!
Παρ’ όλα αυτά, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε την συμφωνία για τον αγωγό με τον ομόλογό του Έλληνα Πρωθυπουργό.
 5. Δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών κρατών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το 2008, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
 Όλες οι παραπάνω ενέργειες χαρακτηρίζονται πλέον εκ των αποτελεσμάτων, πως ήταν στάσεις ηττοπαθείς και προσβλητικές και θα έπρεπε, η κ. Μπακογιάννη να ζητήσει συγνώμη κατά την χθεσινή ίδρυση του κόμματός της».
(όλο το άρθρο: http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/14-dora-bakogianni-to-neo-koma)
Επίσης στις 4 Νοεμβρίου 2011, έγραφα μεταξύ άλλων σε άρθρο μου με τίτλο: «η δημοσιογραφία της ακριβής γραβάτας»:
 «Κε Πρετεντέρη, ο λαός σας παρακολουθεί και σας κρίνει. Γνωρίζει τις επικίνδυνες θέσεις που είχατε διατυπώσει πολλές φορές για το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο οπότε χαρακτηρίζατε κάφρους, κουτσαβάκια, αερολόγους και λουλουδούδες του πατριωτισμού όσους από τον Κυπριακό λαό τάσσονταν εναντίον της ψηφίσεώς του.
Ωστόσο, ο Κυπριακός λαός το καταψήφισε και αποτέλεσμα αυτής της καταψηφίσεως ήταν η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε. αλλά και η τεράστια επιτυχία της χάραξης ΑΟΖ από πλευράς της σημερινής Κυβέρνησης. Αυτό που τόλμησε η Κύπρος, δυστυχώς δεν τολμά να πράξει ο δειλός Έλληνας Πρωθυπουργός και δυστυχώς, η χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ παραμένει ανεκπλήρωτο όνειρο των Ελλήνων.
Η μη χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ, είναι μια πράξη αντεθνική, είναι μια πράξη προδοτική. Κε Πρετεντέρη, η Κυβέρνηση της οποίας τις επιλογές παραδοσιακά στηρίζετε, ασκεί από την ημέρα εκλογής της, το 2009, μια φαύλη πολιτική και είναι η κύρια υπεύθυνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας, όπου κατακρεουργούνται οι μισθοί εργαζομένων και οι συντάξεις των απόμαχων της εργασίας με οριζόντιες περικοπές, όπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς, οι έμμεσοι φόροι είναι χαράτσι απάνθρωπης αδικίας, η ανεργία, ειδικά στους νέους καλπάζει και δεν δίνει στην νεολαία μας καμία ελπίδα και προοπτική».
(όλο το άρθρο: http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/134-dhmosiografia-ths-akrivis-gravatas)
Μετά όλα τα παραπάνω ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να συνεχίζει να αποστρέφεται και να αποδοκιμάζει όλους εκείνους που συμμετέχουν στην απόλυτη εξαθλίωσή του και στην απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας.
Θα πρέπει να μην ξεχνά πως ο κ. Πρετεντέρης είναι από τους πλέον, ένθερμους υποστηρικτές αυτού του άθλιου πολιτικού συστήματος, εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και η κ. Μπακογιάννη είναι εκείνη που υπερασπίζεται με πρωταγωνιστικό ρόλο, όλες τις διαχρονικά αντεθνικές θέσεις.
Ο Ελληνικός λαός στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές δια της ψήφου του θα πρέπει να την αναγκάσει να υλοποιήσει την προ μηνών δήλωσή της, πως θα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική αν το κόμμα του οποίου ηγείται, δεν κατορθώσει να περάσει το όριο του 3% και δεν μπει στην επόμενη Βουλή.
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών