Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προτείνουν μειωμένο ΦΠΑ… Στις πιστωτικές κάρτες!


Η κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μέτρα στον δρόμο για οριστική και αμετάκλητη απονέκρωση της αγοράς, αφού οι επιχειρήσεις κληθήκαν, είτε να απορροφήσουν τον ΦΠΑ, είτε να δουν την πελατεία τους  «να κάνει φτερά».

Οι μεγάλες πολυεθνικές δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να το αντιμετωπίσουν αυτό, όμως η κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν ήταν έτσι, αφού είδαν το ήδη μικρό τους κέρδος να εξανεμίζεται με ένα και μόνο νόμο, πριν καν φτάσει επάνω τους η φοροαρπακτική πολιτική της κυβέρνησης του Μνημονίου. Από την άλλη μεριά πολλοί είναι οι Έλληνες που έχουν ζήσει την λαίλαπα των πιστωτικών καρτών και το πως αυτές χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες για να τον προσδένουν στο άρμα των χρεών.
Υπήρχε μάλιστα και η....
εποχή που οι τράπεζες στέλναν πιστωτικές κάρτες χωρίς να τους έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο με σκοπό να εμπλέξουν στο «κόλπο» πολίτες που τους την είχαν γλιτώσει ως τότε. Αντιλαμβανόμαστε, συνεπώς, τι σκοπό θα μπορούσε να έχει η διευκόλυνση των συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών για τον ήδη απελπισμένο, από τα μέτρα, Ελληνικό Λαό.
Και αυτή ακριβώς ήταν η φαεινή ιδέα που είχε η κυβέρνηση για να «τονωθεί» η αγορά και να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τον προφανή παραλογισμό αυτού του σκεπτικού, αφού πρώτον δεν αυξάνεται η ρευστότητα με την κυκλοφορία του πλαστικού χρήματος, το οποίο είναι αέρας και δεύτερον τα έσοδα από την απευθείας απόδοση του ΦΠΑ μέσω των τραπεζών θα αντισταθμιστεί άμεσα με τους τόκους που θα αρχίσουν να εισπράττουν οι τράπεζες από αυτές τις συνδιαλλαγές. Αυτές θα είναι οι συνέπειες από την μείωση 3% του ΦΠΑ για συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών που έχει βάλει σε σχέδιο νόμου, με την έγκριση της τρόικας, η κυβέρνηση του μνημονίου.
Ούτε λόγος φυσικά για την μείωση του ΦΠΑ γενικά! Μην τυχόν και δεν διευκολυνθούν σε αυτή την δύσκολη, για αυτές, οικονομική συγκυρία οι τράπεζες.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών