Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2012

Να ποιοί είναι οι εθνοπροδότες, πράκτορες αναρχοάπλυτοι: "Έκδηλωση προς τιμή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας"



ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ»


Η αναρχία ως κοσμοθεωρία, διέπεται (όπως και κάθε πολιτική τάση) από συγκεκριμένες αρχές. Για παράδειγμα, ένας αναρχικός (σε αντίθεση π.χ. με έναν εθνικοσοσιαλιστή) δε δέχεται το «αίμα» (καταγωγή) ως προσδιορισμό και μέτρο σύγκρισης για τον άνθρωπο. Για τον αναρχικό, δεν υπάρχουν φυλές (ή και να υπάρχουν, είναι αδιάφορο σε ποια ανήκει ο καθένας). Επίσης, βασική συνιστώσα της αναρχίας, είναι η μη-αποδοχή κάθε μορφής ιεραρχίας και εξουσίας (π.χ. κράτος).
Όλα αυτά βέβαια, ισχύουν για τους αναρχικούς στα άλλα κράτη, γιατί οι αναρχικοί στην Ελλάδα, εμφανίζουν σκληρές φυλετικές και αποικιοκρατικές τάσεις και προτιμήσεις, αρκεί να είναι κατά των Ελλήνων. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί, σχετικά με τον λόγο που τους οδηγεί σε τέτοιες ιδεολογικά-απαράδεκτες πρακτικές. Κάποιοι επικαλούνται διάβρωση από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κάποιοι απλώς κόμπλεξ, ή κάποιο μη-επουλώσιμο παιδικό τραύμα.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, ίσως ήταν υπερβολικοί, αν.... δε μας θύμιζαν οι ίδιοι οι εγχώριοι αναρχικοί με τις ενέργειές τους, πόσο «περίεργα» αντιλαμβάνονται την ιδεολογία τους.

Έτσι, περιηγούμενοι στο Διαδίκτυο, πέσαμε πάνω στο «πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου», γνωστού αναρχικού «στεκιού» των Εξαρχείων.

Δύο συγκεκριμένες εκδηλώσεις (υπό τον τίτλο «Κύκλοι αυτομόρφωσης», κέντρισαν την προσοχή μας:
Η εκδήλωση:Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012.Ο Φαλμεράγιερ και η εθνική καταγωγή των σύγχρονων Ελλήνων.

Ομιλητές: Φίλιππας Κυρίτσης και Νάσος Θεοδωρίδης. 

Η απορία μας: Ο Φαλμεράγιερ είναι γνωστός για τη θεωρία του, ότι «οι νεοέλληνες αποτελούν πρόσμιξη φυλών και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες».
Δε θα σταθούμε στο αν αυτό είναι αληθές ή όχι, αλλά θα αναρωτηθούμε: γιατί να ενδιαφέρεται ένας αναρχικός, αν ο «συναγωνιστής» του έχει το τάδε αίμα ή το δείνα; Τι σχέση έχει, αν ο «προλετάριος της διπλανής πόρτας» έχει καταγωγή Ελληνική, Τουρκική, Γοτθική ή Κινεζική; Από πού και ως που, ένας αναρχικός ασχολείται με θεωρίες περί φυλής και ράτσας; Γιατί ξαφνικά οι αναρχικοί βάλθηκαν να ενημερωθούν για φυλετικά ζητήματα; Αυτά είναι «εθνικοσοσιαλιστικές και ρατσιστικές αμαρτίες». Απέκτησαν και οι αντιεξουσιαστές φυλετικές ανησυχίες, ή απλώς «γουστάρουν Φαλμεράγιερ» για άλλους, «δικούς τους» λόγους;

Η εκδήλωση: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012. Η Οθωμανική αυτοκρατορία και οι τραγικές για τους κατοίκους της συνέπειες της κατάρρευσής της.

Ομιλητές: Φίλιππας Κυρίτσης και Αμπντουλχαλίμ Ντέντε.

Η απορία μας: Εδώ τι να πει κανείς; Οι άνθρωποι οργανώνουν ειδική ομιλία για να εξυμνήσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και για να αναλύσουν τις «τραγικές συνέπειες» που είχε η κατάρρευσή της, στα έθνη που απελευθερώθηκαν. Οι ίδιοι άνθρωποι, που νοιώθουν την ελευθερία τους να πνίγεται αν πληρώσουν εισιτήριο στο τρόλλευ και οι ίδιοι που βγάζουν καντήλες αν ακούσουν για κράτος, πολιτεία, νόμους κλπ, νοσταλγούν τις ημέρες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας! Τέτοια ψυχική σύγχυση, μόνο «Έλληνες» αναρχικοί θα μπορούσαν να εμφανίσουν. Οι ίδιοι δε που κατηγορούν την «ιμπεριαλιστική Ελλάδα» ότι «στραγγαλίζει» την Αλβανία και τα Σκόπια, κάνουν ομιλία για να αλληλοπειστούν ότι οι λαοί που απελευθερώθηκαν από τον Οθωμανικό ζυγό (Έλληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι, κλπ) υπέστησαν «τραγικές συνέπειες» από την απελευθέρωσή τους. Και φυσικά, για να «δέσει το γλυκό», βασικός ομιλητής είναι ο Αμπντουλχαλίμ Ντέντε, διαβόητος για την ταύτιση των όσων δημοσίως πρεσβεύει, με τις απόψεις του τουρκικού προξενείου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι και τις δύο εκδηλώσεις τις διοργανώνει η «Αντιεθνικιστική Κίνηση». Μια οργάνωση, που (παρά το όνομά της) φαίνεται να αρέσκεται σε σκληρές φυλετικές αναλύσεις και σε υπεράσπιση της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας/δεσποτείας.

Πάντως, είναι εν μέρει αστείο (αν όχι «παρήγορο») να διαπιστώνει κάποιος, ότι οι πολέμιοι του εθνικισμού και του φυλετισμού, εν τέλει υιοθετούν τις απόψεις που υποτίθεται ότι μάχονται και κάνουν ημερίδες αφιερωμένες σε αυτές.

Εντέλει, για τους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων, δε θα αναρωτηθούμε, για το αν θα τους «κράξει» κάποιος (αληθινός) αναρχικός ή ανιεξουσιαστής, απλά γιατί στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν τέτοιοι.


AYTA ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΜΙΛΑΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών