Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2012

ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΕΦΕΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΧΑΡΑΥΓΗΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ


Η αυτόνομη κίνηση μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν. (Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων) επιθυμεί όπως καταδικάσει την αναφορά αρθρογράφου της εφημερίδας «Χαραυγής» στο όνομά της, με χαρακτηρισμούς όπως «νεοφασιστική», σε άρθρο της 04/01/2012. Ο δημοσιογράφος, κ. Τάσος Τσαππαρέλλας, σε άρθρο του με τίτλο «Εθνικιστική υπόθεση τα επεισόδια στο Ακρωτήρι» αναφέρεται ονομαστικά στην οργάνωσή μας, γράφοντας ενδεικτικά ότι «η πλατφόρμα [...] είναι το ευρύτερο εθνικιστικό κίνημα [...] και άτομα τα οποία ανήκουν είτε στην ΕΦΕΝ είτε σε άλλες εθνικιστικές και νεοφασιστικές οργανώσεις...»

Αρχικά, να.... ξεκαθαρίσουμε ότι η αναφορά στην Ε.Φ.Ε.Ν., από πλευράς δημοσιογράφων και αρθρογράφων εφημεριδών τύπου «Χαραυγής», δεν αποτελεί γεγονός που ξενίζει είτε εμάς που είμαστε ενταγμένοι την περίοδο αυτή στην Ε.Φ.Ε.Ν., είτε πιο παλιά μέλη και στελέχη μας. Έχουμε δεχτεί άπειρες φορές τη λάσπη των εν λόγω κυρίων και επίσης, αναφορές στη δράση μας ως φασιστικές(!).

Αυτή τη φορά, εντούτοις, το γεγονός που μας ενόχλησε ιδιαίτερα είναι το ότι, η συγκεκριμένη πτέρυγα της κυπριακής κοινωνίας που μας έχει συνηθίσει σε κοκορεύματα περί ορθού «πατριωτισμού» και σωστής επαναπροσεγγιστικής πολιτικής, ξεχνά από μέρος ποιου χώρου έγινε επίθεση στο οίκημά μας. Αναντίρρητα, πολλές ήταν οι περιπτώσεις που, όταν κάποιος έγραφε συνθήματα σε τοίχους χωρίς υπογραφή, ή στην περίπτωσή μας, σε πορείες όπου έτυχε να πραγματοποιηθούν επεισόδια, έγινε και γίνεται μεγάλη «μνεία» στην Ε.Φ.Ε.Ν. Έχουμε συνηθίσει, άλλωστε, να χαρακτηρίζεται το κομμάτι αυτό της ζωής μας (από ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν ιδέα για το τι εστί Ε.Φ.Ε.Ν.), ως φασιστικό, εξστρεμιστικό και επικίνδυνο τόσο για την κυπριακή νεολαία, όσο και για την κοινωνία ευρύτερα(!). Έχουμε συνηθίσει, παράλληλα, να λέγεται ότι ο χώρος όπου δραστηριοποιούνται οι εν λόγω κύριοι, είναι χώρος ενότητας και σωστής συμπεριφοράς που καταδικάζει κάθε είδους φανατισμούς και παλεύει για το δίκαιο του λαού.

Πόσο δίκαιο είναι, λοιπόν, να γίνεται κατηγορία (αβάσιμη) ότι φταίει η οργάνωσή μας για τα επεισόδια στο Ακρωτήρι, την στιγμή που καμία σχέση δεν φέραμε ούτε με τη διοργάνωση της πορείας, ούτε με την «Εθνική αντι-αποικιοκρατική πλατφόρμα»; Πόσο δίκαιο, είναι, να δεχόμαστε χαρακτηρισμούς όπως «νεοφασίστες» την στιγμή που δεχθήκαμε επίθεση από τους πλέον σωστούς πατριώτες και προοδευτικούς ανθρώπους της κυπριακής κοινωνίας;

«Εκνευρίζομαι να παίρνω μαθήματα πατριωτισμού από ανθρώπους, που οι ίδιοι δεν έχουν εκτελέσει τις υποχρεώσεις τους προς την πατρίδα.»
Ουμπέρτο Έκο

Με πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα
Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών