Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 02, 2012

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΦΟΥ ΨΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΕΝΩΣΙΣ" ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ... 1956: 
Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολεγίου Πάφου, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας το σύνθημα «Ένωσις», έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.

Τα σχολεία της Κύπρου, κι αυτά ακόμη τα Δημοτικά που ελέγχονταν διοικητικά και οικονομικά από τις αγγλικές αρχές, αλλά ιδιαίτερα τα Γυμνάσια ήταν και παρέμειναν προπύργια εθνικά. Τα σχολεία της Κύπρου υπήρξαν οι ναοί όπου η αιώνια Ελλάδα υμνείτο καθημερινά. Οι εθνικές γιορτές της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου πρόσφεραν στιγμές αληθινής εθνικής έξαρσης και ελπίδας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η γιορτή της ελληνικής σημαίας, κατά την οποία όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου, με χέρι ανυψωμένο και με φωνή παλλόμενη από πίστη και αφοσίωση, έδιναν κάθε χρόνο τον όρκο ότι με αυτοθυσία θα διαφύλατταν το εθνικό μας σύμβολο και με όλες τους τις δυνάμεις θα αγωνίζονταν για την τιμή και το μεγαλείο του έθνους και για την ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα. Κι όταν το πλήρωμα του χρόνου φτάνει, τα ελληνικά Γυμνάσια αναδείχτηκαν εκκολαπτήρια απαράμιλλων εθνικών αγωνιστών της ΕΟΚΑ, που ανέβαιναν το ικρίωμα της αγχόνης ψάλλοντας τον Ύμνο της Ελευθερίας.

"Η νεολαία της Πάφου προέβαινε σε εθνικές διαδηλώσεις και πριν από την έναρξη της δράσης της ΕΟΚΑ. Οι πρώτες ουσιαστικές διαδηλώσεις στην Πάφο έγιναν, όταν.....
μέσα στο Φεβράρη του 1955 δικάζονταν και καταδικάζονταν οι συλληφθέντες μέσα στο πλοιάριο «Άγιος Γεώργιος», που μετέφερε μυστικά όπλα για την ΕΟΚΑ στην παραλία της Χλώρακας περιμένοντας να παραλάβουν τα όπλα."

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. δείτε όμως με τι ταϊζουν τα παιδιά μας σήμερα:

    ΑΙΣΧΟΣ: Θέατρικό έργο που διασκεύασε για παιδιά Δημοτικού ο Λαζόπουλος, προσβάλει το σχήμα του ιερέα. Βίντεο ΣΟΚ.
    http://antiparakmi.blogspot.com/2012/03/blog-post_3483.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών