Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Απριλίου 13, 2012

Το «κάψιμο του Ιούδα» και η υπόθεση Πατσίφικο

Μεγάλη Παρασκευή – Επιτάφιος Θρήνος: «Επί τη προδοσία ουκ ηρκέσθησαν, Χριστέ, τα γένη των Εβραίων, αλλ’ εκίνουν τας κεφαλάς αυτών μυκτηρισμόν και χλεύην προσάγοντες. Αλλά δος αυτοίς, Κύριε, κατά τα έργα αυτών, ότι κενά σου εμελέτησαν». – «Των θεοκτόνων ο εσμός, Ιουδαίων έθνος το άνομον».

Τον 19ο αιώνα η απαίτηση να σταματήσει το παραδοσιακό Λαμπριάτικο έθιμο του καψίματος του Ιούδα (υπόθεση Πατσίφικο) ερχότανε από την Αγγλία και συγκεκριμένα από τους Ρότσιλντ. Μετά την παράδοση του προτεκτοράτου από τους Άγγλους στους Αμερικανούς η υποχρέωση αυτή μεταβιβάστηκε στις ΗΠΑ. Έτσι, σε έκθεσή του πριν τρία χρόνια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα το State Department ανέφερε:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος συνεχίζει και φέτος την εκστρατεία του ενάντια στο πλέον δημοφιλές Ελληνικό παραδοσιακό έθιμο της Λαμπρής: το κάψιμο του Ιούδα. Εβραϊκές οργανώσεις έχουν κατά καιρούς εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο των Ελλήνων και υποστηρίζουν ότι προωθεί το μίσος και τον αντισημιτισμό. Κατά του καψίματος του Ιούδα έχουν ταχθεί το Κέντρο Βίζενταλ.»
Το έθιμο αυτό που έχει ιστορία πολλών αιώνων θέλουν να το ξεριζώσουν. Ο Ελληνικός λαός τι θα κάνει; Θα ακολουθήσει τις «εντολές» του State Department ή θα τηρήσει τα πατροπαράδοτα;
Υπόθεση Πατσίφικο: Πλ. Ασωμάτων Μοναστηράκι 1847
Οι μελετητές της Ιστορίας γνωρίζουν ότι για το κάψιμο του Ιούδα η Ελλάς υπέστη μία μεγάλη εθνική ταπείνωση και έναν εμπορικό αποκλεισμό τον 19ο αιώνα. Συγκεκριμένα, το 1847, η κυβέρνηση Κωλέττη κατόπιν πιέσεων του Ρότσιλντ αποφάσισε να απαγορεύσει το κάψιμο του Ιούδα την Λαμπρή. Ο λαός αντέδρασε και προκάλεσε φθορές στο σπίτι ενός εβραίου ονόματι Πατσίφικο, ο οποίος ζήτησε για τα άνευ αξίας έπιπλά του το μυθικό ποσό των 800.000 δραχμών εκείνης της εποχής!
Η Ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να τα δώσει και ο αγγλικός στόλος απέκλεισε την Ελλάδα! Το κάψιμο του Ιούδα που απαγόρευσε η κυβέρνηση Κωλέτη επρόκειτο να λάβει χώρα στην Πλατεία Ασωμάτων στο κέντρο των Αθηνών και συγκεκριμένα στην πλατεία Ασωμάτων στο Μοναστηράκι.
Υ.Γ. Ο Ιούδας καίγεται κάθε χρόνο στους Νέους Επιβάτες, το όμορφο χωριό του Θερμαϊκού. Πυρπολείται κρεμασμένος από ένα πανύψηλο ικρίωμα, με ένα μικρό βουνό από κληματόβεργες. Μόλις περάσει ο Επιτάφιος από την αποβάθρα το πλήθος τραγουδάει κυκλικά γύρω από τον φλεγόμενο Ιούδα, με συνεχώς αυξανόμενη ένταση:
“Κεράτσα, Κεράτσα, Κεράτσα Κληματσίδα,
Να κάψουμε τον Οβριό, που πουλεί τα μήλα,
Επάνω στη γκαμήλα.
…Για του γέρου τα μιστά, που πελέκα τα καρφιά.
Οβριός πουλεί μαχαίρια, να κοπούν τα δυό του χέρια.
Οβριός πουλεί μετάξι, σαν τον διάολο να πετάξει.”
—————–

Μεγάλη Πέμπτη: «Γέννημα εχιδνών, αληθώς, ο Ιούδας…». «σήμερα τω Σταυρώ προσήλωσαν οι Ιουδαίοι τον Κύριον».

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών