Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Αυγούστου 11, 2012

Ηχηρό «όχι» της Θράκης στα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών!!

Eκτακτη σύσκεψη με ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων έχουν προγραμματίσει σήμερα, Τετάρτη, οι φορείς της Θράκης, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη μετατροπή των σχολών της Αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών. Οι τοπικοί φορείς της Θράκης απάντησαν με ένα ηχηρό «όχι» στα όσα είπε ο κ. Δένδιας και ξεκαθάρισαν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υπουργικές διαβεβαιώσεις. Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος είπε:
«Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» και διευκρίνισε ότι με τη φράση αυτή εννοεί τον κοινωνικό αναβρασμό που επικρατεί στη Θράκη και θα ξεσπάσει στους δρόμους και αυτό «είναι ό,τι χειρότερο».
«Αίσθηση απαξίωσης»
«Η αίσθηση μετά τη συνάντηση με τον υπουργό είναι ότι η απαξίωση συνεχίζεται με πιο απαράδεκτο ακόμα ρυθμό, δηλαδή με τη δήλωση ότι το απολύτως προσωρινό δεν μπορεί να το προσδιορίσει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπάκης και επισήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου για το κλείσιμο των τριών σχολών και τη μετατροπή τους σε χώρους υποδοχής παράνομων μεταναστών εφαρμόστηκε εν μια νυκτί.
«Είναι αδιαπραγμάτευτη η επαναλειτουργία των σχολών και αυτό για να τονωθεί το εθνικό αίσθημα της περιοχής. Αυτό που καταλάβαμε από τη συνάντηση με τον υπουργό είναι πως όλα είναι έωλα και ότι στη Θράκη θα λειτουργήσει μόνο μια σχολή. Αυτό για εμάς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα κοινωνικής έντασης και αύριο θα συγκληθεί όλη η θεσμική κοινωνία για να προσδιορίσουμε την επόμενη ημέρα», δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αρης Γιαννακίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τα μέλη της αντιπροσωπείας. «Η υπάρχουσα κατάσταση στις σχολές της Αστυνομίας στη Θράκη είναι προσωρινή. Θα μου επιτρέπατε δε να προσέθετα και τη λέξη -εφόσον οι δυνατότητες που θα μας δώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι αυτές που μου έχουν ήδη λεχθεί- απολύτως προσωρινή.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση, είτε το υπουργείο είτε η Ελληνική Αστυνομία να καταργήσουμε τις Αστυνομικές Σχολές. Οι Αστυνομικές Σχολές αποτελούν νομική και πραγματική περιουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είμαι εγώ αυτός o οποίος θα τις στερήσει από αυτήν. Οι σχολές αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως ενδιάμεσος προσωρινός σταθμός για την επίλυση προβλημάτων και για την ανάγκη εκτέλεσης του όλου σχεδιασμού αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στη χώρα».
Ομαλή εξέλιξη
Ο κ. Δένδιας τόνισε πως «όλη η επιχείρηση εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των συλληφθέντων μεταναστών. Αλλά, επίσης, με απόλυτο σεβασμό της ζωής, της υγείας, της ασφάλειας των κατοίκων των περιοχών αυτών» και απηύθυνε έκκληση στον πατριωτισμό των τοπικών φορέων και στο «απλό ένστικτο επιβίωσης του Ελληνα πολίτη που έχει ο καθένας μας», όπως είπε.
«Οπως ξέρετε όλοι -εσείς στη Θράκη το ξέρετε καλύτερα από όλους μας,- το μεταναστευτικό είναι μείζον πρόβλημα, μαζί με το ζήτημα της οικονομίας που απασχολεί τη χώρα μας. Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης», πρόσθεσε και ξεκαθάρισε: «Αυτό το οποίο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει (και ως προς τούτο είναι ρητή η εντολή και η έγκριση ως προς το σχεδιασμό του πρωθυπουργού της χώρας, κ. Σαμαρά) είναι να ανεχτούμε την κατάσταση ως έχει». «Δεν θα επιτρέψουμε να καταληφθούν οι πόλεις και να γίνουν γκέτο μεταναστών», ξεκαθάρισε.
Επιστολή διαμαρτυρίας μητροπολιτών
Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλαν οι Μητροπολίτες της ακριτικής Θράκης, διαμαρτυρόμενοι εντόνως για την απόφαση να εγκατασταθούν οι συλλαμβανόμενοι λαθρομετανάστες στην Αστυνομικές Σχολές της περιφέρειας.
Ειδικότερα στην επιστολή που υπογράφουν οι Μητροπολίτες Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος εκφράζεται η πικρία τους «αλλά και η πικρία όλου του θρακικού λαού, για την απαξίωση και την περιφρόνηση που εισπράξαμε από μέρους σας, προκειμένου να λάβετε για τον τόπο μας καίριες εθνικά αποφάσεις, εν αγνοία μας και πραξικοπηματικά. Οι ιεράρχες αναφέρονται μεταξύ των άλλων και στα εξής:
* Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές της Θράκης που τολμήσατε, να αναστείλετε τη λειτουργία τους. Πιστεύουμε όμως ότι θα' ρθει η στιγμή, που η υπεύθυνη Πολιτεία μας θα αποκαταστήσει το εθνικό αυτό έγκλημα. Θα ευχόμασταν να το προλάβετε ο ίδιος. Έπρεπε να γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν οι συγκεκριμένες Σχολές στη Θράκη, γεγονός που έκανε όλους μας να καμαρώνουμε γι' αυτές. Γράφει ιστορία ο καθ΄ένας μας, κ. υπουργέ, απ’ όπου περνάει, με τις πράξεις του.
* Διαφωνούμε με το χαρακτηρισμό «σκουπίδια» που προσάπτετε στους λαθρομετανάστες, αφού η όλη επιχείρηση περιγράφεται ως «σκούπα». Οπότε ο τόπος μας καθίσταται «σκουπι-δότοπος».
* Θα ζητήσουν, αυτές τις ημέρες, να σας επισκεφθούν οι θεσμικοί φορείς της Θράκης. Σας ζητάμε να τους δεχθείτε και να τους ακούσετε καλά, επειδή έχουμε πεισθεί ότι κανένας δεν γνωρίζει και δεν αγαπά αυτόν τον τόπο περισσότερο από εμάς που ζούμε σ' αυτόν.
* Όταν οι σχετικές επιχειρήσεις σας ολοκληρωθούν και το φως της δημοσιότητας παύσει να σας είναι ευνοϊκό, τότε σε επίπεδο εθνικού απολογισμού θα καταγραφεί η μακροχρόνια ζημιά που επιφέρατε στο πλέον ευαίσθητο τμήμα του Ελληνισμού. Ευχόμαστε η Ιστορία να είναι για σας επιεικής.
Σε οίκους ανοχής
Και από τους οίκους ανοχής πέρασε ο «Ξένιος Ζευς». Την έκτη ημέρα εφαρμογής της αστυνομικής επιχείρησης, στο κέντρο της Αθήνας, με την εν λόγω κωδική ονομασία, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε 10 οίκους ανοχής και συνέλαβαν συνολικά 21 άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για 15 αλλοδαπές, πέντε Ελληνίδες και έναν Ελληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. Οσον αφορά στις 11 αλλοδαπές, ξεκίνησε η διαδικασία της διοικητικής επέλασης, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα.
naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Αρκετοί δημοκρατία και καλωσύνη πουλήσανε στους λαθρο εκβιάσιμοι έλληνες πολιτικοί, στην πλάτη φυσικά των φτωχών ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών