Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2012

Γνωστός ο ρόλος της "Αυγής"...Τα φερέφωνα του Σιωνισμού-διεθνισμού..Στο στόχαστρό τους τώρα ο Πούτιν

διαβάστε το ληβελογράφημα της κομματικής εφημερίδας της Κουμουνδούτου που υπερασπίζεται τα διακιώματα των gay, των ΜΚΟ και των χριστιανομάχων της Ρωσίας...για χάρη της δημοκρατίας ή καλύτερα να πούμε της δικατορίας των "περιούσιων"...


"
Πράκτορες παντού βλέπει ο Πούτιν"
 
Οι ΜΚΟ πράκτορες, το Ίντερνετ προπαγάνδα, το ροκ βλάσφημο, η Ρωσία του Πούτιν βαδίζει στα χνάρια των αγιατολάχ;
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε, την περασμένη εβδομάδα, νόμο -που κατά πολλούς θεωρείται δρακόντειος-, ο οποίος θεσπίζει τον αυστηρότερο έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και αναπτύσσουν πολιτική δράση στη Ρωσία. Ο νόμος που ψήφισε η Δούμα, της οποίας τη συντριπτική πλειοψηφία έχει το κόμμα του Πούτιν, επιβάλλει στις ΜΚΟ που έχουν πολιτική δράση να εγγραφούν στα μητρώα του υπουργείου Δικαιοσύνης και να δίνουν ανά τρίμηνο πλήρη λογαριασμό της δράσης τους, καταχωρίζοντάς τες στην κατηγορία "ξένοι πράκτορες".
Ακόμη, οι ΜΚΟ υποχρεούνται σε ετήσια βάση να δίνουν λεπτομέρειες και για τα χρήματα που λαμβάνουν από το εξωτερικό και το πώς αυτά χρησιμοποιήθηκαν, με τις ελεγκτικές υπηρεσίες να διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίζουν κατά πόσο τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο. Ο οικονομικός έλεγχος αναμένεται να είναι αυστηρότατος, καθώς όχι μόνο πρέπει να είναι ενήμερες οι εφορίες, πρακτική που ίσχυε ανέκαθεν, αλλά και καλούνται οι ΜΚΟ να δίνουν λεπτομέρειες για το ποιος έστειλε ποιο ποσό και πότε. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως ο Πούτιν επιχειρεί να φιμώσει τις οργανώσεις που ασκούσαν κριτική στις πρακτικές του σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μια χώρα που έχει μακρά παράδοση καταπίεσης των πολιτικώς διαφωνούντων με ιδιαίτερη έμφαση στις διώξεις δημοσιογράφων. Ενδεικτικά, από το 2000 και μετά, 4 δημοσιογράφοι της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας “Novaya Gazetta” βρέθηκαν νεκροί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το Κρεμλίνο, το οποίο είχε στοχοποιηθεί πολλάκις από την εφημερίδα μπήκε μόλις πέρυσι στη διαδικασία να εκφράσει τα συλλυπητήρια του διά στόματος του τότε προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι γνωστό ότι διαπνέεται από μια απολυταρχική αντίληψη, που θυμίζει έντονα τσαρική ή σταλινική Ρωσία. Τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα δεν ήταν ποτέ το φόρτε του πρώην πράκτορα της KGB και νυν "ισόβιου" προέδρου, η δε στάση του απέναντι σε αυτά είναι σαφώς επηρεασμένη από το παρελθόν του στις μυστικές υπηρεσίες και από την καταστατική πρακτορολογία των οργανισμών αυτών. Αυτά όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν πανίσχυρος. Μετά τις τελευταίες εκλογές και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που λόγω μεγέθους δεν μπορούσαν πια να σπρώχνονται κάτω από το χαλί ή να αντιμετωπίζονται με τα γκλομπ, τα καμπανάκια του κινδύνου οδηγούν την κυβέρνηση Πούτιν σε πιο ρηξικέλευθες λύσεις... Λύσεις μάλιστα που επιτρέπουν στο ρωσικό μετασοβιετικό πολιτικό κατεστημένο να ταυτίζει την εσωτερική αντιπολίτευση με εξωτερική επιβουλή.

Η νέα νομοθεσία εγγράφεται απόλυτα στη συνωμοσιολογική λογική και εθνικιστική θεώρηση της Ρωσίας, ιδίως μετά την περίοδο Γέλτσιν, κατά τη διάρκεια της οποίας το ρωσικό κράτος έγινε έρμαιο και λάφυρο εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Η ανάμνηση αυτή αποτελεί εξαιρετικό πολιτικό υπόστρωμα για την εμπέδωση τέτοιων αντιλήψεων και πρακτικών. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άλλωστε ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να εκδηλώσουν τη "βαθιά τους ανησυχία" για τον νόμο περί ΜΚΟ, κίνηση που θεωρήθηκε από τη Ρωσία ως "σοβαρή παρέμβαση στα εσωτερικά της".
O νόμος που βαφτίζει "πράκτορες" τις ΜΚΟ αποτελεί μέρος συντονισμένης προσπάθειας επιβολής καθεστώτος πλήρους λογοκρισίας. Στις αρχές Ιουλίου το κυβερνών Κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας υπερψήφισε σχέδιο νόμου βάσει του οποίου η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο του Διαδικτύου και μπορεί να διαγράφει και να απαγορεύει κατά το δοκούν ιστοσελίδες που κρίνονται "παράνομες". Ποιες σελίδες κρίνονται παράνομες; Όλες όσες περιέχουν πληροφορίες σχετικές με αυτοκτονίες, ναρκωτικά και βέβαια "εξτρεμιστική προπαγάνδα". Οι "παράνομες" ιστοσελίδες έχουν διορία 24 ωρών να αφαιρέσουν το περιεχόμενο. Αν δεν το κάνουν, θα... εξαφανίζονται δίχως δικαστική εντολή... Το Ρωσικό Κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που προβλέπει "μαύρη λίστα" για όσα websites κρίνονται "παράνομα", ενώ ενέκρινε και νόμο που καθιστά τη δυσφήμιση ποινικό αδίκημα, προβλέποντας αυστηρές ποινές. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ρωσική Wikipedia, όπως και άλλα δημοφιλή sites, έκλεισαν προβάλλοντας ένα μαύρο banner λογοκρισίας.
Στα ψιλά πέρασε και ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμησης που από πλημμέλημα έγινε κακούργημα, και από εκεί που προβλεπόταν πρόστιμο 3.000 ρούβλια (70 ευρώ), αυτό αυξήθηκε στα 500.000 ρούβλια, δηλαδή στα 12.500 ευρώ ή σε 5ετή ποινή φυλάκισης.

Σε κελί οι Pussy Riots
Στη Ρωσία τού σήμερα δεν υπάρχει χώρος για ένα φεμινιστικό πανκ συγκρότημα.Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι η δίκη των τριών μελών του συγκροτήματος πανκ, Pussy Riots, που συνελήφθησαν πριν από τέσσερις μήνες επειδή τον Φεβρουάριο εισέβαλαν σε εκκλησία της Μόσχας όπου τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή», οι στίχοι της οποίας στρέφονταν κατά του Πούτιν προγραμματίστηκε για τις 30 Ιουλίου.
Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Μαρία Αλεξίνα, 24 ετών, και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό» και αν κριθούν ένοχες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε επτά χρόνια κάθειρξη. Σημειώνεται πως η προφυλάκισή τους πήρε παράταση μέχρι τον Ιανουάριο... και, σύμφωνα με πολλούς, οι Pussy Riots θα περάσουν την Πρωτοχρονιά στο κελί μετά από δάχτυλο... του ίδιου του Πούτιν...
Το δικαστήριο όχι μόνο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης η υπόθεση να επιστρέψει στους ερευνητές, καθώς οι δικηγόροι των μελών του συγκροτήματος έκριναν ότι έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό της, αλλά προχώρησε και στην απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης να κληθούν ως μάρτυρες 34 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος. Για την απόρριψη του αιτήματος δεν δόθηκε εξήγηση.
Όλο αυτό το μείγμα κοινωνικού συντηρητισμού, εθνικισμού και καταστολής γίνεται προς το παρόν καλά ανεκτό από την ρωσική κοινωνία. Πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει εάν και η Ρωσία αρχίσει να βιώνει τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κρίσης, που μέχρι σήμερα την έχει αφήσει εν πολλοίς αλώβητη. Ίσως μάλιστα η επίδειξη πυγμής από την πλευρά του προέδρου Πούτιν να έχει προληπτικό και προειδοποιητικό χαρακτήρα...
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=704688

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών