Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

Συμβαίνει ακόμη στις μέρες...Οι Λιθουανοί θα αποζημιώσουν 1000 εβραίους για τους διωγμούς τους στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...

Οι Εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος στη Λιθουανία (συμμάχου της Γερμανίας) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα λάβουν εντός του 2013 αποζημίωση από το κράτος της βαλτικής, ανακοίνωσε σήμερα στο Βίλνιους ο Άντριου Μπέικερ, της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής 870.000 ευρώ, ένα συμβολικό ποσό προς του Λιθουανούς επιζώντες επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Μπέικερ.
Σύμφωνα με....
τη Φάινα Κουκλιάνσκι, υπεύθυνη της ολιγάριθμης εβραϊκής κοινότητας στη Λιθουανία, περίπου χίλιοι άνθρωποι θα επωφεληθούν από τη συμβολική αυτή αποζημίωση τον επόμενο χρόνο.
Τα τρία εκατ. λίτα αποτελούν μέρος του λιθουανικού ταμείου από 128 εκατ. λίτα (37 εκατ. ευρώ) για την αποζημίωση των εβραϊκών περιουσιών που είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η χορήγηση των αποζημιώσεων θα γίνει μέσα σε μία 10ετία αρχής γενομένης από το 2013, με βάση σχετικό νόμο που ψήφισε το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2011.
Το ειδικό αυτό ταμείο θα ελέγχεται από την κυβέρνηση και θα διευθύνεται από τις εβραϊκές οργανώσεις στη Λιθουανία και θα κονδύλια θα διατεθούν για την ενίσχυση πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και ιατρικών πρωτοβουλιών στη Λιθουανία.
Πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο περίπου 220.000 Εβραίοι ζούσαν στη Λιθουανία, με το Βίλνιους να χαρακτηρίζεται ως «Ιερουσαλήμ του Βορρά» για τον πλούτο της εβραϊκής πολιτιστικής της ζωής. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής το 95% των Εβραίων της χώρας εξολοθρεύτηκε, ώστε σήμερα το εβραϊκό στοιχείο να μην ξεπερνά τις 5.000 ψυχές σε μία χώρα που αριθμεί 5 εκατ. πληθυσμού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Και στην Ελλάδα φιλοξενούμε 5000 Εβραίους, οι οποίοι δεν παύουν να είναι επικίνδυνοι. Τελευταίο κρούσμα Σάμπυς Μιωνής, που πλούτισε διακινώντας προς εξωτερικό μαύρο χρήμα των κλεφτών πολιτικάντηδων και λοιπών λαμογιών της ελληνικής κοινωνίας.
    Οι Εβραίοι πρέπει να άποδόσουν αποζημίωση στον λιθουανικό λαό τον οποίο βασάνισαν και προσπάθησαν να εξοντώσουν. Γνωρίζουμε πολύ καλα ότι κομμουνιστικό καθεστώς σήμαινε Ιουδαίους δυνάστες και καταπιεστές.
    Οι Λιθουανοί, όπω ςοι άλλοι Βάλτοι, Εσθονοί και Λ
    εττονοί κυνήγησαν τους Εβραίους, επειδή ακριβώς ήταν μεγάλα καθαρμάτα. Μετά την δολοφονία του τσάρου Αλεξάνδρου Β΄το 1881, έφαγαν γερή κλωτσιά με αποτέλεσμα να φθάσουν στο νοτιώτερο άκρο της Αφρικής δηλαδή στην Ν.Αφρική, διότι δεν απλώςδεν υπήρχε άλλη ξηρά πιο νότια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών