Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2012

ΕΡΕΥΝΑ ALCO Σταθερά πρώτη η απόγνωση - Απαξίωση θεσμών

Κλίμα διάχυτης απογοήτευσης και απαισιοδοξίας καταγράφεται στην έρευνα της ALCO για την ΝΕΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 18% σε σωστή, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα. Σε ότι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πράγματα θα χειροτερέψουν. Το ίδιο ισχύει και για....
τον δείκτη προσωπικής αισιοδοξίας, καθώς μόλις το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για τους ίδιους.
Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πράγματα θα χειροτερέψουν. Το ίδιο ισχύει και για τον δείκτη προσωπικής αισιοδοξίας, καθώς μόλις το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για τους ίδιους.
Η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη θεωρήθηκαν από τους πολίτες οι κυρίαρχες αξίες, ενώ ακολουθεί, η δικαιοσύνη και η πατρίδα.
Τέλος, στο “βαρόμετρο” σε σχέση με τους θεσμούς υπάρχει μία καθολική εμπιστοσύνη στο θεσμό της οικογένειας, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζει και η εκκλησία.
Εδώ σταματούν και οι θετικές κρίσεις για τους θεσμούς, καθώς στη συνέχεια διαφαίνεται η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της βουλής, του συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών