Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2013

Έχουν περάσει 63 χρόνια από τότε που ο Ελληνισμός της Κύπρου με 97,5% ζητά την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ: ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο μετέπειτα πρωθυπουργός και παππούς του ΓΑΠ, Γεώργιος Παπανδρέου θα απαντήσει με το εξής... "εθνικό": 
"η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικανικόν, και δι' αυτό δεν ημπορεί να πάθει ασφυξίαν λόγω του Κυπριακού"


Συμπληρώθηκαν 62 χρόνια από τότε που το 97,5% των Κυπρίων ψήφισε στο προγραμματισμένο ενωτικό δημοψήφισμα (15-22 Ιαν. 1950) την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα. Υπήρχαν Έλληνες τότε, υπάρχουν και τώρα, που δεν έχουν μοναδικό μέλημά τους να γαμήσουν, να δείρουν, ν' αρπάξουν, να ψεύδονται και να σέρνονται μέχρι να πεθάνουν. Πώς να το κάνουμε; Το φυσιολογικό για τον άνθρωπο είναι να κοιτάει ψηλά, όχι τα παπούτσια του όποιου πατρώνα νταβατζή, ούτε να καμαρώνει επειδή είναι ο αγαπημένος/αγαπημένη τσατσομασκοφόρος του κατακτητή. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, παρατίθενται μερικές φωτογραφίες της περιόδου που οι Έλληνες δικαιολόγησαν το όνομα... βαρύ σαν ιστορία που έχουν. Το παρόν αφιερούται στη....
συμμωρία (ζουράρειος ορθογραφία) του Ανάν και στα μίσθαρνα όργανα των διεθνών ΜΚΟ για την ειρήνη...

Εδώ βλέπουμε την αναμνηστική φωτογραφία από την παράδοση των τόμων του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στον πρόεδρο της ελληνικής βουλής Δημήτρη Γόντικα. Στο μέσο διακρίνεται..... ο μητροπολίτης Κυρηνείας Κυπριανός, οι Ν. Κλ. Λανίτης, Σάββας Λοϊζίδης, Σωκράτης Λοϊζίδης, Θ. Καλοκασίδης, Μ. Ν. Νικολαΐδης και άλλοι Κύπριοι των Αθηνών. Η κυβέρνηση του Πλαστήρα δεν δέχτηκε να παραλάβει τους τόμους, τρέμοντας στην ιδέα πως θα κακοκάρδιζε τα αφεντικά της. Η βουλή, πάντως, δέχτηκε να παραλάβει τους τόμους.


Πηγή: Κυπριακή Θύελλα, Σπύρος Παπαγεωργίου, Εκδόσεις Κ. Επιφανίου


Πρωτοσέλιδο της παράνομης εφημερίδας "Ένωσις". Θέμα της τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσαν οι Εγγλέζοι (2/8/1954) εναντίον της ενωτικής κίνησης. Ακολούθησε ο τιτάνιος αγώνας της ΕΟΚΑ και οι αποικιακοκρατικές αγχόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών