Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

Guardian: Πανικός στην Ελλάδα από τις σοβαρές ελλείψεις στα φάρμακα

Mε τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» τι περνούν οι Έλληνες ασθενείς εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων στα φάρμακα.

Με τίτλο: «Πανικός στην Ελλάδα εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων από φάρμακα» η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση. Εκατοντάδες ασθενείς στερούνται της ....
θεραπείας τους επειδή το ελληνικό κράτος οφείλει πολλά χρήματα στις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είναι έτοιμες ακόμα και να αποσύρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά.

Εκατοντάδες φάρμακα έχουν χαμηλό ρυθμό ανεφοδιασμού και η κατάσταση χειροτερεύει σύμφωνα με την ελληνική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων. Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει μια λίστα με περισσότερες από 50 φαρμακευτικές εταιρείες που τις κατηγορεί για ανάσχεση των προμηθειών προς τη χώρα μας εξαιτίας των χαμηλών τιμών.

Περισσότερα από 200 φαρμακευτικά προϊόντα επηρεάζονται άμεσα από αυτή την κατάσταση συμπεριλαμβανομένων θεραπείες για αρθρίτιδα, ηπατίτιδα c και υπέρταση αντιβιοτικά, φάρμακα για τη χοληστερίνη και άλλα, τονίζει το άρθρο μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, τονίζεται στο κείμενο, ότι ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός σταμάτησε την παροχή αίματος προς την Ελλάδα, επειδή η χώρα μας δεν έχει πληρώσει όταν έπρεπε τις οφειλές της.

Στην Αθήνα μάλιστα περιγράφονται χαοτικές καταστάσεις με τους ασθενείς να γυρίζουν από φαρμακείο σε φαρμακείο προσπαθώντας να βρουν το φάρμακό τους, ενώ την ίδια ώρα τα νοσοκομεία να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κόσμου.

Ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Καραγεωργίου, επιβεβαίωσε τις ελλείψεις. «Η προμήθεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά έχει μειωθεί κατά 90%», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «οι εταιρείες προμηθεύουν με αργό και βασανιστικό τρόπο την αγορά για να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις. Οι πελάτες ανησυχούν πως αύριο ίσως δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, αφού πλέον τα φάρμακά τους είναι δυσεύρετα».

«Περίπου 300 φάρμακα βρίσκονται σε πολύ αργό ανεφοδιασμό, στα οποία συμπεριλαμβάνονται φάρμακα για ασθενείς με καρκίνο και άτομα που πάσχουν από κλινική κατάθλιψη», τόνισε ο κ. Καραγεωργίου.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και τα νοσοκομεία οφείλουν στις φαρμακευτικές εταιρείες περίπου 1,9 δισ. ευρώ.

Ο ερχόμενος μήνας είναι αποφασιστικός για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, καταλήγει το άρθρο, γιατί αυτές τις μέρες επισκέπτεται τη χώρα κλιμάκιο της Τρόικας με στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών