Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2013

4.000.000 ΕΥΡΩ (!!!) Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΑΠΟ ΣΥΜΜΟΡΙΑ "ευπαθών" ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ...!!!

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), εγκληματική ομάδα, που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων κλοπών καλωδίων παροχών και μετασχηματιστών του δικτύου της Δ.Ε.Η., σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα τρεις (3) ημεδαποί Ρομά (ένας 37χρονος και δύο 40χρονοι) και.....
δύο ημεδαποί ηλικίας 21 και 41 ετών (γιος και πατέρας), ιδιοκτήτης και διαχειριστής επιχείρησης αγοράς και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων ( SCRAP ), αντίστοιχα.

Σε βάρος των πέντε (5) εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας στην τέλεση των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε η εγκληματική ομάδα, συστήθηκε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2011, έχοντας δομή, διακριτούς ρόλους και εκτεταμένο πεδίο δράσης, που περιλαμβάνει περιοχές της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας, ενώ τα μέλη της έχουν μέχρι σήμερα διαπράξει συνολικά κλοπές (1.222) μετασχηματιστών, καλωδίων και ηλεκτρικών πινάκων, με τεράστια ζημιά για την επιχείρηση της Δ.Ε.Η. Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι η συνολική οικονομική ζημία της Δ.Ε.Η. υπερβαίνει τα (3.900.000) ευρώ.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (18.03.2013), στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καρδίτσας – Τρικάλων, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας εντόπισαν και ακινητοποίησαν Ι.Χ. φορτηγό «τύπου κλούβα», στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί Ρομά.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, ήταν φορτωμένο με υλικό χαλκού, που προέρχονταν από μετασχηματιστές και καλώδια του δικτύου της Δ.Ε.Η., καθώς επίσης και με τεμαχισμένα καλώδια παροχών και υποσταθμών του ίδιου δικτύου.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πηνία χαλκού, βάρους (1.362) κιλών, τα οποία προέρχονταν από μετασχηματιστές, καθώς και επτακόσια (700) περίπου μέτρα πλαστικού καλωδίου της Δ.Ε.Η, από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο χαλκός.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων και αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών και ειδικότερα:
τριάντα (30) γερμανικά κλειδιά,
έξι (6) κόφτες-λεπίδες και δυο (2) πένσες-παπαγάλοι,
ένα (1) κλειδί – κάβουρας και ένα (1) γαλλικό κλειδί,
ένα (1) κατσαβίδι και δύο (2) τεμάχια σχοινιού-τριχιάς μήκους 8,12 μέτρων το καθένα,
ενάμισι (1,5) μέτρο ιμάντας από σκληρό ύφασμα,
δύο (2) ζευγάρια μπότες από καουτσούκ, δυο (2) ηλεκτρικοί φανοί και
δυο (2) ζευγάρια γάντια εργασίας με πλαστική επίστρωση.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από αγροτική περιοχή της Καλαμπάκας Τρικάλων δύο μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί Ρομά, στο πλαίσιο της εκτεταμένης εγκληματικής τους δραστηριότητας, διέπρατταν συστηματικά κλοπές μετασχηματιστών. Πιο αναλυτικά αποξήλωναν τους μετασχηματιστές από κολώνες της Δ.Ε.Η., ενώ παράλληλα αφαιρούσαν καλώδια παροχών ηλεκτρολογικών πινάκων, από υποσταθμούς του δικτύου της επιχείρησης.

Την εκτεταμένη δράση των τριών Ρομά υποκινούσε ο 21χρονος ιδιοκτήτης και ο 41χρονος διαχειριστής επιχείρησης αγοράς και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση μετέφεραν και παρέδιδαν τις αφαιρεθείσες ποσότητες χαλκού, έναντι του χρηματικού ποσού των τριών (3) ευρώ, ανά κιλό. Μάλιστα, το τελευταίο 3μηνο, οι τρεις Ρομά έλαβαν ως αντίτιμο για τις ποσότητες χαλκού που παρέδιδαν, το συνολικό χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ .

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (90) κιλά χαλκού, τα οποία προέρχονταν από καλώδια παροχών και υποσταθμών του δικτύου της Δ.Ε.Η. Επιπλέον, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 37χρονου Ρομά, όπου βρέθηκαν ακόμη (920) γραμμάρια χαλκού.

Η ποσότητα χαλκού και τα πλαστικά καλώδια της Δ.Ε.Η. που κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στο σύνολό τους στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) Καρδίτσας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ο οποίος με την ασκηθείσα σε βάρος τους κακουργηματική ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η περαιτέρω διάθεση του χαλκού από την επιχείρηση αγοράς και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων και να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων εισφορών και φόρων.
πηγή

5 σχόλια:

  1. Και ποιος άραγε θα κληθεί να πληρώσει τα "σπασμένα" της παρασιτικής μιαροφαρας που ο μονος της "πολιτισμός" ειναι η κλοπή η ΒΡΩΜΙΑ και ο παρασιτισμός?
    Φυσικα δεν είναι μονον οτι κλέβουν μετασχηματιστές, κλέβουν και το ιδιο το ρεύμα, βασικά μιλάμε περι μιας παρασιτικής μιαρής μορφής ζωής που ζει μονον κλέβοντας και βρομίζοντας οτι εγγίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη και ένας τουρκαλβανός έχει Ελληνική καταγωγή, αυτά τα μοιάσματα ούτε κάν με Ευρώπη δεν έχουν σχεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιας και αφορά Ρομά το θεμα, ρε παιδια εχει τσεκαρει κανεις απο σας ενα τρελό που απειλει τη Χρυση Αυγη και ειναι Ρομά στη καταγωγη? Εχει ανεβασει και βιντεο στο youtube! http://www.youtube.com/watch?v=NOZC-0-zI4M Τι τρελός ειναι αυτος ρε παιδια? Η χρυση αυγη δεν εχει παρει καποια θεση για το ατομο αυτο?
    Ευχαριστω για τη φιλοξενία του comment..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑΝ "ΠΟΤΑΜΟ" ΝΑ ΞΑΣΠΡΙΣΟΥΝ. ΑΧΑΧΧΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΓΕΛΟΙΟ.. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (γιατι δεν δεχονται τα σχολια) ΠΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΜΑ ΩΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΑΙΜΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ (για τα σκυλια δωσμενο με ενα ταληρο)

      Διαγραφή
    2. * αίμα - ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αποκτησουν ποτε ΑΥΤΟΙ οι σκυλάραπες και καθε σόι τους ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝο - δηλαδή Ελληνική φυλετικότητα.... Υ.σ. Να προσέχουν τις φωτίτσες και τις μολότοφ επίσης γιατί έχει πολλά ξερά εκεί ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών