Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 10, 2013

Ο Καψής αντί να ντρέπεται για το μνημόνιο, ντρέπεται για τη Χρυσή Αυγή


Ο Καψής αντί να ντρέπεται για το μνημόνιο, ντρέπεται για τη Χρυσή Αυγή

Ένα πολύ… συγκινητικό και δακρύβρεχτο κείμενο, με μια εκ βάθους ψυχής εξομολόγηση, γράφτηκε στο «Έθνος» της Παρασκευής από τον Παντελή Καψή. Συγκλονιστικός ο τίτλος του συγκεκριμένου αρθρογραφικού πονήματος, καθώς η ρήση «Ντράπηκα πρώτη φορά…», την οποία χρησιμοποιεί ως επικεφαλίδα ο Καψής, δημιουργεί -αυτομάτως - πολλές απορίες. Ένας άνθρωπος που προφανώς έχει ξεπεράσει τα δεύτερα «-ήντα» ηλικιακά, δηλώνει ότι ντράπηκε για πρώτη φορά στην ζωή του, για τον τόπο του. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε μια επίσκεψη φοιτητών από το Παρίσι στο γραφείο του, υποστηρίζει ότι «Για πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα ντροπή για.....
τον τόπο μου, όταν χρειάστηκε να τους εξηγήσω κοιτώντας τους στα μάτια για τα κρούσματα ρατσισμού που αυξάνονται ανησυχητικά». Στην συνέχεια, ο Καψής, αναφέρεται στο γνωστής αθλιότητας «ντοκιμαντέρ» του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού, χαρακτηρίζει τον ομοφυλόφιλο σκηνοθέτη Γιάνναρη ως έναν «Από τους καλύτερους σκηνοθέτες μας», και –συν τοις άλλοις- χαρακτηρίζει ‘‘αριστουργηματικά φιλμάκια’’ τις προπαγανδιστικές διαφημίσεις κάποιας ανύπαρκτης κοινωνικά ‘‘Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου’’, με αφορμή τον νόμο για την ιθαγένεια (επ’ ευκαιρία: η προκλητική αυτή διαφήμιση, η οποία παίζεται από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, πόσα λεφτά στοίχισε; Οι τύποι αυτοί πλήρωσαν από την τσέπη τους για το κακόγουστο αυτό κατασκεύασμα; Ή μήπως πάλι το ‘‘μόνιμο κορόιδο’’, ο Ελληνικός λαός, πλήρωσε -για πολλοστή φορά- από το υστέρημά του για να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα;).
Ας επιστρέψουμε, όμως, στο ζητούμενο και στην ‘‘ντροπή’’ που ένιωσε ο Καψής. Ακούγοντας κάποιος αδαής τον Καψή να δηλώνει ότι ντράπηκε για πρώτη φορά στην ζωή του για τον τόπο του, μπορεί να υποθέσει πολλά. Ότι, ίσως, ο εν λόγω κύριος να είναι σκληρός χαρακτήρας (κάποιοι άλλοι, μάλλον, θα τον χαρακτηρίζανε ως ‘‘χοντρόπετσο’’…). Και προφανώς, μέχρι τώρα, ήταν υπερήφανος για τα όσα συνέβαιναν στον τόπο. Για το καθεστώς της μεταπολίτευσης και τα συνακόλουθά της: Σήψη, διαφθορά, μίζες, ρεμούλες. Για την Εθνική Ανεξαρτησία που παραχωρήθηκε, για την Κοινωνική Δικαιοσύνη που αγνοείται, για την Λαϊκή Ευημερία που χάθηκε. Για όλα αυτά δεν ντράπηκε ο Παντελής Καψής. Όπως δεν ντράπηκε επίσης για την συμμετοχή του, ως κυβερνητικού εκπροσώπου, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία συνέχισε την ανάλγητη, σε όλους τους τομείς, πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ένας άνθρωπος, λοιπόν, ο οποίος δεν έχει ντραπεί για τα προαναφερθέντα, είναι λογικό ‘‘να ντρέπεται’’ για τα όσα πρεσβεύει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ακόμη και αν παρουσιάζει τα γεγονότα, όχι όπως πραγματικά συνέβησαν, αλλά μέσα από το παραμορφωτικό πρίσμα των ΜΜΕ. Παρεμπιπτόντως,  ο Καψής δεν ντρέπεται για τα όσα καθημερινά δημοσιεύει η δήθεν σοβαρή εφημερίδα στην οποία δουλεύει, στις μέσα σελίδες του; Την ημέρα που ο Καψής εκμυστηρευόταν την ντροπή του, στην σελ. 53 του ‘’Έθνους’’ υπήρχαν διαφημίσεις όπως: «Καυτές στιγμές», «Δυνατές απολαύσεις», «Ηot ιστορίες», «πάρε μας τώρα», για όσους έχουν ανεπαρκή ερωτική ζωή, ενώ για όσους ανησυχούν για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον υπάρχει η… εμπεριστατωμένη πρόταση της εφημερίδας: «Θα σου ρίξω το χαρτί της ζωής σου…». Αυτές οι… σοβαρές και πολιτισμένες προτάσεις ζωής, οι οποίες περιλαμβάνουν μικρές αγγελίες εκπόρνευσης, τηλεφωνικό ‘’σεξ’’ και μέντιουμ αποτελούν την νηφάλια ‘’απάντηση’’ του συγκροτήματος Μπόμπολα στην… βαρβαρότητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Μάλλον ο Καψής δεν έχει κανένα λόγο να ντρέπεται για όλα αυτά που φιλοξενεί η εφημερίδα, στην οποία δουλεύει. Γιατί οι αισχρές, παραπλανητικές, απάνθρωπες, και αναξιοπρεπείς αυτές διαφημίσεις πληρώνουν αδρά. Και από την στιγμή που γίνεται αυτό, δεν υπάρχουν ούτε ντροπές, ούτε ενοχές, ούτε αηδία και αποστροφή. (Και) Από  αυτά τα λεφτά πληρώνεται ο Καψής για να μπορεί να εκφράζει την ντροπή του για άλλα ζητήματα,  εκεί όπου νιώθει αηδία και αποστροφή. Ο κόσμος τον οποίο υπερασπίζει ο Καψής είναι οριστικά τελειωμένος. Δεν εκφράζει τίποτα το Φυσικό, το Υγειές, το Αληθινά Όμορφο και Ωραίο, ένα Αιώνιο Ιδανικό. Οι μόνοι  που υπερασπίζουν αυτόν τον κόσμο είναι όσοι ταυτίζονται με τα συμφέροντά του και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επιστρατεύουν κονδυλοφόρους σκηνοθέτες, τηλεπαρουσιαστές, θεσμικούς παράγοντες ανάξιους του ρόλου τους κτλ, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα και έντρομοι να αποτρέψουν το αναπόφευκτο. Γι’ αυτό και πολεμούν, τόσο λυσσαλέα όσο και πανικόβλητοι οι ίδιοι, Εκείνο που έρχεται για να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία και να επαναφέρει την Φυσική Τάξη, στην ροή των πραγμάτων. Πλανώνται, όμως, πλάνην οικτράν, αν θεωρούν ότι μπορούν να σταματήσουν αυτό που έρχεται…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλο άρθρο!
    Αυτό που με πικραίνει, είναι η πολιτική εξαθλίωση του μέσου Έλληνα,
    που δεν μπορεί να διακρίνει το μέγα ψέμα των διεφθαρμένων μμε!

    Ο τρόπος που προβάλουν τα γεγονότα χωρίς ντροπή και που γίνονται αποδεκτά
    από μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας, με θλίβει γιατί συγκρίνοντας τα
    με ευρωπαϊκούς λαούς, βλέπω ότι μας κατάντησαν ά-λογα οντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός! Το ότι "κοιμάται με την εξουσία" (μέλος της Τριμερούς Επιτροπής ο κ. καθηγητής πρωθυπουργός) δεν τον ντροπιάζει τον Παντελή; Παντελής έλλειψις ΤΣΙΠΑΣ, Παντελή μου! Φτύσ' τον εαυτό σου πρώτα, λεβεντάκο μ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών