Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

Αποστομωτική απάντηση του Χρήστου Παππά στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Σ.Σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε εκθειάσει τη στάση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σε φλέγοντα ζητήματα όπως το θέμα του τεμένους στο Βοτανικό, τη στάση του απέναντι στη λαθρομετανάστευση κ.α...
Δυστυχώς όμως με τις τελευταίες του πράξεις (λέτε να σχετίζεται καθόλου το γεγονός της παρουσίας του Μητροπολίτη σε ημερίδα-συνέδριο διάφορων πατριδοκάπηλων πρώην πολιτευτών του ΛΑΟΣ που ανακοίνωσαν πρόσφατα τη σύμπραξή τους με τον...Καμμένο!Και ω του θαύματος ο Καμμένος ειδικεύεται στην περιοχή του..Πειραιά λόγω εφοπλιστικού ενδιαφέροντος!) ο Μητροπολίτης Πειραιώς φανερώνει την άγνοια;! του τόσο για τους Αγώνες του Εθνικιστικού Κινήματος για την Ορθόδοξη Ελληνική Πίστη αλλά ταυτόχρονα άθελά;!;! του γίνεται ένας σημαντικός κρίκος στη Σιωνιστική αλυσίδα της σκλαβιά και της υποδούλωσης του Έθνους μας..

Ας αφήσουμε όμως τον Εθνικιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, που καθημερινά εντός και εκτός Κοινοβουλίου δίνει τη μάχη για το Έθνος και την Πίστη μας (τελευταία του ερώτηση ήταν αν εκπληρώθηκε ποτέ το τάμα των Αγωνιστών του 21'...Όσο και να "πονάει" μερικούς χριστιανοταλιμπάν), να απαντήσει στον Μητροπολίτη Σεραφείφ..

"Με την δεύτερη ανακοίνωση του Μητροπολίτου Πειραιώς, αποκαλύπτονται οι αληθινοί εμπνευστές των ανακοινώσεών του και οι κινώντες τα νήματα της εμπλοκής του στην πολιτική ζωή με δηλώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς οι λύκοι με δορά προβάτου έχουν εισέλθει εις την Ελληνική Ορθόδοξο Εκκλησία και διδάσκουν με σημείο αναφοράς όχι το λόγο του Χριστού αλλά, άκουσον άκουσον, τους ορθοδόξους Εβραίους των ΗΠΑ!
Η δεύτερη ανακοίνωση του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ έρχεται να.....
προστεθεί στον ανηλεή πόλεμο των ΜΜΕ και των αφεντικών του Κράτους που είναι όργανα της Σιωνιστικής "κόζα νόστρα".
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ασχολείται με το μόνο κόμμα που διαθέτει εθνικά ανακλαστικά και μάχεται για τα δίκαια της Ελλάδος, αλλά δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο για τα δημοσιεύματα που φέρουν Μητροπολίτη μέλος μασονικής στοάς, ούτε για συναδέλφους του Μητροπολίτες οι οποίοι εμπλέκονται στην........................

συνέχεια στο προσωπικό ιστολόγιο του βουλευτή

24 σχόλια:

  1. η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ειναι πολιτικο εθνικιστικο κομμα.....
    δεν ειναι θρησκευτικη οργανωση
    της αρεσκειας του Μητροπολιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.

    ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nai alla den apanthse kapou o papas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασπαρτου εγώ τα έλεγα, και μάλιστα ηταν εμφανές το τι είδους τραγος ήταν ο συγκεκριμένος εβραιοχριστιανος.
    Βασικα είμαι τοσο εξοργισμένος που εν τέλει ολα οσα ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ πίστευα οτι πρόκειται να επακολουθήσουν με τον συγκεκριμένο αβρααμιστη, τωρα έχουν έρθει.
    Θα ηθελα να προβώ σε διεξοδική ανάλυση δεκάδων γραμμών διοτι η οργη για τον συγκεκριμένο ραββινο ξεχειλίζει που απο την μια ομιλεί περι "σιωνισμού" ως κατι "κακό" και απο την αλλη εξυβρίζει τον Αδολφο Χιτλερ με τον ιδιο ακριβώς τρόπο που θα τον εξύβριζε ο τελευταίος καθεστωτικός εβραομπολσεβικος-καπιταλιστης επικαλούμενος μαλιστα τους... ΕΒΡΑΙΟΥΣ και το "ολοκαύτωμα" τους αλλα επισης και παραθέτοντας συν Ραβίνους του ως πήγες(συν του γεγονότος οτι εξυμνεί την Σιών στην συναγωγή του, αυτο δεν το γνωρίζει μηχανικά τους διαβάζει τους ψαλμούς?).
    Ηταν ηλίου φαεινότερον οτι ο Τράγος τούτος εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ναζιραικου του δόγματος και ως γνήσιος ΡΑΒΙΝΟΣ δεν ειχε απολύτως καμια σχεση με οτιδήποτε εθνικό.

    Κλείνοντας ,αναφέρω για αλλη μια φορά οτι εγω είχα προειδοποιήσει για αυτόν τον μαυροφορεμένο ιουδαικο εσμό και περίμενα να σκάσουν στα χερια της Χρυσης Αυγης ολες οι Ναζιραικες βόμβες μια προς μια. Επαληθεύομαι.
    Η μονη λύση για την χρυσή αυγή ειναι να κρατήσει τα θρησκευτικά ζητήματα ΟΣΟ πιο μακριά της γινεται και να μην παίρνει απολύτως καμια θέση περι των θρησκευτικών εαν δεν σχετίζονται άμεσα με εθνικά ζητήματα, οπως επίσης να μην εκθειάζει ουτε κατα διάνοια κανέναν ΡΑΒΙΝΟ-παπά

    Να μην ΕΚΠΛΗΣΣΕΤΑΙ ο Χρήστος Παπάς που ο συγκεκριμένος ραβινος εξανίσταται με την αρχαΐζουσας μορφής ευσέβεια, και με ενα εθνικό κίνημα το οποίο τοσο καιρό παίρνει θέση υπερ της ευσέβειας και της θρησκευτικότητας, ο ιουδαιοποιημενος αυτος Ναζιραιστης όπως και η φαρα του γνωρίζει πολύ καλά οτι ο κίνδυνος δεν προέρχεται απο εναν εβραιομπολσεβικο του οποίου υπήρξε πρόγονος και ο οποίος εβραιομπολσεβικος ηθικώς ειναι νόθο τέκνο του, την απειλή αυτήν την αντιλαμβάνεται διότι είναι φυσική εθνοφυλετικη και προαιώνια και δεν εχει απολύτως καμιά σχέση με τον σκληρό και αρχετυπικο πυρήνα του ιουδαϊκού του δόγματος για το οποίον κατ'ουσιαν και κατά αποκλειστικότητα ενδιαφέρεται και η "εθνικής" φύσεως τοποθετήσεις δεν είναι παρά φτιασιδώματα ετσι ώστε να αποκτήσει έρεισμα σε μια κοινωνία στην οποία θα βρει υποστηρικτές μόνον σε εθνικώς και παραδοσιακως προσκείμενους και ουχί σε μοντερνοποιημενους αθεϊστές εκ "πεποιθήσεως" και εκ προπαγανδιστικής λαξεύσεως.
    Το οτι η συγκεκριμένη τραγοφαρα ενδιαφέρεται μόνον για τα κεκτημένα της εκκλησιαστικής της κλίκας και του ιουδαιογενους του δόγματος και ουχι για οτιδήποτε προσιδιάζει σε ηθος και αρχή φαινεται απο την ιδια την επιλογή του επιδερμικού προσεταιρισμού αυτης της εθνικοφρονης θεάσεως πως ως σκοπό εχει την ανωτέρω αναφερθείσα απόκτηση κοινωνικού ερείσματος και υποστηρίξεως, διότι εαν ήταν ηθικώς "έντιμοι" εντός της δογματικής αντιφυσικης τους αντιεθνικοτητας, θα εκφράζονταν εξ αρχής υπερ της ατόφιας διεθνιστικής και ιουδαϊκής μορφής του δογματος αυτού και υπέρ της κατ'ουσιαν γενεσιουργού αιτίας της αυτής τους παρακινήσεως που οπως ανέφερα είναι τα κεκτημένα αυτής της κλίκας γιαχβολογων.
    Αυτο θα επαναλαμβάνεται συνέχεια μεχρι να συνειδητοποιήσει η Χρυσή Αυγή οτι όλος ο εκκλησιαστικός εσμός είναι εν δυνάμει εχθρός και ΟΧΙ φίλος όπως άλλωστε υπήρξε πάντοτε απο την εποχή του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο Κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΤΛ.Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ Χ.Α ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ JOACH...ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΛΑΦΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΣ.Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΥΡΙΕ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ''ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ'' ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ(ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ),ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ'' ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ Η' ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.ΚΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ JOACH...ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοιώθω πιό πολύ Ἕλληνας παρά Χριστιανός”. Η αλήθεια που πρέπει να αναζητήσει κάθε Ελληνας στην καρδιά. Η αλήθεια θα τρομάξει, θα ακυρώσει και θα ανατρέψει… Αναζητήστε την αλήθεια χωρίς συναισθηματικές αγκυλώσεις, αλλά κυρίως πολιτικές ή θρησκευτικές. Δείτε την πραγματικότητα απογυμνωμένη από σκοπιμότητες, οι οποίες μας καθοδηγούν και μας προτρέπουν προς την κατεύθυνση που θέλουν όσοι ταυτίζονται ή παραπλανώνται από την “σημερινή επικρατούσα αλήθεια”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την περίμενα την απάντηση απο τουυς στρατευμένους της γιαχβε και επίσης περίμενα περίπου τέτοιου τονου απάντηση, οπότε λοιπόν ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΜΕ "ξενα συμφέροντα και ξένη ιδεολογία που στράφηκε εναντίον του έθνους μας κατά το παρελθόν" άραγε που να ταιριάζει αυτη η περιγραφή...

    Βασικά δεν ξέρω απο που να αρχίσω και που να τελειώσω με αυτά που βλεπω όπως επίσης δεν βλεπω τον λογο να απαντήσω κατα έναν τρόπο ο οποίος έχει ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ δεκάδες φορές για άτομα τα οποία εξανίστανται και γράφουν μόνον όταν πρόκειται να θιχτεί κατ'οιονδηποτε τρόπο ο Ναζιραισμος.
    Εαν θεωρείς οτι το "κατοχικό δάνειο" διεκδικείται επειδή αυτοί που το "διεκδικούν" έχουν πραγματικούς λόγους "εθνικής ευαισθησίας" για να το πράξουν η διότι διαχωρίζουν τον εαυτό τους από το σημερινό κρατίδιο που τυγχανει να φέρει το ονομα "Γερμανία" τοτε δεν κατανοείς απολύτως τίποτα απο το πως λειτουργεί ο κόσμος το διεθνές σύστημα, σε ποια κατάσταση βρίσκεται η έννοια έθνος κράτος, και τι είδους και υφής ειναι το πρόβλημα, θεωρώντας οτι ακόμα υπάρχουν ανεξάρτητα γεωπολιτικως κράτη τα οποία διαχειρίζονται αυτόνομα τις μοίρες τους, οπως επίσης και ενδιαφέρονται για εθνικής φύσεως προσβολές που υπέστει ενα συγκεκριμένο έθνος κατα το παρελθόν, διοτι με αυτήν την λογική αναρωτιέμαι τι θα έπρεπε να να δώσουν οι Τούρκοι για 400 χρόνια σφαγών, εξανδραποδισμών, καταστροφής, σκλαβιάς και γενοκτονιών.
    Φυσικά το συγκεκριμένο ζήτημα ειναι πολιτικό και φυσικά επι παραδείγματι δεν πρόκειται το σημερινό εγχωριο καθεστώς να ζητήσει αντιστοίχως "αποζημιώσεις" απο την "Βρετανικη" κυβέρνηση για το γεγονός οτι μας έβαλαν ουσιαστικά δια της βιας στον δεύτερο παγκόσμιο, ουτε διότι μεθόδευσαν το εμπάργκο της πείνας, ουτε για τους ναυτικούς αποκλεισμους και την μη παράδοση σιτηρών ήδη αγορασμενων εκείνη την κρίσιμη περίοδο, η συγκεκριμένη "διεκδίκηση" γνωρίζουν επαρκώς οτι είναι ανύπαρκτη και οτι είναι ενα πολυ ωραίο εργαλείο ανακύψεως σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο του άσχετου αλλα πολύ επίκαιρου και ιδιαζόντως επικίνδυνου για το διεθνές καθεστώς "Ναζισμου".
    Η υποδύεσαι οτι δεν καταλαβαίνεις η απλώς δεν μπορείς αντιληφθείς πως εχει η σημερινή κατάσταση οποτε η απάντηση μου θα πρεπει να είναι μάταιη.

    Κλείνοντας να αναφέρω, ετσι απλώς ενημερωτικα οτι Γερμανία σήμερα ως εθνος δεν υφίσταται επαψε να υπάρχει απο το 1945 και πως η τοτε Γερμανία επι παραδείγματι τις περιουσίες των ΕΒΡΑΙΩΝ της θεσσαλονικης της οποίες ειχε κατασχέσει τις ειχε μετατρέψει σε χρυσό και τον ειχε παραδώσει στην τοτε Ελληνικη κυβέρνηση για να ελέγξει τον εγχώριο πληθωρισμό κατι το οποιο προφανώς δεν γνωρίζει ουδεις απο μιντιοσυνειδησειακους μαζανθρωπους.
    Το οτι δεν κατανοείς τα ανωτέρω αποδεικνύει εκ των πραγμάτων οτι προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις τους λογους της Γερμανικής Χιτλερικής επέμβασης στην Ελλαδα(την οποία ο ίδιος ποτε δεν θέλησε και επιδίωξε να αποφύγει) στην οποια ποτέ δεν κήρυξε πόλεμο, την κατάσταση στην οποια βρισκόταν η τότε λεγόμενη "ηγεσία" της Ελλαδος ως απόληξη των συνασπισμένων αντιΕυρωπαικων δυνάμεων και οχι ως αυτόνομη εκπρόσωπος μιας χωρας έθνους κράτους πολλώ δε μαλλλον να κατανοήσεις την διάφορα μεταξυ διεθνισμου και παναριανικης συνειδήσεως και συνεργασίας αλλα στα εθνοφυλετικα πλαίσια της καθε μιας κοινότητας ξεχωριστά.

    Δεν προβαίνω στην ανάλυση που θα ήθελα διοτι γνωρίζω οτι είναι μάταιος κόπος και πως προφανώς απευθύνομαι σε ατομο με συγκεκριμένη ατζεντα και οχι απλο παρατηρητή, άλλωστε για ζητήματα εθνικης τιμής σπανίως ως και ποτε δεν βλεπω αντίστοιχες απαντήσεις μόνον οταν θιχτεί ο Γεσουα .


    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Υγ "φονιας" Ελληνων υπηρξε και ο Μεγας Αλεξανδρος και ο Φιλιππος και δεκαδες διαδοχοι οπως επισης και Σπαρτιατες και Αθηναιοι.
    Αυτο που εχει ουσια ειναι οι λογοι και τα αιτια της συγκρουσης και φυσικα η δυνατοτητα κατανοησης και διαχωρισμου των δυο πολων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ Η Χ.Α.ΤΩΡΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ Ο ΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ.ΚΡΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΦΥΤΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΡΟ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ,ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ,ΖΗΛΟΦΘΟΝΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΤΟΤΕ.ΤΕΛΟΣ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ Κ ΕΣΥ ΚΑΤΕΒΑ ΛΙΓΟ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.Υ.Γ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε μέρα δυστυχώς πέφτουν οι μάσκες των ιεραρχών της ελλαδικής εκκλησίας και αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερο ως οι υπηρέντες αλλοτρίων προς τον ελληνισμό σιωνιστικών συμφερόντων...
    Την ώρα που ο Σύρου Δωρόθεος ομιλεί περί χρηματικής βοηθείας 400 εκ. ευρώ για να σωθούν τα σιωνιστικά τραπεζικά ιδρύματα αγνοώντας επιδεικτικά έναν λαό που πεινάει γύρω του, την ίδια ώρα ο Πειραιώς Σεραφείμ υπερασπίζεται με πάθος τους κατέχοντες τα ιδρύματα αυτά (και υπευθύνους για την οικονομική διάλυση της Ελλάδος) βάλλοντας με πάθος κατά της Χρυσής Αυγής κατηγορώντας την για "παγανισμό" και ομιλεί περί "ηλιοστασίων" και "πράσινων ήλιων" όταν η ίδια η εκκλησιαστική ιεραρχία είναι παντελώς απούσα μπροστά στον πραγματικό κίνδυνο αφελληνισμού της χώρας που είναι η μετατροπή της σε μωαμεθανικό κράτος λόγω της μωαμεθανικής λαίλαπας που ενέσκηψε από την παράνομη εισδοχή χιλιάδων φανατικών λαθρομεταναστών...
    Σε λίγο καιρό Σεραφείμ δεν θα υπάρχει Έλληνας σε αυτόν τον τόπο για να δει όχι ηλιοστάσια, αλλά ούτε ηλιοξημερώματα και ηλιοβασιλέματα...αλλά εσένα αυτό ουδόλως σε απασχολεί...τα σιωνιστικά τραπεζικά ιδρύματα να σωθούν και οι Έλληνες να πάνε να...!!! (εδώ ο αναγνώστης του παρόντος σχολίου μπορεί να βάλει ένα οιοδήποτε ρήμα της αρεσκείας του)

    Αντιγνώμων


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/12698-2013-04-23-13-50-39.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ κρίμα για τον Σεραφείμ, που τον θεωρούσαμε και φίλο μας !

    Όταν βέβαια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έμπαινε μπροστά και ακύρωνε τις βλάσφημες παραστάσεις στο ΧΥΤΗΡΙΟ ήταν καλή...

    Ο συγκεκριμένος δεσπότης προφανώς φιλοδοξεί να γίνει Αρχιεπίσκοπος, οπότε σκέφτηκε να επιτεθεί κι αυτός στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να τον "παίξει" το σύστημα.

    Και μάλιστα μας ...παραπέμπει σε βιβλία εβραίων αρχιραββίνων για να...επιμορφωθούμε !

    Είναι, λέει, επικίνδυνη για το Γένος η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διότι είναι "ειδωλολατρική".

    Μάλιστα σεβασμιώτατε. Ενώ η τριάδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν είναι επικίνδυνη για το Γένος ;;

    Και ποιο ήταν το έγκλημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του Συναγωνιστή Ματθαιόπουλου ;;

    Είπε ότι ΣΕΒΕΤΑΙ την Αρχαία θρησκεία των Ελλήνων.

    Δεν είπε ότι την ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ. Είπε ότι την ΣΕΒΕΤΑΙ ως τμήμα της ιστορικής πορείας του Έθνους μας, όπως και την Ορθοδοξία άλλωστε.

    Αυτό όμως είναι έγκλημα καθοσιώσεως για τον σεβασμιώτατο Σεραφείμ.

    Επομένως τα πρόβατα που παίρνουν γραμμή από το παπαδαριό για το τι θα ψηφίσουν , ας πράξουν το χριστιανικό τους καθήκον και ας ψηφίσουν Αντωνάκη Σαμαρά , Πανούλη Καμμένο, Καρατζαφέρη και λοιπούς καλούς χριστιανούς εθνικοπατριώτες της καρπαζιάς.

    Ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ επιτρέπεται να ψηφίσει ο καλός χριστιανός, και όχι τους σατανικούς παγανιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που τόλμησαν - άκουσον άκουσον - να απολαύσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο και να πουν ότι ΣΕΒΟΝΤΑΙ την θρησκεία των προγόνων τους.

    Βέβαια όταν έρθουν οι ισλαμιστές λαθραίοι να πηδήξουν αυτούς και όλο τους το σόι, οι καλοί χριστιανοί θα φωνάζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να τους σώσει.

    Εγώ είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά τους Αρχαίους Προγόνους μου και τον Πολιτισμό τους ΔΕΝ επιτρέπω να τους βρίζει κανείς, ούτε να τους αποκαλεί "σατανολάτρες" και "ειδωλολάτρες".

    Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ και όχι "ειδωλολάτρες".

    Και κάτι τελευταίο :

    Στο θεοκρατικό Ιράν των Μουλάδων έχει αναγνωριστεί επισήμως η αρχαία Περσική θρησκεία των Ζωροαστριστών και έχουν τους δικούς τους ναούς.

    Αυτά γίνονται στις χώρες που έχουν ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ της ιστορικής τους συνέχειας και δεν ντρέπονται για την Ιστορία και τον Πολιτισμό τους.

    Στην Ελλάδα εμείς οι ίδιοι αποκαλούμε "ειδωλολάτρες" και "σατανολάτρες" τους Αρχαίους Προγόνους μας.

    ΑΙΣΧΟΣ, σεβασμιώτατε Σεραφείμ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΚΑΚΩΣ Η Χ.Α ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΠΑΠΑΔΕΣ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδη ο συγκεκριμένος επαναλαμβάνει τα ήδη απαντηθεντα, δεν εχω σκοπό να σπαταλήσω τον χρόνο μου περαιτέρω.
    Κλεινω λέγοντας " Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. joac....και λοιπες μπουρδες που εμαθες εσυ για την φανταστικη αρια φυλη;σαν αρχαιομαθης της πλακας που εισαι ποιος αρχαιος μιλαει για κατι τετοιο;οταν ξεκολλησει το κεφαλι σου και μαθεις να σκεφτεσαι θα καταλαβεις οτι οι υπεροπτες και πονηροι γερμανοι θελουν να μας κλεψουν την ιστορια μας με αυτες τις γραφικες θεωριες ΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ που στην πορεια γινανε ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΟΙ...βλεπε και τον γελοιο πρακτορα φαλμεραυερ..για να καθαρισει το μυαλο σου σου προτεινω ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!....ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.......ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ......ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ....ΟΠΩΣ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.....ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ......ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.......ΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....ΟΤΑΝ....ΚΑΙ ΑΦΟΣΟΝ!!!!!......ΑΦΗΣΤΕΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ........ΤΗ ''''ΔΟΥΛΕΙΑ'''ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ....ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ....ΟΙ ΣΥΧΑΜΕΡΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ......ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ......ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΟΥΔΑΙΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ......ΕΝΕΣΚΗΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ 12ΘΕΟΥΛΗΔΕΣ......ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.....ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ.....ΑΓΑΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΑΜΗΜΕΝΕΣ.....ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΕΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ...ΚΛΠ ΠΤΩΜΑΤΑ.......ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδη εισαι ανεγκέφαλος και διοτι την ιδια ηλιθιότητα την εχω συναντήσει πολλάκις και προσπάθησα να αγνοήσω καθοτι ολοι οι ηλίθιοι εχετε τον ίδιο γενετικό κώδικα, απαντώντας για τον Φαλμεραιερ λεω πως ο πρώτος του κατήγορος υπήρξε ενας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ονόματι Carl Hopf, του οποίου το βιβλιο κυκλοφορεί στα Ελληνικα και προφανώς αγνοείς.
    Εγώ πάλι σου προτείνω να διαβάσεις κανεναν σοβαρό φυλετιστη Ελληνα όπως είναι πχ ο Δημόπουλος.
    Φυσικά ο δρόμος που οδηγεί η περιδιάβαση και ανικανότητα κατανόησης περιπλοκοτητων είναι ο νηπιακός αφορισμός εγγενούς τύπου όπως ο ανωτέρω.
    Επισης ο Γιαννοπουλος στον οποίον αναφέρεσαι δεν ειχε ιδιαιτέρως καλη άποψη για τον Χριστιανισμό.

    Εαν προκληθώ περαιτέρω θα επανελθω με την πρέπουσα απάντηση, οχι γιατι θεωρώ οτι ο αντίλογος την αξίζει αλλα διότι ΜΠΟΡΕΙ να ωφεληθεί ενας νεαρός και ουδέτερος ως προς το ζήτημα παρατηρητης.

    Ακομα προσπαθώ να βρω την Γερμανικοτητα που "ενυπήρχε" επι των αντιτραγο-παππαδικων λεγομένων μου ωστε να παρακινήσει τα ΓΝΩΣΤΑ ανθρωποειδή να γραψουν σε ένα άσχετο ζήτημα περι Γερμανών και Ναζι και να αναγκάσουν την παρέκβαση του ζητήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eισαι ο συνηθισμενος τυπος ανθρωπου που δεν ακουει τιποτα αλλο περα απο τον εαυτο του..δεν ειπα τιποτα υπερ του χριστιανισμου αυτο ειναι αλλο θεμα...για την αθεραπευτη γερμανοπληξια σου εγραψα..δεν εχω αναγκη να το πω αλλα αφου το αναφερεις εχω διαβασει Δημοπουλο...στο δευτερο μηνυμα δεν εκθειαζεις τους γερμανους ποσο καλοι ηταν;σε αυτο σου απαντησα οχι στο πρωτο αλλα εισαι τοσο ειδημων που ξεχνας τι εχεις γραψει....

      Διαγραφή
    2. Κατα αυτον τον τρόπο εσυ αντέδρασες απο το πρώτο μου μήνυμα για το δεύτερο μου μήνυμα που ηρθε ως απάντηση του δικου σου πρώτου, λογικως νοούμενα πράγματα...

      Διαγραφή
  20. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

    ΙΗΣΟΥΣ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ
    Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς έμοιαζε ο Ιησούς; Τί χρώμα είχαν τα μαλλιά του ή τα μάτια του; Πόσο ψηλός ήταν; Και ενώ αυτά είναι ενδιαφέροντα ερωτήματα, δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να τα απαντήσουμε. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος.
    Ο Ιησούς δεν ήταν Χριστιανός. Δεν πήγαινε στη λειτουργία την Κυριακή· πήγαινε σε λατρευτική σύναξη το Σάββατο· και δεν πήγαινε σε εκκλησία, πήγαινε σε Ιουδαϊκή συναγωγή. Δεν μιλούσε Ελληνικά ή Λατινικά ή Αγγλικά· μιλούσε Εβραϊκά και Αραμαϊκά. Γεννήθηκε από Εβραία μητέρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έμοιαζε με όλους τους άλλους Εβραίους της εποχής του.
    Οι πρώτοι μαθητές του ήταν όλοι Εβραίοι. Κανείς δεν τον προσφωνούσε "πάτερ", "ποιμένα", ή "αιδεσιμώτατε", αλλά τον αποκαλούσαν Ραββί (διδάσκα­λο). Δεν διάβαζε την Καινή Διαθήκη, γιατί αυτή συντάχθηκε μετά το θάνατο του. Αυτό που μελετού­σε ήταν οι Εβραϊκές Γραφές, που οι Χριστιανοί αποκαλούν Παλαιά Διαθήκη.
    Ποτέ δεν απάγγελε το ροζάριο, ποτέ δεν έψαλλε μία λειτουργία, ή δεν χρησιμοποίησε ένα από τα σύγχρονα βιβλία προσευχών. Μάλλον απάγγελλε τους Ψαλμούς · πέθανε με ένα εδάφιο από τους Ψαλμούς στα χείλη του: "Ελί, Ελί,... " ("Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;" - Ψαλμ, 22:1). Δεν γιόρταζε τα Χριστούγεννα ή άλλες Χριστιανικές γιορτές. Γιόρταζε τις Σαβουότ (Γιορτή των Εβδομά­δων ή Πεντηκοστής), Σουκκότ (Γιορτή της Σκηνοπηγίας) και Πέσσαχ (Πάσχα Εξόδου).
    Ο Ιησούς ήταν ένας βαθειά αφιερωμένος και γεμάτος πίστη Ιουδαίος της εποχής του. Δυστυχώς, πολλοί από μας, παρά τη θρησκευτική μας παιδεία και ανατροφή, δεν έχουμε καταλάβει τη σημασία τού να έχουμε ένα στερεό υπόβαθρο στην Εβραϊκή θρησκεία και ιστορία ώστε να κατανοήσουμε αληθινά τον Ιησού. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εξερευνήσει συνοπτικά τις Εβραϊκές ρίζες του Ιησού και του Χριστιανισμού.

    Ιησούς ο Γαλιλαίος Ιουδαίος
    Ο Ιησούς ήταν ένας Εβραίος της Παλαιστίνης, που ζούσε με την οικογένεια του όχι σε αστική περιοχή, αλλά σε αγροτική, στη Γαλιλαίο, που ήταν στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η Γαλιλαία ήταν μία πολύ μικρή αγροτική περιοχή της αρχαίας Παλαιστίνης.
    Η αγάπη του Ιησού για τις Εβραϊκές Γραφές
    Η Αγία Γραφή του Ιησού ήταν οι Εβραϊκές Γραφές, οι οποίες αποτελούνταν από το Νόμο και τους Προφήτες. Όχι μόνο διάβαζε τις Γραφές, αλλά τρεφόταν από αυτές. Η στάση του Ιησού απέναντι σε αυτά τα ιερά κείμενα συνοψίζεται από τη διαβεβαίωση του, "Μη νομίσετε ότι ήρθα για να κατα­λύσω το νόμο ή τους προφήτες. Ήρθα όχι για να καταλύσω αλλά για να εκπληρώσω" (Μτ 5:17).
    Οι διδασκαλίες του Ιησού, οι προσδοκίες του, οι ελπίδες του, ήταν όλες ριζωμένες στις Εβραϊκές Γραφές. Τόσο βαθειά ριζωμένες σε αυτές τις Γραφές ήταν οι διδασκαλίες του, ώστε θα ήταν ακατανόητος χωρίς αυτές. Στο σύνολο τους οι διδασκαλίες του Ιησού ήταν είτε κατά γράμμα βιβλικές είτε φιλτρα­ρισμένες μέσα από τη Φαρισαϊκή χρήση της Βίβλου είτε και τα δύο μαζί.
    Ενας ΡΑΒΙΝΟ-παπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών