Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 27, 2013

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ!

Η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, σε έγγραφό της προς τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας,, υπενθυμίζει  ότι ”το αίμα διατίθεται σε όποιον το χρειάζεται»με αφορμή τη ρατσιστική πρωτοβουλία που πήρε για μία ακόμη φορά η Χρυσή Αυγή να διοργανώσει αύριο Σάββατο 27 Απριλίου, Πανελλήνια Ημέρα Αιμοδοσίας, «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες».
 
Στο έγγραφό της η κυρία Σκοπούλη αναφέρει ότι «πρέπει να γίνει σαφές προς όλες τις αιμοδοσίες της χώρας ότι κάθε αιμοδότης είναι ελεύθερος να δώσει αίμα εφόσον εξασφαλιστούν οι καθαρά ιατρικές προϋποθέσεις. Επίσης θα πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε αιμοδότη ότι το αίμα που θα δώσει θα διατεθεί σε όποιον το χρειάζεται με καθαρά ιατρικά κριτήρια και όχι εθνικά ή φυλετικά».
 
Να υπενθυμίσουμε και εμείς με την σειρά μας στην κα. Σκοπούλη ότι..... εμποδίζοντας να φτάσει αίμα στους συνανθρώπους μας καταπατά τον όρκο του Ιπποκράτη και κάτι άλλο: ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ;;;
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

«Το αίμα είναι βασικό ανθρώπινο αγαθό το οποίο ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι η εθελοντική αιμοδοσία, πράξη αλτρουισμού, ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς αλληλεγγύης. Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης. Τα παραπάνω συνιστούν καταστατικές, μη διαπραγματεύσιμες αρχές της αιμοδοσίας. Παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη όποιος προπαγανδίζει ή αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει δυνατότητα διακρίσεων στο αίμα που συλλέγεται σε οποιαδήποτε αιμοδοσία. Το απεχθέστερο όμως είναι ότι χύνει ρατσιστικό δηλητήριο

Εδώ και μήνες η Χρυσή Αυγή έχει εντάξει την αιμοδοσία στο οπλοστάσιο της μισαλλόδοξης προπαγάνδας της, διακηρύσσοντας τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας “μόνο για Ελληνες” και αύριο Σάββατο 27 Απριλίου διεξάγει ανάλογη πανελλαδική εκστρατεία. Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και της εκστρατείας μίσους της Χρυσής Αυγής».

Οι γιατροί καλούν τις υπηρεσίες αιμοδοσίας να τηρήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και να αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία ή συνεργασία που οδηγεί στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας.

Καλούν επίσης, κάθε γιατρό να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις, διότι παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» απέσπασαν τη δέσμευση της διοίκησης ότι θα τηρηθούν οι προϋποθέσεις που ορίζει η κυρία Σκοπούλη στην εγκύκλιό της.
Παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη όποιος γιατρός καλεί τις υπηρεσίες αιμοδοσίας να αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία μόνο και μόνο γιατί θα δώσουν το αίμα τους οι Χρυσαυγίτες για τους συμπατριώτες μας, τους Έλληνες!! Αυτοί θέλουν να ονομάζονται “γιατροί”; Έχουν δώσει όρκο μάλιστα και στον Ιπποκράτη; Ο κώδικας της ιατρικής δεοντολογίας λέει να ΜΗ δοθεί αίμα στους συμπατριώτες μας; Προτιμάνε να χαθεί;!!!
Το μίσος τους για κάθε τι που έχει να κάνει με Ελλάδα τους έχει τυφλώσει και τους έχει κάνει να παραμιλάνε!!!

πηγή

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΜΑΣ.Α ΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα της αρεσει της κυριας υπουργου να κανει υπουλα παιχνιδια με το αιμα που ειναι θειο δωρο, ας παραιτηθει και ας παει στη σπιτακι της να πλυνει καμια κατσαρολα και μετα ας διαβασει και λιγο Ιπποκρατη (μηπως και αντιληφθει ποσο μικρη και λιγη ειναι μπροστα του) πριν μιλησει για ηθικη και πριν τον πιασει στο στοματακι της. Υπαρχουν πολλοι και πιο ηθικοι και πιο μορφωμενοι απο αυτην, που μπορουν επαξια να την αντικαταστησουν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών