Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2013

Ο "προοδευτικός" Κένενντι ήταν φυλετιστής και εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ...;! Νέο ράπισμα στους..."δημοκράτες"

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Ένας, ένας διάφοροι μύθοι καταρρίπτονται...
 
Πολλή τροφή για σχόλια και συζητήσεις προκαλεί η κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου στη Γερμανία το οποίο παρακολουθεί το ταξίδι του νεαρού Τζον Κένενντι στη χώρα πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός ανθρώπου που έδειχνε θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και τους Ναζί.

Οι αποκαλύψεις του βιβλίου έρχονται να προκαλέσουν σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, καθώς την επόμενη εβδομάδα εορτάζονται τα 50 χρόνια από την περίφημη ρήση του «Είμαι ένας Βερολινέζος» που είχε σηματοδοτήσει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ευρώπη, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται τον επόμενο μήνα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την daily mail, τα... κιτάπια, τα γράμματα και το ημερολόγιο του «αγαπημένου προέδρου των ΗΠΑ» που χρονολογείται στο 1937 φανερώνουν έναν νεαρό που δείχνει συμπάθεια προς τους Γερμανούς και το ναζιστικό καθεστώς που είχε ήδη επιβληθεί στη χώρα.

«Φασισμός;» αναρωτιέται ο Κένεντι και απαντά: «Το σωστό πράγμα για τη Γερμανία. Ποια είναι τα κακά του φασισμού σε σύγκριση με εκείνα του κομμουνισμού;».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Οι Γερμανοί είναι πολύ καλοί, έχουν ενωθεί για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους».

Ωστόσο, στο βιβλίο υπάρχουν και φυλετικές αναφορές και σχόλια του JFK που σίγουρα θα προκαλέσουν ντροπή στο κατεστημένο των ΗΠΑ, καθώς αναφέρει ότι «οι Σκανδιναβικές φυλές σίγουρα δείχνουν ανώτερες από τις Ρωμαϊκές».

Εκφράζοντας, παράλληλα, τον θαυμασμό του για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά και για το εξοχικό του Χίτλερ δηλώνει ευθαρσώς: «Οποιος έχει δει αυτά τα πράγματα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως σε μερικά χρόνια ο Χίτλερ θα αναδυθεί από το μίσος που τον περιτριγυρίζει σε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που έχουν ζήσει ποτέ».

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Ο Τζον Κέννεντι ανάμεσα στους Γερμανούς - Ταξιδιωτικά ημερολόγια και γράμματα 1937 - 1945» και είναι σίγουρο ότι θα κάνει πραγματικό πάταγο φέρνοντας τις αμερικανικές αρχές -και όχι μόνο- σε δύσκολη θέση.

Ωστόσο, ο θαυμασμός του για τον Χίτλερ δεν ήταν χωρίς αρνητικά σχόλια, καθώς, στα γραπτά του ο Κένεντι έδειχνε πως φοβάται τους Γερμανούς, σύμφωνα με το Spiegel, ενώ ο ίδιος ο δολοφονηθείς πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι η δημοτικότητα του ηγέτη των Ναζί οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προπαγάνδα.

Χαρακτηριστικό και το σχόλιό του για τον νεκρό Αδόλφο Χίτλερ: Η μεγάλη του φιλοδοξία τον έκανε απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, αλλά υπήρχε κάτι μυστηριώδες πάνω του. Είχε τη «μαγεία» των θρύλων».

Η στάση των Κένεντι κατά των Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πανίσχυρη οικογένεια των Κέννεντι είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής ήδη από τους πρώτους μήνες της έναρξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ο πατριάρχης της αυτοκρατορίας, Τζον Π. Κένενντι, που εκτελούσε χρέη στην Βρετανία ήταν καθαρά εναντίον μια ανάμειξης των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή διαμάχη, ενώ προσπάθησε ακόμη να διοργανώσει μια συνάντηση με τον ίδιο τον Χίτλερ χωρίς να το γνωρίζει η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι λόγοι είναι ακόμη και σήμερα ασαφείς, ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι ο πατέρας Κέννεντι εκτιμούσε πως ο αμερικανικός καπιταλισμός, από τον οποίο είχε τεράστια κερδοφορία, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μιας ένοπλης σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας και η Ιστορία απέδειξε ότι είχε εντελώς λάθος.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο μεγάλος αδελφός του Τζον, ο Τζο, ήταν εθελοντής σε μια μυστική αποστολή που φιλοδοξούσε να κατασκευάσει ένα επανδρωμένο αεροσκάφος οπλισμένο με εκρηκτικά που οι Σύμμαχοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως κατευθυνόμενο πύραυλο.

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση τα εκρηκτικά εξερράγησαν με το αεροπλάνο διαλύθηκε, ενώ το πτώμα του Τζο δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο ίδιος ο Τζον Κέννεντι, ως πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε τη δική του σελίδα στην Ιστορία, όταν στις 26 Ιουνίου του 1963 βρέθηκε στο Δυτικό Βερολίνο και δήλωσε την αμέριστη αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τη διαλυμένη Γερμανία αναφωνώντας «Είμαι κι εγώ ένας Βερολινέζος»

8 σχόλια:

  1. ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΑΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Μετά την επίσκεψη μου σε αυτά τα μέρη, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πως μέσα σε λίγα χρόνια ο Χίτλερ θα αναδυθεί από το μίσος που τον περιβάλλει τώρα, ως μία από της πιο σημαντικές φυσιογνωμίες που έζησε ποτέ. Είχε απεριόριστη φιλοδοξία για τη χώρα του, η οποία τον κατέστησε ως μία απειλή για την ειρήνη του κόσμου, αλλά υπήρχε ένα μυστήριο περί αυτόν, με τον τρόπο που έζησε και τον τρόπο του θανάτου του, που θα επιζήσει και θα αναπτυχθεί μετά από αυτόν. Είχε μέσα του το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται μύθοι.»

    [Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, 35ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά την επίσκεψη του στο Kehlsteinhaus του Berchtesgaden στην Άνω Βαυαρία. Σημείωση στο προσωπικό του ημερολόγιο, 1η Αυγούστου 1945. Δημοσιεύθηκε στο βιβλίο „Prelude to Leadership: The European Diary of John F. Kennedy. Summer 1945“, Regnery Publishing Inc., 1995]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΩΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΠΕΙΡΟ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

      ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ/ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Η εβραιοκρατούμενη Βρετανία κατέστρεψε την χώρα μας και την Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. Aυτές τις ημέρες στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης γίνεται θέμα, το ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κύριος Παππάς, στα νιάτα του είχε γράψει ένα άρθρο στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής, που υποτίθεται εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ.

      Mε την λογική της αριστεράς, θα έπρεπε τώρα να αναθεωρηθούν τα πάντα που έχουν ως μνήμη τον τέως Πρόεδρο Κένεντι, όπως π.χ. ονομασίες οδών, βιβλιοθήκες, διαστημικά κέντρα, κτλ.

      Διαγραφή
    4. Σε χάσαμε κανα δυό μέρες τι έγινε; σου τράβηξε το αφτί η μαμάκα για να διαβάσεις για τις εξετάσεις;

      Διαγραφή
    5. Εσύ όταν βλέπεις ΧΑίτη μουσκεύεται το κιλοτάκι σου, βιτσιόζα.

      Διαγραφή
    6. Ρε μην μου την πειραζετε...Θα σκοτωθουμε! Μαναρα μου εσυ αστους !

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών