Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 14, 2013

Η Χρυσή Αυγή στο Φενεό Κορινθίας - Τίμησε τους σφαγμένους από τους Μπολσεβίκους μάρτυρες του Ελληνισμού

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Οι Εθνικιστές δίνουν παντού το παρών και αυξάνονται διαρκώς. Μέχρι τη Νίκη!

Επέτειος Μνήμης Δολοφονηθέντων Ελλήνων από τους κομμουνιστές

Ορεινή Κορινθία. Δίπλα από την πανέμορφη λίμνη Δόξα βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Τόπος γεμάτος ιστορία αιώνων. Εκεί, σήμερα, πραγματοποιήθηκε μία επιμνημόσυνη δέηση προς τους Έλληνες που έχασαν πολύ άδικα τη ζωή τους. Ήταν εκείνοι που δολοφονήθηκαν, που σφαγιάσθηκαν, που κατακρεουργήθηκαν από τους...
συμμορίτες του ΚΚΕ.

Στον ίδιο χώρο σήμερα εκατοντάδες Έλληνες απότισαν φόρο τιμής προς εκείνους. Άλλοι συγγενείς αυτών και άλλοι όχι. Άλλοι σιωπηλοί, και άλλοι έκαναν ομιλίες. Ο χώρος σήμερα ήταν γεμάτος άνθη, γεμάτος ζωή. Γεμάτος με ανθρώπους νέους. Ομοιόμορφα ενδεδυμένους, που κράδαιναν με πίστη τα αιώνια σύμβολα της Πατρίδος. Η Γαλανόλευκη και ο Αρχαιοελληνικός Μαίανδρος ανέμισαν μέσα στον τόπο του μαρτυρίου και ήσαν σαν να χάιδευαν τις γεμάτες πόνο ψυχές των αδικοχαμένων.

Κατάθεση στεφάνου από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο. Τον μοναδικό βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου που βρίσκεται σήμερα κοντά μας.» ακούγεται από την πρόχειρη μεγαφωνική εγκατάσταση και ο τόπος σείεται από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες. Η Χρυσή Αυγή είναι παρούσα! Η μοναδική ελπίδα σωτηρίας του Έθνους είναι εκεί και τιμά τους Ήρωες δολοφονημένους υπό απάτριδων προδοτών.


Δεκάδες μέλη και υποστηρικτές είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Ενάντια στις καιρικές συνθήκες, ενάντια στην ανέχεια, ενάντια σε εκείνους που θέλουν τους Έλληνες να «ξεχνούν», ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΌΛΩΝ! Όχι, δεν προτίμησαν να βρίσκονται σε κάποια παραλία ή σε κάποια καλά κλιματιζόμενη αίθουσα. Ήσαν εκεί! Για να τιμήσουν την μνήμη! Την μνήμη των νεκρών Ελλήνων! Ήσαν εκεί γιατί είναι Χρυσαυγίτες!


Κοντεύει να έρθει η λήξις της λιτής αυτής τελετής και άπαντες καλούνται να σταθούν σε στάση προσοχής για να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Ακούγεται κάποιος να λέει «περιμένετε να φέρουμε την κασέτα..». «Δεν χρειαζόμαστε κασέτες!» του απαντάει δυνατά ο συναγωνιστής Παναγιώταρος και αμέσως ακούγεται το παράγγελμα «άπαντες εις στάσιν προσοχής».

Ο Εθνικός Ύμνος ακούγεται τόσο δυνατά που η ηχώ του επιστρέφει στ’ αυτιά μας από τα γύρω βουνά! Τελειώνοντας, με μια ματιά απέναντι από τους συναγωνιστές φάνηκαν κάποιοι ηλικιωμένοι κύριοι -που πριν είχαν ανακοινωθεί ως συγγενείς θυμάτων- να κοιτάζουν την φάλαγγα της Χρυσής Αυγής με μάτια γεμάτα δάκρυα και να χειροκροτούν. Άλλος ένας λόγος για να θυμηθούμε ότι.. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ

20 σχόλια:

  1. Ήμουν σήμερα στον Φενεό με τους εκατοντάδες συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα. Έκεί σφάξανε οι μπολσεβίκοι τον παππού μου. Τεράστια συγκίνηση. Όταν ψάλαμε τον εθνικό ύμνο και αντήχησε η φωνή μας στα βουνά μου σηκώθηκε η τριχα. ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    υ.γ. - και έχουν το θράσσος τα κουμμούνια να μιλούν για παραμύθια περί συνεργάτες των γερμανών κλπ. Μου το είπε μια φορά ένας Κνίτης στο πανεπιστήμιο και τον σάπισα στο ξύλο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μετά μου ζήταγε συγγνώμη γιατί δεν ήξερε για τον παππού μου (ήρωας του μικρασιατικού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε φιλε και εγω ειχα παππου εθνικιστη ο οποιος διετελεσε στα ΤΕΑ αλλα αυτο δε με εμποδισε να ψαξω για την ιστορικη αληθεια-το γεγονος στο Φενεο συνεβη αλλα πρωτα συνεβη η μαχη της σοδειας στο καμπο του φενεου οπου ο ΕΛΑΣ πολεμησε τους γερμανους και τους ταγματασφαλιτες!!!λοιπον...οι περισσοτεροι κατοικοι του φενεου ησαν εξοπλισμενοι απο τα ταγματα ασφαλειας και μαλιστα τους προσφεραν και βοηθεια στη μαχη της σοδειας(ηθελαν οι γερμανοι να παρουν τα σιτηρα)-και ναι εγιναν ακροτητες αλλα και τα χωρια που εκαψε ο κολοκοτρωνης κατι αντιστοιχο ηταν(προσκυνοχαρτια στον ιμπραημ-νενεκος)...εγω διαβαζοντας ιστορια καταλαβα οτι δε μπορω να ασπαστω τις επιλογες του παππου μου παροτι τον αγαπησα πολυ!!!βλεπεις δεν ειναι επιχειρημα το ειμαι ΚΚΕ η ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ επειδη ηταν ο παπους μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, οι μαθητές δημοτικού και τα μωρά είχαν εξοπλιστεί απο τους Γερμανούς, άρα ήταν ταγματασφαλίτες... Οι Γερμανοί ήθελαν την σοδειά, οι ΕΛΑΣίτες την ήθελαν και αυτοί αλλά κανείς δεν ρώτησε τους ίδιους τους αγρότες για την σοδειά ΤΟΥΣ. Πήγαινε αλλού να διαστρεβλώσεις την ιστορία, συριζόπουλο. Και μια συμβουλή: βάζε τόνους, καρφώνεσαι απο μακριά, αριστερούλη!

      Διαγραφή
    2. θα τρίζουν τα κόκολλα του παππού σου ρε ξεφτύλα !!! Πλύση εγκεφάλου σου καναν τα κουμμούνια και λες αυτές τι ανακρίβιες. Κανείς στον Φενεό εκείνη την εποχή δεν είχε δει, ούτε Γερμανούς, ούτε ταγματασφαλίτες. Δεν ξέρανε τι είναι. Μην ξαναπατήσεις στον φενεό ξευτιλισμένε. Ντροπιάζεις τα άγια χώματα και μας αναπνεύεις το οξυγόνο. Δεν υπάρχει αυτή η μάχη που λες ρε ξεφτύλα....ντροπή σου. Πήγαινε στον Βόρεια Κορεα να ξεβρωμίσει ο τόπος. ΠΟυ έχεις το θράσος να υποστηρίξεις τα καθάρματα που σφάζαν παιδάκια και γυναίκες...........

      Διαγραφή
    3. Αντιστασιακές εκδηλώσεις


      -- «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει αγώνα για ανατροπή και πάλη για λαϊκή εξουσία». Μ' αυτό το σύνθημα, η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Παράρτημα Αιγιάλειας), διοργανώνει, στα Κουνινά, την Κυριακή 24 Ιούλη ώρα 8 το βράδυ, εκδήλωση τιμής για τον εθνικοαπελευθερωτικό ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

      Κεντρικός ομιλητής θα είναι το μέλος της ΕΠ Δυτικής Πελοποννήσου και βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

      -- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στην εκδήλωση τιμής στη Στυμφαλία, την Κυριακή 24 Ιούλη, ώρα 11 π.μ., για την 67η επέτειο της 3ήμερης μάχης της σοδειάς. Μάχη που έδωσε το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ (1-3 Ιούλη 1944) κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των ταγματασφαλιτών. Τότε που οι Γερμανοί, θέλοντας να υποτάξουν το λαό της ελεύθερης Πελοποννήσου, αποφάσισαν να πυρπολήσουν τα σπαρτά της ορεινής Αργολιδοκορινθίας και των κάμπων του Φενέου και της Στυμφαλίας.

      Η νικηφόρα αυτή μάχη, είχε σαν αποτέλεσμα την εξόντωση ολόκληρης της γερμανικής δύναμης, που είχε απώλειες 550 νεκρούς και αιχμαλώτους. Από τους ΕΛΑΣίτες 16 πατριώτες πέρασαν στο Πάνθεον των νεκρών αγωνιστών.

      Διαγραφή
  3. http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/665993

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΥΘΜΟ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΑΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΜΟΛΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανωνυμε η μάχη της σοδειας είναι μόνο στην φαντασία σου. Κανεις ταγματασφαλιτης και καμια μάχη δεν έγινε. Μιλάμε για σφαγεντες αγρότες, παιδιά, εγκύους, παπάδες, φαρμακοποιούς εμπόρους. Ο φενεος ηταν εκείνη την εποχή υπό τον πλήρη έλεγχο του εαμ. Ούτε Γερμανοί είχαν φτάσει εκει τότε και οι μαηδες και χιτες ηταν άγνωστες λέξεις και εμφανίστηκαν πολυ μετα αφότου φύγαμε οι Γερμανοί. Σταματά να αναπαραγεις τις βλακείες του περισσου και μάθε την ιστορία πριν μιλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΕΝΕΟΣ Α’ ΜΕΡΟΣ
    Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο των 4000 απλών Ελλήνων πατριωτών (της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Φενεού) που σφαγιάστηκαν από τους ανθέλληνες κομμουνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, εν μέσω μάλιστα της γερμανικής κατοχής, από καλοκαίρι του 1943 έως το 1944. Την μαύρη εκείνη περίοδο οι απάνθρωποι εντολοδόχοι της Μόσχας, αντί να πολεμούν τον κατακτητή, προέβησαν σε σφαγές κατοίκων (όλων των ηλικιών, φύλων και τάξεων) που θεωρούσαν ότι θα τους ήσαν εμπόδιο στην μετακατοχική κατάληψη της εξουσίας. Στον Φενεό Κορινθίας δολοφονήθηκαν μαρτυρικά περίπου 4.000 άνθρωποι από όλη την Βόρεια Πελοπόννησο. Μετά από κράτηση τους στη Μονή Αγ.Γεωργίου όπου βίωναν κάθε είδους εξευτελισμούς και μαρτύρια, σφάζονταν στις πέριξ της Μονής πλαγιές. Αργότερα, στο κοντινό Κακοβούνι ανακαλύφθηκε ένα πολύ βαθύ βάραθρο. Από τότε, κάθε βράδυ δεκάδες κρατούμενοι έπαιρναν το δρόμο για τον φρικτό θάνατο. Με τα χέρια δεμένα πισώπλατα, δεχόταν τις μαχαιριές και τα χτυπήματα των αριστερών φονιάδων όπως οι Πισογιαννάκης, Πρόβας, Σερμπέτης κ.α. και πετάγονταν, συχνά ημιθανείς, στο τρομερό βάραθρο. Όταν ανασύρθηκε μεγάλος αριθμός πτωμάτων, τα περισσότερα θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους γύρω από το βάραθρο. Πολλά ακόμη θύματα σε άλλες τοποθεσίες, κατασπαράχθηκαν από άγρια ζώα.Τα Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως της Κορινθίας και Αργολίδας τελούσαν υπό την εποπτεία του μπολσεβίκου κακούργου, Θεόδωρου Ζέγκου.

    Και οι 46.985 επίσημα καταγεγραμμένοι σφαγιασθέντες ανά την Ελλάδα; Και οι 46.871 όμηροι; Γι' αυτή τη δράση και την «προσφορά» της κομμουνιστικής λαίλαπας κατά την διάρκεια των ετών 1944-1949, δεν υπάρχει τίποτα να ειπωθεί;
    Αυτός ο κόσμος πρέπει να ξεχαστεί;
    Και πόσοι είναι οι Γερμανοί που σκοτώθηκαν από τους δήθεν σωτήρες;
    Ας μας το πουν οι σφαγείς του ελληνισμού που «μονοπωλώντας τον πατριωτισμό έκαναν αγώνα ξεπαστρέματος, σκοτώνοντας γυναικόπαιδα και καίγοντας ολόκληρα χωριά.
    Έπρεπε να βγουν αντάρτες να σώσουν την πατρίδα κι όχι να την καταστρέψουν», έλεγε ο Νικόλαος Πλαστήρας.
    Μα οι εθνοπροδότες δεν ενδιαφέρονταν για την σωτηρία της πατρίδας, όπως διεκήρυτταν.
    Οι ΕΛΑΣίτες τα όπλα δεν τα χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν τον Γερμανό κατακτητή.
    τα χρησιμοποίησαν για να εξοντώσουν τα ελληνικά αντάρτικα τμήματα που ζώστηκαν τ' άρματα για να αντισταθούν στον εισβολέα.
    Τα χρησιμοποίησαν εναντίον της ίδιας της πατρίδας.
    Τα μεγαλόστομα πυροτεχνήματα και τα τρανά χρυσόλογα ήταν ψεύτικα.
    Ο στόχος της λευτεριάς από τον κατακτητή, ήταν παγίδα.
    Οι δήθεν άνθρωποι που σαλπίζανε την ενότητα του Λαού για την πάλη ενάντια στον δυνάστη, έσπερναν την διχόνοια.
    Οι ύαινες που έταζαν λευτεριά, αγάπη, αδερφοσύνη, καλοσύνη, δικαιοσύνη
    και δημοκρατική ζωή, έφερναν στο πέρασμά τους την εξουθενωτική σκλαβιά
    με την περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή, την ταπείνωση, τους εξευτελισμούς
    και τους σφαγιασμούς αθώων και από πάνω φώναζαν πως αγωνίζονταν για λευτεριά και καλύτερη ζωή.
    Αυτοί οι παρανοϊκοί μακελάρηδες που μαυροφόρεσαν την Ελλάδα απ' άκρου σε άκρη, περιφέρουν το σαρκίο τους, χωρίς ντροπή, ανάμεσά μας και καμώνονται τους φίλους και τους τρανούς.
    Τους γνωρίζουμε πλέον.
    Τους γνωρίζουμε καλά.
    Τα γνωρίζουμε αυτά τα ελεεινά τέρατα που παριστάνουν τους ανθρώπους.
    Τους γνωρίζουμε έναν έναν, αλλά δεν τους ονοματίζουμε γιατί η προφορά του ονόματός των μάς αηδιάζει.
    Μάς προξενεί ναυτία και εμετό.
    Ναι! Σάς γνωρίζουμε!
    Είσαστε αυτοί που πήρατε τη ζωή των δικών μας ανθρώπων.
    Είσαστε αυτοί που μεθυσμένοι θάνατο σκορπούσατε τα βασανισμένα κορμιά των ηρώων μας πεσκέσι στα όρνια, στα σκυλιά και στα τσακάλια.
    Είσαστε αυτοί που δεν επιτρέψατε να θάψουμε τα θύματά σας.
    Είσαστε αυτοί που ηδονιζόσαστε με την καταστροφή και την σφαγή.
    Είσαστε αυτοί που αιματοκυλήσατε κάθε γωνιά της πατρίδας.
    Είσαστε αυτοί που και σήμερα ακόμη αν σάς ρωτούσαμε το«ΓΙΑΤΙ;», χωρίς ντροπή θα συκοφαντούσατε και πάλι τους νεκρούς μας και θα μαγαρίζατε την μνήμη τους.
    Είσαστε αυτοί που τότε, κρυμμένοι κάτω από την κουκούλα της σκοπιμότητας, υπακούγατε στους ξενοκίνητους κομματικούς κομισάριους του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΕΝΕΟΣ Β’ ΜΕΡΟΣ
    Είσαστε οι ακρωτηριαστές της πατρίδας που σχίζατε με το σφυροδρέπανο τις σάρκες του λαού και αφήσατε στο κορμί της Ελλάδας τα αποτυπώματα της ερήμωσης και του χαλασμού.
    Είσαστε αυτοί οι ίδιοι που κυκλοφορείτε ανάμεσά μας, με την μπόχα της σάπιας συνείδησής σας, με την μάσκα του ψευτοδημοκράτη, με το προσωπείο του προοδευτικού και του εκσυγχρονιστή, υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού για το ποιόν σας.
    Είσαστε αυτοί που μεταμορφωμένοι σε αγέλες λυσσαλέων λύκων κατασπαράξατε αθώους Έλληνες πατριώτες.
    Είσαστε αυτοί που δυστυχώς και σήμερα δεν έχετε καταδικάσει τις πράξεις σας αυτές που ισοδυναμούν με ΕΣΧΑΤΗ κατά της Πατρίδας ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    Είσαστε αυτοί που εμμένετε στις απόψεις και στις ιδέες σας, αφού τολμάτε τις εγκληματικές σας πράξεις να τις ωραιοποιείτε, να τις εξωραΐζετε και να τις προβάλλετε, δυστυχώς, ακόμη και μέσω κρατικών τηλεοπτικών σταθμών, ελέω εγκεφαλικής ανοχής ψηφοθηρικών προδιαγραφών.
    Είσαστε αυτοί που πλαστογραφείτε και βιάζετε την Ιστορία και από θύτες έχετε μεταβληθεί σε θύματα.
    Είσαστε αυτοί που απαιτείτε από την ελληνική κοινωνία καταξίωση κρύβοντας τα αιματοβαμμένα σας χέρια στους κόρφους σας.
    Είσαστε αυτοί που, προσβλητικά προς την αλήθεια, παριστάνετε τους αντιστασιακούς αφαιρώντας με το έτσι θέλω το δικαίωμα της αντίστασης σε κάθε άλλον που δεν ανήκε στο ΕΑΜ και ιδιοποιηθήκατε τη δράση και τα επιτεύγματα των πατριωτικών ομάδων αντίστασης κατά του εισβολέα.
    Είσαστε αυτοί που κρύβετε μπαμπέσικα τα κονσερβοκούτια στις τσέπες σας οραματιζόμενοι και τρίτο γύρο.
    Είσαστε αυτοί που διαδηλώνετε στους δρόμους της Αθήνας υπέρ των δολοφόνων της 17Νοέμβρη και σκορπάτε τον χαλασμό στο πέρασμά σας.
    Είσαστε αυτοί που καταφέρατε, στο σκοτάδι της σκοπιμότητας των πολιτικάντηδων, και σβήσατε από τις μετωπιαίες πλάκες του 'Αγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, τις μνήμες του Γράμμου και του Βίτσι.
    Είσαστε αυτοί που τα δικά μας μνημόσυνα για τους αδικοσκοτωμένους ανθρώπους μας, ονομάζετε γιορτές μίσους.
    Είσαστε εσείς αιμοβόρα ανδρείκελα που οδηγήσατε την Ελλάδα στον όλεθρο.
    Είσαστε εσείς πλιατσικολόγοι της Ιστορίας.
    Είσαστε εσείς ανθρωπόμορφες ύαινες που στερείσθε κάθε ηθικής. Είσαστε εσείς που δεν έχετε το θάρρος και την ανδρεία της μεταμέλειας.
    Είσαστε εσείς που δεν σάς αφήνει η αλαζονεία να ζητήσετε συγγνώμη από τα θύματά σας.
    Είσαστε εσείς που δεν μπορείτε να νοιώσετε τύψεις.
    Μα κι αν ακόμη είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για το ποιοί είσαστε, επειδή τότε περιφέρατε το τομάρι σας με παρατσούκλια φανταχτερά, ήρθε η στιγμή που φανερωθήκατε μόνοι σας όταν το άθλιο μαρξιστικό κράτος της μεταπολίτευσης θέλησε να σάς ανταμείψει για τα φρικτά εγκλήματά σας κατά του Ελληνισμού και σάς φόρτωσε με τίτλους, αξιώματα, τιμές και αμοιβές.
    Kι εσείς, συνηθισμένοι στο πλιάτσικο, πεταχτήκατε μπροστά και ορμίσατε στα ταμεία του κράτους φωνάζοντας: «εγώ είμαι ο τάδε, εγώ είμαι ο δείνα και κείνος είμαι εγώ».
    Είσαστε αυτοί λοιπόν που περιφέρετε προκλητικά το σαρκίο σας τυλιγμένο στο χρυσόχαρτο του αντιστασιακού, εσείς οι χυδαίοι υβριστές της ζωής, οι ανθέλληνες που άλλοτε μεθούσατε με το αίμα των θυμάτων σας και τώρα μεθοκοπάτε με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, αφού αμείβεστε πλουσιοπάροχα με τιμές, παράσημα, διδακτορικούς τίτλους, μόρια, δόξα, παροχές και με το χρήμα του Δημόσιου Ταμείου.
    Αυτοί είσαστε λοιπόν και δεν σάς συγχωρούμε.
    Μάθημα Ιστορίας
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιπλέον αν ο Κολωκοτρωνης ζούσε θα περναγε λεπιδι τους εαμοβουλγαρους κομμουνιστές. Επειδη σου έχουν πιπιλισει το μυαλο (ο ριζοσπαστης βλάπτει σοβαρά την υγεία) δεν σημαίνει ότι ο κόσμος τότε ηταν χωρισμενος σε εθνικιστές και κομμουνιστές. Ηταν όλος ο κόσμος , όλοι οι νοικοκυραίοι άνθρωποι απέναντι στα εανοβουλαγαρικα ανθελληνικα χαμένα κορμιά της κοινωνίας που προσκυνούν αν το σφυροδρεπανο και όποιον δεν γραφοταν στο ΚΚΕ τον εκτελούσαν ως αντιδραστικό και όχι ως συνεργάτη των Γερμανών όπως λέτε σήμερα για δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αυτοί που τάχα μου τάχα μου είναι εθνικιστές και νοσταλγοί των καλών παραδόσεων και θεσμών δε μου λέτε να ξέρω πως είναι δυνατόν να το παίζουν χρυσαυγίτες ενώ δεν είναι, ούτε καν στο εκλογικό σώμα των Ελλήνων ανήκουν και από κάτι φάτσες που έκοψα είναι και κάποιοι τυχάρπαστοι που κάνουν τους γαμπρούς σε κοριτσάκια που θα μπορούσαν να είναι κόρες τους χωρίς να έχουν διαζύγιο. Και αυτό πως ονομάζεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η απάντησή σου χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης. Εσύ από 5 φάτσες που έκοψες κρίνεις 1 εκατομμύριο ανθρώπους ??? Τι γαμπρούς και κοριτσάκια μου λες τώρα ???? μάλλον πας ακόμη σχολείο οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε περί ιστορικών θεμάτων και συμμοριτοπολέμου, στα οποία μάλλον έχεις παντελή άγνοια και ημιμάθεια (η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμαθείας). Εσύ νομίζεις κακομοίρη μου ότι το 1944 ο κόσμος ήταν χωρισμένος στην Ελλάδα σε κομμουνιστές και εθνικιστές ???? Για ρώτα να σου πούνε ποιοί πηγαίναν και δηλώναν κομμουνιστές..... Όλη η σάρα και η μάρα της εποχής για να φάνε τις περιουσίες και τον μόχθο του κοσμάκι. Όλοι οι απατεώνες τα χαμένα κορμιά και οι αγύρτες. Οι ψυχασθενείς αριβίστες της εποχής που δεν είχαν να χάσουν κάτι γιατί ήταν κηφήνες και ανεπάγγελτοι. Ξέρεις πόσοι εαμίτες μόλις πήραν χαμπάρι τι εστί εαμ το γυρίσανε ???? Στην αρχή κοροιδέψαν τον κοσμάκη ότι δήθεν πολεμάνε τους γερμανούς αλλά τα σκουλίκια μόνο στόχο ήταν πως θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε σοβιετία και Αλβανία τύπου Χότζα. Γιαυτό στρατολογόυσαν δια της βίας, γιαυτό εκτελούσαν αθώους, γιαυτό κάνανε παιδωμαζώματα. Ο λαός όμως αντιστάθηκε. Πρώτα σιωπηρά και σφαγιάστηκε και μετά πήρε τα όπλα και σας έστειλε στα τσακίδια στον Γράμμο και το Βίτσι και παντού. Ο τακτικός στρατός με τους πολίτες το έκανε και όχι μόνο οι Εθνικιστές. Βέβαια οι Έλληνες εκείνη την εποχή ήταν πατριώτες, πολεμιστές, τσακίσαν τουσ φασίστες ιταλούς στα βουνά της Ηπέιρου, όταν τα κουμμούνια δεν πήραν τα όπλα, και όχι κηφήνες ρεμάλια που τους κατήντησε σήμερα η μαρξιστική σας προπαγάνδα.
      Μάθε την ιστορία και μην δέχεστε τις ψευτιές που σας λένε οι μαρξιστές ανεπάγγελτοι κηφήνες του σήμερα στις τηλεοράσεις στα πανεπιστήμια και στα σχολεία. Τα ψέματα αυτά δεν τα τρώει πια κανένας. Οι Έλληνες ξυπνάνε σιγά σιγά......

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να έχω ημιμάθεια, αλλά ο πατέρας μου πολέμησε στην Αλβανία, γυρισε με κρυοπαγήματα, δεν παρέδωσε τα όπλα του, τον χαρακτήρισαν αντιστασιακό, κάτι Ελληναράδες με τη κουκούλα τον έστειλαν στο φορτηγό των γερμαανών, και αφού βασανίστηκε, βάναυσα ετοιμάστηκε για το απόσπασμα. Τη γλίτωσε από τύχη και γύρισε στο σπίτι του. Άνθρωπος μορφωμένος διορίστηκε και χωρίς ποτέ να είναι κουμουνιστής τον απέλυσαν λόγω φρονημάτων και ξανασυνελήφθη χωρίς να έχει καμμία ανάμειξη και να ξανα βασανιστήρια.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλο μπέρδεμα η εποχή εκείνη. Ο πατέρας μου ποτέ δεν υπήρξε κουμουνιστής. Εθνικιστής ήταν ο άνθρωπος και αγαπούσε τη πατρίδα του. Γιατί τα πέρασε όλα αυτά πραγματικά έχω άγνοια.

      Διαγραφή
  10. Το ποιόν των κομμουνιστών φαίνεται απο το γεγονός πως αρνιόντουσαν να φωνάξουν "ζήτω η Ελλάς" ή "ζήτω το Έθνος", αλλά θεωρούν τους εαυτούς τους πατριώτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ταγματασφαλίτες είχαν μια διαφορά σε σχέση με τους ναζί. Οι γερμανοί διοικητές είχαν να διαχειριστούν μια χώρα υπό κατοχή, ενώ οι συνεργάτες τους σκέφτονταν ήδη την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και ο έλεγχός τους και η καταστολή τους πήγαινε σε μεγαλύτερο βάθος μέσα τις τοπικές κοινωνίες. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει ένα μέλος τοπικού θεατρικού ομίλου στον Πύργο, μετά την είσοδο των ταγματασφαλιτών στην πόλη, “διέλυσαν όλους τους συλλόγους της πόλης και σταμάτησε κάθε πολιτιστική κίνηση… Τα πάντα νεκρώθηκαν. Αρχίζει μια νέα Κατοχή, χειρότερη από τη Γερμανική”. Ενώ και στην Εύβοια, οι ταγματασφαλίτες προχωρούσαν σε επανειλημμένο κάψιμο ιδιωτικών βιβλιοθηκών.Από την Εύβοια υπάρχει και η μαρτυρία για την είσοδο των ταγμάτων στο χωριό Στρόπωνες, όπου έπιασαν την εβραία δασκάλα του χωριού “την παλούκωσαν όπως οι Τούρκοι το Διάκο, αφού την ατίμασαν και τη βασάνιζαν όλη μέρα”. Το αποτέλεσμα συνήθως ήταν από όπου περνούσαν οι ταγματασφαλίτες, το ΕΑΜ να καταφέρνει να κερδίζει ακόμη περισσότερο κόσμο που μισούσε τους συνεργάτες των ναζί. Το φθινόπωρο του ’44, ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει πλέον να αφοπλίσει τους Ταγματασφαλίτες και να καθαρίσει τις περιοχές απο την τρομοκρατία τους. Τις περισσότερες φορές αυτό έγινε αναίμακτα. Κάποιες φορές, ο κόσμος αυθόρμητα ήταν που λιντσάρισε τους ταγματασφαλίτες, ακόμα και όταν το τοπικό ΕΑΜ-ΕΛΑΣ προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα. Αυτό έγινε στις κεντρικές πλατείες της Πύλου και της Καλαμάτας. Αλλού χρειάστηκε ο ΕΛΑΣ να τους συντρίψει στρατιωτικά: στον Πύργο, την Καλαμάτα, το Μελιγαλά, τον Αχλαδόκαμπο, τους Γαργαλιάνους και αλλού. Οι Ταγματασφαλίτες θα ήταν μια άθλια λεπτομέρεια της ιστορίας. Οι περισσότεροι, με το στίγμα του προδότη και του εγκληματία, θα αναγκάζονταν να κρυφτούν ή να αυτοκτονήσουν. Όμως, το νέο καθεστώς που στηνόταν στα τέλη του ’44, δεν είχε άλλο ντόπιο ένοπλο σώμα να στηριχτεί πάνω του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου βάζει τουλάχιστον χίλιους ταγματασφαλίτες να πολεμήσουν ως συντεταγμένη μονάδα στη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του ’44. Ταγματασφαλίτες επανδρώνουν και τα καινούργια Τάγματα Εθνοφυλακής.Οι γερμανοτσολιάδες γίνανε σε μια νύχτα βρετανοτσολιάδες. Αρκετοί μπήκαν στο στράτευμα, στους Ευέλπιδες και έγιναν αξιωματικοί καριέρας. Ο υποδιοικητής των ταγματασφαλιτών της Χαλκίδας, Χρήστος Γερακίνης, έγινε υποδιοικητής της Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Το κράτος τούς είχε ανάγκη και τους προστάτεψε, αθωώνοντάς τους στις δίκες των δωσιλόγων που ακολούθησαν. Γιατί, όπως δήλωνε ένας επώνυμος εθνικόφρονας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπερασπιζόμενος έναν ταγματασφαλίτη στο δικαστήριο: “Αν δεν ήταν αυτός κύριε πρόεδρε, ούτε εσείς θα ήσασταν στην έδρα που κατέχετε, ούτε εγώ μάρτυς”.Οι ταγματασφαλίτες υπηρέτησαν τους ναζί ως γερμανοτσολιάδες και βοήθησαν στη διάσωση όλου του σάπιου παλιού καθεστώτος μετά την Απελευθέρωση. Είναι πρόκληση οι πολιτικοί τους απόγονοι να τολμάνε ακόμη και να εμφανίζονται δημοσίως, πόσο μάλλον να το παίζουν “αντιστασιακοί”. - See more at: http://left.gr/news/ta-egklimata-ton-germanotsoliadon-progonon-ton-hrysaygiton#sthash.pJaNPwDi.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αβάπτιστα κ τα βρέφη στην Πηγάδα ήταν συνεργάτες των ναζί κ ένοπλο σώμα, άθλιε μποσελβίκε; Ο Ψαρρός που τον έσφαξε ο Κλάρας ήταν γερμανοτσολιάς, μητραλοία; Για τα άλλα (τα "ιστορικά" ντέ, αυτά που σου λένε στον Περισσό) δεν απαντώ γιατί είναι τόσο ψεύτικα κ γελοία, που θα πέσω πολλά επίπεδα για να τα σχολιάσω. Απλώς σε λυπάμαι.

      Διαγραφή
  12. Με λιγα λογια...ΑΛΗΤΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ετσι ετσι...να σας χαλαει η μανεστρα!!!και ακου να σου πω...ειμαι ο τελευταιος που θα υμνησει τον εμφυλιο βρε γελοιο υποκειμενο!!!εγκληματα εγιναν και απο τις δυο παραταξεις -λουλουδια παντου!!!αλλα ειναι ιστορικη αληθεια το τι συνεβη με τους γερμανοτσολιαδες.ο Ψαρρος βρε μαλακα που τον καπηλευεσαι ηταν εθνικιστης και οχι προδοτης και ΚΑΚΩΣ τον χτυπησε ο ΕΛΑΣ!!!αλλα μη μου γινεσαι τιμητης των παντων γιατι εμεις ζουμε τωρα-ουτε εσυ εισαι υπευθυνος για τις πραξεις 25000 ταγματασφαλιτων ουτε εγω για τα τεκταινομενα 150000 ανδρων του ΕΛΑΣ!!!και πως θα πεις τους κομμουνιστες προδοτες βρε πατριδοκαπηλε απο τη στιγμη που υπηρετουμε κανονικα στο στρατο τη θητεια μας(το χρεος στη πατριδα!!!)-εμενα θα μου σβησεις τη στρατιωτικη θητεια στις καταδρομες-με ποιο δικαιωμα θα σου δωσω τη πατριδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών