Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 09, 2013

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ «Β΄ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ».

1978-04-xx-ceb2-cf80ceb1cebdceb5cebbcebbceb1ceb4ceb9cebaceae-cf80cf81cf8ecf84ceb7-cf83cf85cebdceadcebdcf84ceb5cf85cebeceb7-cf84cf8dcf80

Ένα απ’ τα πρόσωπα της εβδομάδος ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, «σύμβουλος του πρωθυπουργού», «τα μάτια και τα αφτιά του Σαμαρά», «αντ’ αυτού» κ.τ.λ. Και πολλοί ήσαν εκείνοι που θυμήθηκαν την προέλευση του εν λόγω από την άκρα αριστερά και πιο συγκεκριμένα από την «Β΄ Πανελλαδική». Επειδή η συγκεκριμένη οργάνωση ιδρύθηκε και αυτοδιαλύθηκε πολλά χρόνια πριν και πιθανώς δεν.....
γνωρίζουν περί τίνος επρόκειτο, θα αναφερθούμε εν συντομία στην οργάνωση αυτή και κατά πόσον επηρεάζουν την υπάρχουσα κατάσταση τα τότε ηγετικά της στελέχη.
Η «Ελληνική Κομμουνιστική Νεολαία Ρήγας Φεραίος – Β΄ Πανελλαδική», όπως ήταν ο πλήρης τίτλος της, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1978 και πήρε το όνομά της από την Β΄ πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΕΚΟΝ – ΡΦ, νεολέρας του ΚΚΕ εσωτερικού, της οποίας ήταν η διάσπαση. Οι επιφανειακοί λόγοι της διασπάσεως ήταν η  αποτυχία στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 1977, όταν το ΚΚΕ Εσωτερικού κατέβηκε μαζί με άλλα 4 κομματίδια ως “Συμμαχία” και εξέλεξε έναν μόνον βουλευτή. Οι πραγματικοί λόγοι ήσαν οι ιδεολογικές διαφωνίες: το ΚΚΕ εσωτ. ήταν το εν Ελλάδι παράρτημα του Τσαουσέσκου, ενώ οι “πανελλαδικάριοι” ταυτίζονταν με το κίνημα της Νέας Αριστεράς (αριστεριστές), που πρωτοστάτησε στον «Κόκκινο Μάη» του 1968 στην Γαλλία και που είχε σαφείς φιλοσιωνιστικές επιρροές (οι ιδρυτές και οι πρωταγωνιστές του ήσαν τέκνα της «περιούσιας» φυλής…). Η «Β΄ Πανελλαδική» απέσπασε το 70% των μελών του Ρ.Φ., κυρίως τους προερχομένους από την «γενιά του Πολυτεχνείου». Έδρασε κυρίως στις καταλήψεις των πανεπιστημίων, λόγω  του νόμου 815/1978 και συγκρότησε την φοιτητική παράταξη «Συσπειρώσεις». Εξέδιδε το περιοδικό “Αγώνας για την κομμουνιστική ανανέωση” .
Ωστόσο, όπως μας πληροφορεί η δημοσιογραφική ομάς του «Ιού» σε κατοπινό της δημοσίευμα, η οργάνωση παρακολουθείτο από την Αστυνομία, διότι εθεωρείτο «άντρο τρομοκρατών»:
«Είκοσι χρόνια μετά την έκλειψή της, η “Β’ Πανελλαδική” απασχολεί τις διωκτικές αρχές ως άντρο “τρομοκρατών”! Δεν είναι μόνο ο καθηγητής Οικονομάκης που υπήρξε στέλεχός της και διασύρεται σήμερα ως ο σκοτεινός αρχηγός της 1ης Μάη. Αφήνονται υπονοούμενα και για άλλα μέλη της».
Τελικώς, η οργάνωση αυτοδιαλύθηκε αδόξως το 1981, κατά την επέλαση του ΠΑΣΟΚ, και τα στελέχη της διασκορπίστηκαν στα διάφορα κόμματα της αριστεράς και της ψοφοδεξιάς (Λαζαρίδης).
Ηγετικά στελέχη της οργανώσεως, εκτός του Λαζαρίδη, ήσαν οι Ψαρράς Δημήτρης, Τρίμης Δημήτρης, Ψαρρά Αγγέλικα (της ομάδος του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας»), Μηλιός Γιάννης (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανώς υπουργός Οικονομικών αν…), Παναγιώτου Παναγιώτης (γνωστός ως «Παν-Παν» (κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και του Συγκροτήματος Μπόμπολα) κ.α. στελέχη του κατεστημένου της αριστεροκρατίας σήμερα!
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
(Από την εθνική εφημερίδα «Εμπρός» που κυκλοφορεί)
empros-3-selida_01__article

1 σχόλιο:

  1. χαχαχαχα ακου αναρχοκουμουνιστικη , μα ποσο ακυροι εισαστε επιτελους χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών