Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2013

Εμετός και αηδία: Το ελληνόφωνο καθεστώς εγκαινίασε μνημείο-σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

Σήμερα 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου-σπιτιού όπου έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ (γεννήθηκε στον Λαγκαδά και ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών), ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, που ήταν ο καθοδηγητής του σφαγιασμού των Ελλήνων Ποντίων και της Μικρασιατικής καταστροφής.

Το 2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η Τουρκία απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και ζήτησε...
άδεια για να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο «Τούρκος εθνάρχης Κεμάλ Ατατούρκ». Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο προηγουμένως το ακίνητο πρέπει να κηρυχθεί ως μνημείο. Η Άγκυρα επανήλθε στο αίτημά της και τον Μάιο του 2011 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού αναβαθμίζει το κτήριο που γεννήθηκε ο Ατατούρκ σε μνημείο.

Μερικούς μήνες αργότερα, στις 18 Ιουνίου του 2012, δίνονται οι σχετικές άδειες και με δαπάνες του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού αρχίζει η ανακαίνιση του «ιστορικού μνημείου» την ίδια ακριβώς εποχή που στην Τουρκία μετατρέπεται ο ναός της Αγια-Σοφιάς στην Τραπεζούντα σε τζαμί.

Μετά από ένα περίπου χρόνο, που ήταν κλειστό για λόγους ανακαίνισης, άνοιξε και πάλι για το κοινό το σπίτι μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ömer Çelik, παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras, του πρόξενου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Tugrul Biltekin, του υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδος, Κυριάκου Γεροντόπουλου, των πρακτόρων της Άγκυρας στην ελληνική βουλή, Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσείν (Σύριζα), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Σύριζα) και Χατζηοσμάν Αχμέτ (Πασόκ) και άλλων εκπροσώπων τόσο της Τουρκίας όσο και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Αμερικανός Πρόξενος Robert Sanders.


Μάλιστα την ώρα των εγκαινίων η Τροχαία έκλεισε την οδό Αγίου Δημητρίου!

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ömer Çelik, επισήμανε ότι η ανακαίνιση του σπιτιού του Τούρκου ηγέτη αφενός θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αφετέρου θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών.

«Αυτό το σπίτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον τουρκικό λαό θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού» τόνισε ο Çelik συμπληρώνοντας «πρέπει να επισκέπτονται οι δυο λαοί τις δυο χώρες, αυτό είναι η διπλωματία των λαών. Να γνωρίζουνε ο ένας τον άλλον, να μην το βλέπουμε μόνο ως οικονομικό όφελος αλλά και ως όφελος προς την ειρήνη για την περιοχή μας». Τέλος, ο Çelik, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τις αδειοδοτήσεις σχετικά με τις εργασίες ανακαίνισης στην οικία Ατατούρκ και τόνισε ότι ως υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι έτοιμοι να συμβάλλουν και σ' άλλες ανακαινίσεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των Βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν».

Όμως και ο Κεμάλ πίστευε στην συνεργασία των λαών των Βαλκανίων... δια της σφαγής!

Καταστροφή Σμύρνης 1922 



Γενοκτονία Ποντίων με τουλάχιστον 353.000 νεκρούς 



Υ.Γ. Το μουσείο Κεμάλ, αποσκοπεί στην διάλυση της εθνικής συνειδήσεως, ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη μία πολυπολιτισμική χώρα και να δημιουργηθεί εν τέλει η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

περισσότερες αηδιαστικές φωτογραφίες εδώ.

3 σχόλια:

  1. Ο προδότης και τουρκόφιλος δήμαρχος Μπουτάρ-πασά συμμετέχει ενεργά πλέον στα ύπουλα σχέδια του ΚΙΣ για την αλλοίωση της Θεσσαλονίκης, καλυπτόμενος πίσω από την δικαιολογία της πολυπολιτισμικότητας της πόλεως. Η αλήθεια είναι άλλη και γνωστή. Όχι μόνο αυτό δεν είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Supergay, αλλά ούτε και ποτέ πάτησε το πόδι του εκεί. Το σπίτι που έμενε όταν ήρθε σαν έφηβος στη Θεσσαλονίκη ήταν σε μία διπλανή συνοικία που εκεί σήμερα βρίσκεται μία πολυκατοικία. Το σπίτι αυτό που βλέπουμε, αγοράστηκε από μία πλούσια οικογένεια που όταν έμαθε το λόγο αγοράς του, αρνήθηκε να το πουλήσει αλλά τελικά αποκτήθηκε δια της απαλλοτριώσεως από την πολιτεία. Οι λόγοι που επιλέχτηκε το συγκεκριμένο σπίτι είναι δύο. Πρώτον διότι είναι κοντά στο σπίτι που έμενε όταν τον έφερε η μάνα του, οχτάχρονο πλέον, από το χωριό τους, την σημερινή Χρυσαυγή του Λαγκαδά και δεύτερον διότι είναι πανομοιότυπο με το σπίτι του χωριού τους. Τα δε έπιπλα, αυτά κι αν είναι που ούτε τα είδε ποτέ στη ζωή του. Ηρθαν όλα από Τουρκία γι΄αυτόν ακριβώς το σκοπό. Όλα έγιναν στα πλαίσια της υποταγής μας και της λυκοφιλίας με την τουρκία. Καλό είναι να επισκεφτούμε το link που παραθέτω ώστε να έχουμε κάποια άποψη επί του θέματος. Την πραγματική γενέτειρα και το σπίτι που γεννήθηκε ο Supergay επισκέφτηκε στο παρελθόν ο τούρκος πρόξενος, όπως θα δείτε και στο link. Η όλη ιστορία δρομολογείται έτσι ώστε αφ´ ενός μεν να διατηρείται η σχέση της τουρκίας με την περιοχή της Θεσσαλονίκης και αφ´ ετέρου, να διατηρείται η γενεσιουργός αφορμή των Σεπτεμβριανών γεγονότων της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, με την προβοκάτσια της βομβιστικής επίθεσης του υποτιθέμενου πλέον σπιτιού του Ατατούρκγκεϋ που οδήγησε στις βιοπραγίες εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Την αλήθεια την γνωρίζουν όλοι. Κυρίως οι Τούρκοι. Δημιουργούν όμως αυτό το παραμύθι γιατί ντρέπονται να πούν ότι ο Supergay τους έβοσκε γελάδια και ότι ο λόγος που η μάνα του τον έφερε εν μιά νυκτί στην Θεσσαλονίκη, ήταν ότι στο χωριό είχε γίνει ήδη το γιουσουφάκι ενός πλούσιου τούρκου γαιοκτήμονα. Από οχτώ χρονών το πήγαινε το γελάδι για πότισμα....

    http://www.zagalisa.gr/content/megalo-psema-kai-i-apokalypsi-tis-alitheias-o-moystafa-kemal-den-gennithike-sti-thessaloniki

    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσοι από τούς Θεσσαλονικείς πάντως τόν ψήφισαν , ψώνισαν από σβέρκο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρέχουν τα μάτια μας δάκρυα θυμού,τρίζουν τα τιμημένα κόκκαλα των σφαγιασμένων προγόνων μας!
    Μα οι προδότες δεν έχουν συνείδηση για να αισθανθούν ντροπή!
    Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών