Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2013

Οι συνιστώσες του Σύριζα και η βίαιη ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος

Γράφει ο Αντίοχος

Το πρόγραμμα μιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε στο πρόγραμμα και στο καταστατικό του ΚΚΕ (κόμματος του… συνταγματικού τόξου), στο οποίο ομολογούνται ευθέως οι στόχοι του: βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος, κατάλυση του συντάγματος και εγκαθίδρυση δικτατορίας («του προλεταριάτου»). Ωστόσο, δεν έχει μόνο το ΚΚΕ τέτοιους στόχους. Παρόμοιους έχει και ο έτερος αριστερός πόλος του… συνταγματικού τόξου, ο ΣΥΡΙΖΑ! Όχι βέβαια επισήμως, αλλά μέσω των.....
περιλάλητων συνιστωσών του. Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε το «Πρόγραμμα για μια επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη θεμελίωση του σοσιαλισμού», της συνιστώσας «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ».
Βίαιη κατάληψη της εξουσίας
«Για πρώτη φορά μετά το 1944 ένας πολιτικός εκπρόσωπος του ηρωικού ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος βρίσκεται τόσο κοντά στην εξουσία», καμαρώνει η συνιστώσα στο «προοίμιο» του προγράμματός της. Και στο κεφάλαιο 3 («Τι είναι ο Σοσιαλισμός και ο Κομμουνισμός;»), μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καταληφθεί η εξουσία: «Ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να θεμελιωθεί χωρίς τη σοσιαλιστική επανάσταση… Η σοσιαλιστική επανάσταση, όπως και κάθε κοινωνική επανάσταση στο παρελθόν, από τη φύση της δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική διαδικασία, γιατί οι εκμεταλλευτές στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ταξικά προνόμια αιώνων, θα τείνουν, χρησιμοποιώντας κύρια τον έλεγχο που ασκούν στο κράτος, να καταφύγουν σε βίαιες μεθόδους καταστολής του επαναστατικού κινήματος».
Στόχος η «δικτατορία του προλεταριάτου»
Και με ποιο στόχο θα γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση, που «δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική διαδικασία»; Για την δικτατορία του προλεταριάτου ασφαλώς: «Όλες οι μεγάλες εργατικές επαναστάσεις, όπως η «Κομμούνα του Παρισιού» και η Οκτωβριανή επανάσταση, απέδειξαν ότι ένας από τους πρώτους στόχους της νικηφόρας εργατικής τάξης, θα πρέπει να είναι η καταστροφή του παλιού αστικού κρατικού μηχανισμού… Σύμφωνα με τις θεμελιώδεις ιδέες του Μαρξισμού όπως εκφράστηκαν από τα έργα των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, η εργατική τάξη πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο τύπο κράτους, που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της. Ένα εργατικό κράτος στο οποίο η πλειοψηφία θα κρατά υπό έλεγχο μια μικρή μειοψηφία πρώην καπιταλιστών, για να προστατευτούν τα συμφέροντα της επανάστασης. Αυτό το καθεστώς είναι η «δικτατορία του προλεταριάτου».
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Εθνικισμός.net

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΦΥΡΙΖΑΣ-ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΚΙΣΤΕΣ-ΑΚΟΑ-ΚΚΕ ΕΣ-ΜΠΑΝΙΑΣ-ΔΕΑ-ΔΗΚΚΙ-ΚΟΕ-ΚΕΔΑ-ΚΟΚΚΙΝΟ-ΡΟΖΑ-ΟΔΚΕ-ANTAΡΣΥΙΑ-ΑΠΟ*ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ-EMMA-NOYHL!!!!ΣΦΥΡΙΖΟΚΛΑΝΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών