Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2013

Kontra news: Τα ανύπαρκτα "ενοχοποιητικά" στοιχεία οδηγούν τη Χρυσή Αυγή σε δημοσκοπική εκτόξευση

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Kontra news που αναλύει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να προκαταβάλουν με συνεχείς διαρροές τις δικαστικές αποφάσεις. Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο με την επισήμανση ότι οι δύο δράστες στα Πετράλωνα δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή.

Άρχισαν οι  ''διαφωνίες'' μεταξύ ανακριτών και εισαγγελέων. Αφέθηκαν ελεύθεροι  δύο χρυσαυγίτες με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

ΟΥΤΕ ΟΙ δικαστές πείθονται από...
τον επικοινωνιακό πόλεμο της κυβέρνησης και των ''παπαγάλων'' της, για δήθεν ατράνταχτα ενοχοποιητικά στοιχεία, για την «Χρυσή Αυγή».

Το αποδεικνύει το νέο ρήγμα που υπήρξε μεταξύ των δικαστών, που χειρίζονται την σχετική δικογραφία. Ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, που εποπτεύει της ανάκρισης διαφώνησε με τις δυο ανακρίτριες ( Ιωάννα Κλάπα, Μαρία  Δημητροπούλου) που ζητούσαν την ''προσωρινή κράτηση'' δυο μελών της Χρυσής Αυγής, για ''συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση'', σύμφωνα με το άρθρο 187 Α' του Ποινικού Κώδικα. Το σημαντικότερο όλων είναι πως με τον εισαγγελέα συμφώνησε και το Δικαστικό Συμβούλιο, έστω και κατά πλειοψηφία, κρίνοντας οριστικά ότι δεν πρέπει οι δυο κατηγορούμενοι να κριθούν προφυλακιστέοι (προσωρινά κρατούμενοι) για την συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς βαρύνονται και με το φόνο ενός Πακιστανού.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της  'KONTRANEWS'', δεν πρόκειται για μια τυχαία διαφωνία, συνηθισμένη στη δικαστική πρακτική, αλλά για ΔΙΑΣΤΑΣΗ με ουσιαστικό περιεχόμενο και βάθος καθώς δείχνει την δυσφορία μεγάλου τμήματος του δικαστικού κόσμου για τον  τουλάχιστον άκομψο τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να υπαγορευτούν στην δικαστική εξουσία, προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη να εμφανίζεται συρόμενη από πολιτικές σκοπιμότητες.

Τούτο μένει να φανεί  άλλωστε και το επόμενο διάστημα, καθώς, αμέσως μετά τις γιορτές  έχουν κληθεί να απολογηθούν, για το ίδιο αδίκημα, τρεις εν ενεργεία βουλευτές, της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Είναι η δεύτερη φορά, άλλωστε που δικαστές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση δείχνουν έμπρακτα να μην συμμερίζονται την κυβερνητική βεβαιότητα για ατράνταχτα ενοχοποιητικά στοιχεία. Υπενθυμίζουμε ότι και οι δυο ανακριτές-πρωτοδίκες, Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας, στους οποίους αρχικά είχε ανατεθεί η υπόθεση, είχαν κρίνει ότι δεν έπρεπε να κριθούν προφυλακιστέοι οι τρεις εκ των έξι βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» (Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος), εναντίον των οποίων είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις, με βάση το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Η νέα διαφοροποίηση σημειώνεται τη στιγμή που η κυβέρνηση, μαζί με τα διαπλεκόμενα κανάλια, προσπαθούν να προκαταλάβουν, με συνεχείς διαρροές, τις δικαστικές αποφάσεις, προαναγγέλλοντας ως και την άσκηση ποινικής δίωξης για εσχάτη προδοσία! Αποκορύφωση αυτής της πρωτοφανούς και αδιανόητης προσπάθειας παρέμβασης, στην ανεξάρτητη δικαστική λειτουργία, αποτελεί η προχθεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ότι αποτελεί αντικείμενο πρωθυπουργικής εξέτασης και απόφασης, το αν θα τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή», τη στιγμή που συμφωνούν όλοι οι νομομαθείς ότι δεν υπάρχει τέτοια θεσμική δυνατότητα.

Είναι τόσο χοντροκομμένη αυτή η προσπάθεια και γίνεται με τόσο λάθος τρόπο, ώστε εν τέλει αντί της συρρίκνωσης, οδηγεί στην «εκτόξευση» της επιρροής της «Χρυσής Αυγής» στο εκλογικό σώμα, όπως περίτρανα αποδεικνύουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών