Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

Παρέμβαση του Βασίλη Κόκκινου κατά των παράνομων προφυλακίσεων


Defencenet: Παρέμβαση του Βασίλη Κόκκινου κατά των παράνομων προφυλακίσεων

Ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου φωτογραφίζει με άρθρο του τους έγκλειστους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παραθέτουμε αυτούσια την ανάλυση του defencenet για το άρθρο του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Κόκκινου με το οποίο στηλιτεύει τον υπερβολικό αριθμό των προσωρινών κρατήσεων τη στιγμή που οι τρομοκράτες παίρνουν άδειες και κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Με ένα άρθρο στα "ΝΕΑ" από αυτά που έχουν αξία, γιατί συντάσσονται από "βαριά" ονόματα πρώην δικαστικών ή εισαγγελικών στελεχών, αλλά και δυνατότητα να γραφούν χωρίς να κινδυνεύει να διωχθεί ο συντάκτης γιατί "σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης" ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Κόκκινος επικαλούμενος συγκεκριμένες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παρεμβαίνει στο...
επίμαχο θέμα των προφυλακίσεων όπως αυτές των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Χωρίς να κατονομάζει την περίπτωση των προσωρινών κρατήσεων των βουλευτών και τα στελεχών που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ως "ύποπτοι φυγής και διάπραξης νέων εγκλημάτων", κατηγορούμενοι για αδικήματα όπως "σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση"σημειώνει ότι:
«Η προσωρινή κράτηση είναι μέτρο ακραίο και θα πρέπει να διατάσσεται όταν είναι κραυγαλέες οι κατά νόμο προϋποθέσεις της εφαρμογής του" δηλαδή όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό ή να διαπράξει νέες εγκληματικές πράξεις.
Στη παρέμβασή του ο Β.Κόκκινος (πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που είχε δικάσει και αθωώσει με ψήφους 6-7 τον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά) κάνει αναφορά στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές του Κορυδαλλού, συγκρίνοντάς τες με αυτές των «Αθλίων»του Βίκτωρος Ουγκώ:
«Σκέφθηκε ποτέ κανείς των δικαστών, που απεφάσισαν "ελαφρά τη καρδία" την προσωρινή κράτηση, ποια δυστυχία εβίωσε ο ατυχής προφυλακισμένος, σε κελί με άλλους δύο ή τρεις ή και περισσότερους κρατουμένους και υπό συνθήκες απάνθρωπες; Ο Ουγκώ στους "Αθλίους" του περιγράφει το δράμα των φυλακισμένων με τις εξής φράσεις: "Θάλασσα η κοινωνική νύκτα όπου η ποινική νομοθεσία ρίπτει τους κολασμένους της. Θάλασσα η εσχάτη ένδεια. Ποντιζομένη στον βόθρο αυτόν η ψυχή κινδυνεύει να γίνει πτώμα. Ποιος θα την αναστήσει;"».
Και μπορεί η ηγεσία του κόμματος να είναι "φτιαγμένη για τα δύσκολα" και τα φυλακισμένα στελέχη να σφίγγουν τα δόντια και να αντέχουν, αλλά έξω υπάρχουν οικογένειες που έχουν μείνει "ορφανές" επειδή ο μπαμπάς είναι εθνικιστής...
Και συνεχίζει ο Β.Κόκκινος: «Οι εισαγγελείς από το ένα μέρος είναι αυστηροί προς ορισμένους κατηγορουμένους και από το άλλο αφήνουν τρομοκράτες και άλλους εγκληματίες με άδειες αναψυχής, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο διαπράξεως από αυτούς νέων εγκλημάτων».

Με άλλα λόγια "Δεν μπορείς να φυλακίζεις την ηγεσία, βουλευτές και στελέχη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και να αφήνει ελεύθερους του τρομοκράτες"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς, ο Κόκκινος τα λέει αυτά τώρα που είναι συνταξιούχος δικαστής και επίτιμος. Οταν ήταν εν ενεργεία προφυλάκιζε και αυτός αβέρτα και άδικα αθώους, και πιστεύω ότι τότε μπουζούριαζε κι αυτός "διατεταγμένα άνωθεν", όπως τώρα συμβαίνει εις βάρος των στελεχών της ΧΑ!!!
    Παράδειγμα, οι πρωτοφανώς εμπαθείς ενέργειές του ΤΟΤΕ στο ειδικό δικαστήριο της δίκης του Αντρέα και των άλλων κατηγορουμένων (1990) όπου απέρριπτε αβέρτα και ανέλεγκτα όλα τα αιτήματα και ενστάσεις τους και που ήταν "διατεταγμένες άνωθεν" (από τον Μητσοτάκη και τα σκυλοαφεντικά του τελευταίου (:τους τουρκο-σιωνοεβραίους), άσχετα αν ο ξεμωραμένος ήταν ένοχος ή αθώος στο θέμα του Κοσκωτά.
    <>, λέει ο λαός για σας, κύριε Βασίλη Κόκκινε, διότι δεν είσασταν καλύτερος από τους λαππάδες αυτούς που σήμερα σχολιάζετε και προφυλακίζουν για του "ψύλλου πήδημα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών