Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014

ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΩΤΕ!

assets_LARGE_t_420_1226880_type12128
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κάτοικοι της νήσου Κιμώλου, (ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ) οι οποίοι από σήμερα στερούνται, παντελώς, της στοιχειώδους ιατρικής μέριμνας και περίθαλψης. Με τις γνωστές αντιξοότητες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων και, ιδιαίτερα, των ακριτικών νησιών, επιτείνει την ανασφάλεια των 800 περίπου μονίμων κατοίκων του νησιού που από σήμερα, έχουν μείνει χωρίς γιατρό, στερούμενοι παντελώς της στοιχειώδους ιατρικής μέριμνας και περίθαλψης.
Η σύμβαση του.....
αγροτικού ιατρού έληξε χθες. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την άμεση αντικατάσταση της ιατρού, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι νέος αγροτικός ιατρός θα έρθει στο νησί στο τέλος της εβδομάδας.
Παράλληλες προσπάθειες των αρχών της Κιμώλου να καλυφθεί για τις μέρες αυτές το νησί με ιατρό από τη Μύλο ή τη Σύρο έπεσαν στο κενό, καθώς και τα νησιά αυτά δεν είχαν τέτοια δυνατότητα.
«Έχουμε μείνει μόνοι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Είμαστε 800 άνθρωποι, υπάρχουν εγκυμονούσες και μικρά παιδιά. Το μόνο που μας απομένει είναι οι παρακλήσεις στον Ύψιστο». Λέει ο Δήμαρχος του νησιού!
Η  Κίμωλος είναι το πρόσφατο παράδειγμα. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά ακόμη νησιά.
Οι μονάδες υγείας των νησιών, σε μια χρονική περίοδο που παρουσιάζεται αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών υγείας, βρίσκονται κυριολεκτικά «απογυμνωμένες» από έμψυχο δυναμικό. Το πιο πάνω γεγονός σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των γιατρών εξαιτίας της μη πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών μηνών, ή την διάλυση του ΕΟΠΥΥ δημιουργεί διαλυτικές καταστάσεις στις υγειονομικές μονάδες των νησιών και προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους των νησιών.
Η συγκυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων και ο αρμόδιος υπουργός, τώρα που είναι απόκριες, θα ντυθούν πρωθυπουργός και υπουργός Υγείας μπας και λύσουν τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας;
πηγή

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών