Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014

Πατριωτισμός και κέρδος - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Εμπρός" με αφορμή το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η Χρυσή Αυγή ως γνωστόν κατέθεσε και αυτή πρόταση, προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την πώληση τμήματος της Δ.Ε.Η. Είμαστε ενάντια στην πώληση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος του γενικού ξεπουλήματος της χώρας προκειμένου να ευημερήσουν οι αριθμοί των ενταύθα, αλλά και των διεθνών τοκογλύφων. Να ευημερήσουν εις βάρος όχι μόνον της υλικής ευημερίας του λαού, αλλά προπάντων και για μας αυτό είναι σημαντικότερο της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Είναι γεγονός ότι το κομματικό κράτος όπως λειτούργησε με τις μίζες, τις ρεμούλες, τους διορισμούς από το παράθυρο και άλλα πολλά, έχει βλάψει καίριους τομείς της εθνικής οικονομίας ανάμεσα στους οποίους βεβαίως και μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες κυριολεκτικά χρεωκόπησε. Μεγάλη ευθύνη στην άθλια αυτή πολιτική του κομματικού κράτους έπαιξαν και οι κατ' επάγγελμα εργατοπατέρες σε πλήρη συνεννόηση με τα κομματικά τους αφεντικά.

Το γεγονός όμως ότι κάποιοι αποδείχθηκαν ανίκανοι και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαλύσουμε το κράτος, να διαλύσουμε την εθνική οικονομία. Μία τέτοια πρακτική θυμίζει το γνωστό λαϊκό γνωμικό "πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι".

Η θέση της Χρυσής Αυγής επί του θέματος είναι ξεκάθαρη. Οι κρίσιμοι τομείς της δημόσιας οικονομίας κρίσιμοι για την επιβίωση του έθνους και την ύπαρξη μιας εθνικής οικονομίας πρέπει...
να ευρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο. Η ενέργεια, όπως στην περίπτωση της Δ.Ε.Η., οι τηλεπικοινωνίες, η δημόσια ασφάλεια, η εθνική άμυνα δεν είναι δυνατόν να παραδίδονται στο έλεγχο ιδιωτών και μάλιστα τις περισσότερες φορές αλλοδαπών οι οποίοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα.

Το μόνιμο επιχείρημα των φιλελεύθερων, αλλά και τώρα τελευταία και των σοσιαλδημοκρατών, είναι ότι εάν δεν υπάρχει το κίνητρο του κέρδους, ο περίφημος ανταγωνισμός τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρξει οικονομική πρόοδος. Σε όλα αυτά υπάρχει μία απλή απάντηση: εάν υπάρχει εθνικό κράτος, εάν υπάρχει κράτος δικαίου τότε ο πατριωτισμός υπερισχύει του κέρδους και είναι δυνατόν να λειτουργήσουν με τρόπο χρήσιμο για τον λαό και οι κρατικές επιχειρήσεις στους κρίσιμους τομείς τους οποίους αναφέραμε προηγουμένως.

Πατριωτισμός αντί του κέρδους είναι η απάντηση και εντιμότητα απέναντι στην διαφθορά.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών