Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2014

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς το ξέρουμε εδώ και καιρό, ότι οι ξένες πρεσβείες (για να μην κρυβόμαστε, μιλάμε για τους παγκόσμιους τοκογλύφους) το πάνε το πράμα σε «μεγάλη συγκυβέρνηση ιστορικού συμβιβασμού» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών συστημικών δυνάμεων, αλλά καλό είναι να το μαθαίνει και ο κοσμάκης και να μην τρέφει φρούδες ελπίδες σε ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ. Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» παπαγάλων της Συγγρού, για να δείτε ότι δεν είμαστε καθόλου… υπερβολικοί (όπως νόμισαν ορισμένοι όταν το πρωτογράψαμε πριν από πολλούς μήνες…):

«Η προοπτική ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το «ενδιαφέρον» ξένων κέντρων, που παρακολουθούν στενά τις ελληνικές εξελίξεις. Ακόμα περισσότερο, έχει κινητοποιήσει ορισμένους από τους «ενδιαφερόμενους», οι οποίοι δεν περιορίζονται στην παρατήρηση των τάσεων, αλλά επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου -προς το παρόν- για να εξετάσουν αν έχουν τη δυνατότητα και τα μέσα να επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό της «επόμενης ημέρας».

Το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο αποτελεί αντικείμενο αναλύσεων των ξένων πρεσβειών στην Αθήνα και ενημερωτικών σημειωμάτων προς τις ευρωπαϊκές και υπερατλαντικές πρωτεύουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», το τελευταίο διάστημα...
υπήρξαν συναντήσεις και ζυμώσεις ξένων παραγόντων στην Αθήνα σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις.

Στόχος τους είναι να επιχειρήσουν επηρεασμό (μιντιακό- επικοινωνιακό, οικονομικό, πολιτικό-διπλωματικό) των συνθηκών κατά τρόπο που θα οδηγήσουν «αναγκαστικά» στη «μεγάλη συγκυβέρνηση» (και στον μεγάλο συμβιβασμό) ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.).

Το σενάριο της «μεγάλης συγκυβέρνησης» και οι τρόποι υλοποίησής του έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε πολλά εγχώρια… τραπέζια, αν και ορισμένοι ισχυροί οικονομικοί πόλοι έχουν ενσωματώσει στον σχεδιασμό τους και άλλες εκδοχές, ακόμα και αυτή της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα συζητούνται, είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ να είναι τέτοια που να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης για το αν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και η Ν.Δ. να αποδεχθεί να συγκυβερνήσει αφού αλλάξει η ίδια αρχηγό.

Το έτερο σχέδιο είναι η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής. Το ερώτημα που απασχολεί τα διάφορα κέντρα είναι «και γιατί να δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας “γαλαζο-κόκκινη” συγκυβέρνηση, εάν κι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, αν κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι πρωθυπουργός δεν θα είναι ο ίδιος;».

Η πρώτη απάντηση που δίνουν είναι ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, αλλά όχι αυτοδύναμο, θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει σε κάποια λύση, διότι κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών