Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2014

Δραγασάκης: Στην ΔΕΘ κάναμε προεκλογικές εξαγγελίες. Τα μέτρα μετά τις εκλογές!


Δραγασάκης: Στην ΔΕΘ κάναμε προεκλογικές εξαγγελίες. Τα μέτρα μετά τις εκλογές!

Υποτίθεται ότι στην ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε κυβερνητικό πρόγραμμα. Εν τέλει αυτό που φάνηκε ήταν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου, επιλέγοντας απλώς να διαγωνιστεί σε δημαγωγία και παροχολογία με τον Σαμαρά, παραμένοντας πάντα στην ίδια γραμμή. Έτσι προκλήθηκε μία σχετική σύγχυση που έλαβε δημοσιότητα, αφού ο ένας κατηγορούσε τον άλλο, δεν καταλάβαμε γιατί, αλλά μάλλον για λογοκλοπή και αντιγραφή, αφού τα ίδια είπανε.
Αυτά βγήκε και ξεκαθάρισε, σήμερα, με δηλώσεις του ο Δραγασάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΔΟΛ, το «Βήμα FM». Συγκεκριμένα δήλωσε ότι......
ο Τσίπρας ανήγγειλε όχι όλο, αλλά μόνο ένα μέρος του προγράμματός του, ενώ το υπόλοιπο, δηλαδή τα μέτρα λιτότητας θα έρθουν μετά τις εκλογές. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς το γεγονός ότι ο Δραγασάκης τόνισε ότι «αυτά που είπαμε, δεν είναι το πρόγραμμά μας, αλλά ένα μικρό μέρος», ενώ παράλληλα επίσης τόνισε ότι «οι αριθμοί όλοι είναι ενδεικτικοί. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να τους βάλουμε σε ζυγαριά φαρμακείου, διότι και προσωπικά δεν θα εκπλαγώ όταν αποκτήσουμε εικόνα, με στοιχεία, να βρούμε κάποιους αριθμούς με υπερτιμολόγηση και άλλους με υποτιμολόγηση» και τέλος ότι «όλες οι προτάσεις γίνονται υπό τις συνθήκες ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Δεν επιστρέφουμε στα ελλείμματα».
Εφόσον, λοιπόν, ο Τσίπρας περιορίστηκε σε εξαγγελίες που ξοδεύουν χρήμα, λογικό είναι – στα πλαίσια ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, ότι θα υπάρχουν αντίστοιχα και μέτρα που θα αντλήσουν χρήματα, είτε με την μορφή φόρων, είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή. Απλώς δεν έκανε τις ανάλογες εξαγγελίες στην ΔΕΘ και έτσι ενώ οι Έλληνες έχουν μάθει το «ανθρωπιστικό» πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, απομένει να δουν και το ανάλγητο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα το δουν μετά τις εκλογές, ώστε να «ισοσκελιστεί» ο προϋπολογισμός.
Που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά, η ερώτηση προς τον Δραγασάκη. Άνευ σχολίου η απάντηση Δραγασάκη: «Με τα συγκεκριμένα στοιχεία π.χ. που έχουμε στην Ελλάδα, είναι η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Θα έπρεπε να είναι 25 δις και εισπράττουμε 15-16 δις.». Δηλαδή αυτό που είχε πει ακριβώς ο Σταθάκης και ο Στουρνάρας ότι δεν υπερφορολογούνται οι Έλληνες.
Πως θα ανοίξουν οι θέσεις εργασίες; Άνευ σχολίου η απάντηση Δραγασάκη: «Δεν είναι όλες οι θέσεις πλήρους απασχόλησης. Είναι προγράμματα-γέφυρες.». Αυτό δεν είναι στην γραμμή Στουρνάρα, αλλά στην γραμμή Στάλιν! Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε και πάλι μετρητές τρόλεϋ και μετρητές περιστεριών, για να μικρύνει η ανεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών