Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 03, 2014

Ο Βορίδης προαναγγέλλει την πτώση της Χούντας Σαμαρά: Η ψήφος “εμπιστοσύνης” είναι το κύκνειο άσμα

Ο Βορίδης ανέκαθεν υπήρξε λαγός, έχοντας μαθητεύσει μάλιστα στην «σχολή» του μέγα κωλοτούμπα και «λαγού» του Παπαδήμου και του μνημονίου, Γιώργου Καρατζαφέρη. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η διαφοροποίηση ενός κατά τα άλλα πειθήνιου σαμαρικού οργάνου από την κεντρική προπαγανδιστική γραμμή, είναι ουσιαστικά προαναγγελία εξελίξεων και ενδεικτική της πραγματικότητας, που διστάζει να ομολογήσει η συγκυβέρνηση της αμαρτίας.

Έως την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κυβερνητική προπαγάνδα στηρίζεται στην «βεβαιότητα» του Σαμαρά ότι εν τέλει θα βρεθούν οι «180» που θα στηρίξουν την συνέχεια της χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά. Μάλιστα έως και την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για την αίτηση της ψήφου εμπιστοσύνης της παράνομης και κολοβής Βουλής, ο ίδιος ο Σαμαράς σε καφενεία και εντευκτήρια διαβεβαίωνε τους βουλευτές του, ότι «έχουν βρεθεί οι 180», ώστε να τους κρατήσει από το να ενεργοποιήσουν τους εκλογικούς τους μηχανισμούς.

Ο Βορίδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, αποκάλυψε ότι δεν έχουν τους 180 και ούτε πρόκειται να τους έχουν, γεγονός που σημαίνει ότι η ψήφος «εμπιστοσύνης» ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια της χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά, να κερδίσει λίγο πολιτικό χρόνο, ελπίζοντας στο αναπάντεχο. Συγκεκριμένα ο Βορίδης είπε:...
«Προφανώς η συζήτηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αρχίσει περίπου τον Ιανουάριο και επειδή σήμερα δεν έχουν εκφραστεί 180 βουλευτές που να πουν ότι ψηφίζουν έναν συγκεκριμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αντιστοίχως δεν έχουν εκφραστεί 120 βουλευτές που να πουν ότι δεν ψηφίζουμε κανέναν πρόεδρος της Δημοκρατίας σημαίνει ότι το θέμα των εκλογών παραμένει ανοιχτό».

Στην συνέχεια μάλιστα δήλωσε φοβισμένος για το στραβό που μπορεί να προκύψει: "Αν κάποιος θέλει να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κυβέρνηση με την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει τώρα".

Ο Σαμαράς είναι βέβαιο ότι με την συζήτηση για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, θα πέσει. Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, θα είναι το κύκνειο άσμα της συγκυβέρνησης. Η μόνη αξία που έχει η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης είναι να μην επιτρέψει να τεθεί πρόταση μομφής και να αναγκάσει τους πάσης φύσεως δελφίνους να κάνουν πίσω έστω και για λίγες μέρες, ώστε να μην πάρουν το πολιτικό κόστος της κυβερνητικής καταστροφής.

Γνωρίζει όμως ο Σαμαράς, ότι αυτή η κυβερνητική καταστροφή είναι αναπόφευκτη και έτσι σκέφτεται ακόμα σενάρια και μεθοδεύσεις, ώστε να γίνει μην γίνει Τζέφρυ, να μην πέσει δηλαδή αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Βορίδης, αλλά και οι διαδικασίες θέτουν μία σαφέστατη ημερομηνία λήξεως για την συγκεκριμένη κυβέρνηση.
Τον Ιανουάριο λήγει ο Σαμαράς και αναγκαστικά θα φύγει, εκτός και αν αποφασιστεί να πεταχτεί στον κάλαθο των πολιτικών αχρήστων νωρίτερα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών