Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Νοεμβρίου 10, 2014

Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί του "συνταγματικού τόξου"... ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΔΙΑΤΡΟΦΗ”…ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60.000 ΠΑΙΔΙΑ

SISITIA
Ωραίες αποφάσεις στον καιρό του μνημονίου… Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα «ΔΙΑτροφή», το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες των παιδιών φρούτα και λαχανικά, ως εκ τούτου το πρόγραμμα κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί.
Με αυτόν τον τρόπο «καταδικάζουν» τους μαθητές εκείνους που, αν και δεν είχαν χρήματα, μπορούσαν να πάνε στο κυλικείο και να φάνε ένα φρούτο ή να πιουν ένα ποτήρι γάλα. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εκτός των άλλων μάθαινε και στα παιδιά να τρέφονται υγιεινά, απευθυνόταν σε περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε ....
φτωχές πόλεις της επαρχίας που χτυπήθηκαν από το Μνημόνιο. Κατά την διάρκεια μόνο του σχολικού έτους 2013-2014 έλαβε χώρα σε περισσότερα από 400 σχολεία και 60.000 μαθητές σε όλη την χώρα.   Κάθε μέρα, παραδιδόταν στα σχολεία αυτά ένα διαφορετικό δεκατιανό που αποτελούνταν από γάλα, γιαούρτι, μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες, καρότα, αγγούρια, σάντουιτς με τυρί και πίτσα με λαχανικά, και το οποίο μοιραζόταν, χωρίς αντίτιμο,  στα παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Στα 3 πρώτα χρόνια υλοποίησής του, το πρόγραμμα πέτυχε τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των οικογενειών των μαθητών. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν και η μείωση των παχύσαρκων ή υπέρβαρων μαθητών.
Μέχρι τώρα το πρόγραμμα «ΔΙΑτροφή» χρηματοδοτείται κυρίως από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Επειδή όμως το Ίδρυμα φέτος θα κατευθύνει τους πόρους του για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το μπαλάκι πηγαίνει στην κυβέρνηση για το αν θα συνεχίσει ή όχι. Ενώ υπάρχει η τεχνογνωσία για την εκτέλεσή του, εν τούτοις το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκρίνεται.
Ήδη περισσότερα από 600 σχολεία τα οποία περιμένουν να ενταχθούν, δεν παίρνουν απάντηση για το τι θα γίνει, καθώς η έλλειψη πόρων κρατάει εκκρεμή την ένταξή τους.
Συμπέρασμα 1ο) «Λεφτά υπάρχουν», για ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, ή για τη ΝΔ για παράδειγμα, η οποία το 2013 έλαβε δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ, αν και χρωστούσε ήδη το υπέρογκο ποσό των 146,3 εκατ. ευρώ.
Συμπέρασμα 2ο) Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν όταν πρόκειται για τη σίτιση μαθητών στα σχολεία και ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά υποφέρουν από τις συνέπειες των Μνημονίων τους. Καταλάβατε; 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό εστί ΕΝ ΜΕΡΕΙ πρόγραμμα υγιεινής. Οι Αρχαίοι Έλληνες ποτέ δεν γνώριζαν τι εστί γάλα (βασικό συστατικό για τυρί και γιαούρτι) και πίτσα. Τα υπόλοιπα ήσαν η βασική διατροφή τους ως υγιής που τους έκαμε κράτιστους και νόες. Αυτός ήσαν ο λόγος που μέχρις και οι Σπαρτιάτες πολέμησαν σαν θεοί, όπως έλεγαν άλλοι συγχωριανοί εκείνης της εποχής, διατηρώντας το σώμα τους υγιές και με καλές γραμμώσεις.

    Εγώ τέτοια διατροφή ακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών