Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2015

Ολοκληρώθηκε η κυβίστηση: Τσίπρας - Θα έχουμε μνημόνιο και τρόικα, αλλά θα τα λέμε αλλιώς!


Ολοκληρώθηκε η κυβίστηση: Τσίπρας - Θα έχουμε μνημόνιο και τρόικα, αλλά θα τα λέμε αλλιώς!

Ακούγοντας κανείς τις δηλώσεις Τσίπρα μετά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής δεν μπορούσε παρά να φέρει κατά νου την γαλλική ρήση «Le roi est mort, vive le roi», δηλαδή «Ο Βασιλιάς απέθανε. Ζήτω ο Βασιλιάς». Ο λόγος φυσικά για το μνημόνιο και την τρόικα, οι οποίοι υποτίθεται ότι έπαψαν να υφίστανται από χθες το βράδυ (οριστικά από την Δευτέρα), αλλά θα συνεχίσουν να είναι μαζί μας για πολλά ακόμη χρόνια.
Είχαμε πει εδώ και μέρες ότι το μοναδικό πεδίο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ήταν στις λέξεις και τις εκφράσεις, ενώ μοναδικό διαπραγματευτικό τους εργαλείο ήταν ο φόβος του ερχομού της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο αποτυπώθηκε πολλάκις σε δηλώσεις τόσο του Βαρουφάκη, όσο και του ίδιου του Τσίπρα, μέσα από την Βουλή και στις συναντήσεις με...
τους «εταίρους».
Τελικώς ο Τσίπρας κατάφερε να πετύχει μία διαπραγματευτική «νίκη», η οποία όμως δεν αφορά τον Ελληνικό Λαό, αλλά τα στενά κομματικά του συμφέροντα και την επικοινωνιακή του τακτική. Συγκεκριμένα κατάφερε μία ευρεία συναίνεση στο ότι το μνημόνιο θα ονομαστεί αλλιώς, όπως και η τρόικα, έτσι ώστε η νεομνημονιακή εποχή να μην κουβαλάει μαζί της τις λέξεις που προκαλούν την οργή του Ελληνικού Λαού.
Πριν πούμε το οτιδήποτε να αναφέρουμε ότι η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής είναι ένα τροχιοδεικτικό της πορείας που θα ακολουθήσει το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Συνεπώς οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και των ευρωπαίων αξιωματούχων από χθες θα είναι χρήσιμες στην πρόβλεψη των τεχνικών αποφάσεων που θα ληφθούν την Δευτέρα.
Όπως συγκεκριμένα είπε ο Τσίπρας: «Η μετάβαση από το Μνημόνιο στο ελληνικό πρόγραμμα είναι στο επίκεντρο της διαβούλευσης μέχρι τη Δευτέρα». Όμως ποια είναι η διαφορά του «ελληνικού προγράμματος» με το «μνημόνιο», αφού μέχρι τώρα το «μνημόνιο» ήταν το «ελληνικό πρόγραμμα»;
Ο Τσίπρας μέσα στις δηλώσεις του εξηγεί: «Ούτε η Τρόικα υπάρχει ούτε το Μνημόνιο που γνωρίσαμε υπάρχει». Τι εννοεί ο ποιητής; Μήπως ξαφνικά σκίστηκαν τα μνημόνια και διώξαμε κλοτσηδόν τους τροϊκανούς; Προφανώς και όχι! Ας δούμε τις διευκρινιστικές δηλώσεις του:
Περί τρόικας: «Εμείς θα επικοινωνούμε με τους θεσμικούς μας εταίρους»
Περί μνημονίου: «Θα μας οδηγήσει σε ένα νέο συμβόλαιο με τους εταίρους για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας»
Σε απλά ελληνικά, από δω και στο εξής το μνημόνιο θα ονομάζεται «συμβόλαιο» και ίσως και «κοινωνικό συμβόλαιο» για να θυμίζει και λίγο Ρουσσώ και γαλλική επανάσταση, αλλά πάντα αντεθνικιστικά για να μην υπάρχει μπέρδεμα. Την γενικόλογη, ποιητική ρήση του Τσίπρα την εξήγησε αργότερα ο Γιουνκέρ λέγοντας ότι «μπορείς να αντικαταστήσεις μέτρα αρκεί να είναι ισοδύναμης απόδοσης. Πρέπει να μας πουν ποιο είναι το 70% και ποιο το 30%». Κοινώς κάποια μέτρα θα αντικατασταθούν από ισοδύναμα μέτρα, όπως ακριβώς «διαπραγματευόταν» και η νουδούλα. Σε ποια κατεύθυνση θα γίνουν αυτές οι «αλλαγές»; Απαντά και πάλι ο Τσίπρας αναφερόμενος στους κανόνες της λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση: «Παρά το ότι διαφωνούμε με αυτούς τους κανόνες είμαστε υποχρεωμένοι να τους σεβαστούμε»
Όσον αφορά την τρόικα, η κατάσταση ακολουθεί την ίδια ακριβώς ρότα, αφού η τρόικα πλέον θα ονομάζεται «εκπρόσωποι των θεσμικών εταίρων». Θα έρχονται, βεβαίως, και θα ασκούν την ίδια επιτήρηση, θα δίνουν τις ίδιες διαταγές και θα κρατούν ακριβώς την ίδια αντεθνική και αντιλαϊκή στάση, αλλά δεν θα ονομάζονται τρόικα. Ποιοι είναι οι «θεσμικοί εταίροι»; Μα ακριβώς οι ίδιοι που απάρτιζαν την τρόικα, δηλαδή η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ή για να το πούμε με τα λόγια του Τσίπρα: «Θα πρέπει να είμαστε σε επικοινωνία και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ».
Το μόνο αποτέλεσμα, λοιπόν, ήταν ότι «άλλαξε ο μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς». Η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ την Δευτέρα θα υπογράψει το νέο μνημόνιο και ακολούθως θα το φέρει στην Βουλή για κύρωση, γιατί όπως ευθαρσώς δήλωσε «δημοψηφίσμα τέλος! Ούτε σκέψη», με την δικαιολογία ότι έχει νωπή λαϊκή εντολή. Η διαφορά από τη νουδούλα ποια είπαμε ότι είναι;
Σχετικά με τα νέα ονόματα μνημονίου και τρόικας, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση
"Οι τροϊκανοί συνεχίζουν να μας εξουσιάζουν με το νέο τους όνομα (”εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων”)
Οι τοκογλύφοι δανειστές επιβάλλουν τους όρους του νέου καταστροφικού μνημονίου και ο Τσίπρας διαλέγει το νέο του όνομα. Οι τροϊκανοί συνεχίζουν να μεταχειρίζονται την Ελλάδα ως προτεκτοράτο, αλλά θα τους αποκαλούμε πλέον "εκπροσώπους θεσμικών οργάνων". Ο Ελληνικός Λαός παραμένει δέσμιος της διεθνούς τοκογλυφίας."

2 σχόλια:

  1. ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΑΡΥΚΛΥΝΝ:<>
    ΔΩΡΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟ ΜΕΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών