Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015

Γονυπετής ο Βαρουφάκης ενώπιον της Λαγκάρντ: Φέρτε την τρόικα να μας ελέγξει εξονυχιστικά - Θα είμαστε καλά παιδιά!


Γονυπετής ο Βαρουφάκης ενώπιον της Λαγκάρντ: Φέρτε την τρόικα να μας ελέγξει εξονυχιστικά - Θα είμαστε καλά παιδιά!

Ο Βαρουφάκης δήλωσε επίσημα την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στο τοκογλυφικό ΔΝΤ που θα συνεχίζει να κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από παράνομα τοκοχρεολύσια. 

Μεταμεσονύκτια συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ είχε ο Υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης. Της συνάντησης είχε προηγηθεί πλειάδα δημοσιευμάτων από τα εγχώρια ΜΜΕ, που συντηρούν ηθελημένα ένα κλίμα ότι δήθεν η κυβέρνηση «αντιστέκεται» στους δανειστές. Έτσι η συνάντηση ήταν πολυαναμενόμενη από τους διάφορους χαχόλους της «πρώτης φοράς αριστεράς». Μάλιστα διάφοροι είχαν κάνει λόγο ακόμα και για προσφυγή στις κάλπες «αν οι δανειστές επιμείνουν».
Τελικά η συνάντηση έγινε, οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν ότι....
ο Βαρουφάκης βρέθηκε γονυπετής ενώπιον της Λαγκάρντ, υποσχόμενος τα πάντα και δίνοντας ό,τι του ζητήθηκε. Συγκεκριμένα στην κλειστή συνάντηση, συμπεραίνουμε από τις δηλώσεις, ζητήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος από την τρόικα, μέτρα και έγκαιρη αποπληρωμή των δόσεων χωρίς πολλές δηλώσεις και «τσάμπα μαγκιές».
Συγκεκριμένα ο Βαρουφάκης δήλωσε σχετικά με τα νέα μέτρα που θα παρθούν: «είχαμε μια παραγωγικότατη και σε εξαιρετικό κλίμα συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει. Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Μιλήσαμε για παρά πολύ ώρα για όλες τις πτυχές του μεταρρυθμιστικού αυτού προγράμματος και ξεκινήσαμε μια συζήτηση που είχε παρά πολύ ενδιαφέρον, για την διαδικασία με την οποία θα γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικές οι συζητήσεις στο Brussels Group, στα τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των συνομιλιών έτσι ώστε η Ελλάδα να βγει από την φάση των διαπραγματεύσεων και να μπει στη φάση της δημιουργίας».
Παρά το γεγονός ότι έως τώρα το ΔΝΤ ήταν «κόκκινο πανί» για τους συγκυβερνώντες, ο Βαρουφάκης έδειξε ενθουσιασμένος με την παρουσία του ΔΝΤ στην τρόικα και δήλωσε: «Είμαστε μια χώρα που συμμετείχε στο Bretton Woods η Ελλάδα είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΝΤ. Και οι συζητήσεις αυτού του είδους και τα ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ θετικά ιδίως όταν το ΔΝΤ αποτελεί έναν από τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια που κάνουμε, τόσο στο Eurogroup, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, ώστε να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και ο λαός μας να βρει την θέση που του αξίζει μέσα την οικογένεια της Ευρώπης».
Ενώ τελείωσε τις δηλώσεις του, δίνοντας διαπιστεύσεις ότι οι τσιπροκαμμένοι θα είναι καλά παιδιά και θα πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους, όπως οι σαμαροβενιζέλοι: «Η ελληνική κυβέρνηση πάντοτε εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους δανειστές, και αυτό σκοπεύει να κάνει εις το διηνεκές. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό
Η Λαγκάρντ, ύστερα απ’ αυτά, δεν είχε να πει και  πολλά, απλώς ως κυρίαρχη τόνισε τα κύρια σημεία της δηλώσεως υποταγής του Βαρουφάκη, λέγοντας: «Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη δήλωση του υπουργού, ότι η καταβολή της δόσης στο Ταμείο θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9 Απριλίου». Συνέχισε δε εκφράζοντας «την εκτίμηση της για τη δέσμευση του υπουργού να βελτιώσει τη δυνατότητα των τεχνικών ομάδων να εργαστούν με τις αρχές και να διενεργήσουν εμπεριστατωμένο έλεγχο στην Αθήνα και να επεκτείνουν τις συζητήσεις για τις πολιτικές με τις ομάδες στις Βρυξέλλες. Αμφοτέρων οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, τη Δευτέρα».
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών