Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ!

Τα παρακάτω αποτελούν ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σας τα μεταφέρουμε αυτούσια και τα σχόλια δικά σας:

Ξεπερνούν τους 1.000 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν σε ακτές της Λέσβου από το πρωί της Δευτέρας μέχρι σήμερα Τετάρτη νωρίς το μεσημέρι, καθιστώντας την κατάσταση που επικρατεί στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης αλλά και στον εξωτερικό χώρο κυριολεκτικά τραγική και δυσφημιστική.
Κι αυτό γιατί στο ίδιο σημείο αποβιβάζονται...
εκατοντάδες τουρίστες από τις απέναντι Μικρασιατές ακτές, Τούρκοι και Ευρωπαίοι, αλλά και επισκέπτες του νησιού που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια. Μάλιστα απειλείται διακοπή των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στη Μυτιλήνη, αφού οι εταιρείες δηλώνουν πως δεν μπορεί η αποβίβαση των τουριστών να γίνεται σε ένα άτυπο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων.
Ο περίκλειστος χώρος του λιμανιού δεν επαρκεί πλέον να φιλοξενήσει έστω και για λίγες ώρες τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, που φτάνουν στο νησί. Έτσι, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης ταυτοποίησης τους ζουν ελεύθεροι στον ευρύτερο χώρο της μυτιληνιάς προκυμαίας περιμένοντας υπομονετικά τη… σύλληψη τους. Πολλοί από αυτούς, ψάχνοντας μια κάποια σκιά, δεν διστάζουν να μπουν και να ξαπλώσουν κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους!
Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί όπως είναι αναμενόμενο καταστάσεις παραβατικότητας, όπως είναι η εκδηλούμενη αισχροκέρδεια σε βάρος των ξένων.
Έγκυρες πληροφορίες μιλάνε για φαγητό, αναψυκτικά και νερό που πουλιούνται στο κέντρο της Μυτιλήνης σε υψηλές τιμές. Ενώ καταγγέλλεται ότι μέχρι και «μεγάλα» χαρτονομίσματα, όπως αυτά των 500 ευρώ που έχουν μαζί τους κυρίως Σύροι πρόσφυγες, κάποιοι τα «χαλάνε» έναντι προμήθειας που φτάνει και το 10%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών