Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015

Καμπάνες από την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Μόνη τρίτη πολιτική δύναμη με υψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή!

Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά τον τρόπο που επηρεάζονται οι δημοσκοπήσεις βάσει του μέσου, το οποίο τις παραγγέλνει. Έχουμε πολλάκις δει στο παρελθόν να μεταβάλλονται τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, βάσει του εντολέα τους και του κόμματος, στο οποίο αυτός πρόσκειται. Έτσι θεωρείται δεδομένο ότι η εφημερίδα του Δ. Ψαρρά θα κάνει το οτιδήποτε δυνατόν να περικόψει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Αυτό σημαίνει ότι μία δημοσκόπηση για μία τέτοια εφημερίδα, όπως αυτή των «συντακτών», είναι η πιο απαισιόδοξη άποψη για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Μία τέτοια δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε σήμερα, από την εταιρεία ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Στην δημοσκόπηση αυτή δίδεται ξεκάθαρο προβάδισμα στον Σύριζα, που προφανώς είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από το «ντέρμπι» που παρουσιάζουν άλλες δημοσκοπήσεις. Το πραγματικά σημαντικό, όμως, της δημοσκόπησης είναι...
ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από τον τέταρτο και ποσοστό, το οποίο με την πρέπουσα αναγωγή ξεπερνάει το 8%.
  Κάνοντας μία σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης δημοσκοπήσης, από την ίδια εταιρεία για την ίδια εφημερίδα, βλέπουμε ότι ελέω της πόλωσης τα μικρότερα κόμματα συμπιέζονται και μεταφέρεται ψήφος προς τα δύο μνημονιακά κόμματα της μελλοντικής μεγάλης συγκυβέρνησης.

Αυτό δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την Χρυσή Αυγή, η οποία προφανώς συσπειρώνει γύρω της τον κόσμο που επιθυμεί την αντίσταση στα κελεύσματα των τοκογλύφων. Εκεί είναι βεβαίως που γίνεται και η νοθεία στην δημοσκόπηση, αφού δεν αποτυπώνεται η απελπισία από την λαθρομετανάστευση.

Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε, βέβαια, κάτι καλύτερο από την «Εφημερίδα των Συντακτών», αφού έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα του καθεστώτος εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Αποτυπώνεται, όμως, η τάση που θα επιβεβαιωθεί και από τις εκλογές και θα κάνει πολιτικάντηδες και δημοσκόπους να κλαίνε τα πάνελ των καναλιών της νύχτας μεταξύ 20ης και 21ης Σεπτεμβρίου, αφού η Χρυσή Αυγή θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση με αξιοσημείωτα και πιθανόν διψήφια ποσοστά. 

Υ.Γ.: Παρόμοια ποσοστά, που φτάνουν στο 8,4% έδωσε για την Χρυσή Αυγή και προ εβδομάδας δημοσκόπηση φοιτητών του ΑΠΘ, οι οποίοι είχαν προβλέψει το ποσοστό του δημοψηφίσματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών