Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016

Το βουλώσανε τα ΜΜΕ της διαπλοκής για το σκάνδαλο παιδεραστίας του Νίκου Γεωργιάδη

Αποτελεί άγραφο νόμο στον χώρο των ΜΜΕ, ένα θέμα το οποίο προξενεί το ενδιαφέρον μέσα στην διάρκεια της εβδομάδος να βρίσκει άπλετο χώρο στις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων. Θέματα όπως της αρπαγής του ανήλικου παιδιού στην Χαλκιδική από τον συζυγοκτόνο αλβανό πατέρα του και της αποκάλυψης της ταυτότητας των φερόμενων δολοφόνων ενός νέου ανθρώπου στην Κοζάνη έπαιξαν στις κυριακάτικες εκδόσεις, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο.
Ένα θέμα, όμως, με τεράστια ηθική και πολιτική σημασία, όπως αυτό των καταγγελιών κατά του πρώην (;) γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη, για παιδεραστία και βιασμό ανηλίκου, η οποία έγινε από το περιοδικό HOT DOC, δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη.

Διαβάζοντας όλα τα κυριακάτικα φύλλα δεν είδαμε καμία αναφορά σ’ αυτό το θέμα. Εξαφανισμένο πλήρως, λες και...
δεν πρόκειται για ένα ζήτημα τεράστιας ηθικής και πολιτικής σημασίας, το οποίο αφορά το πρώην (;) δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να είμαστε ακριβείς, υπήρξε μια αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα από το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή». Αντιθέτως, όμως, απ’ ό, τι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε, η εφημερίδα παίρνει επί της ουσίας υπερασπιστική γραμμή υπέρ του Γεωργιάδη, με την λογική του «τεκμηρίου της αθωότητας», η οποία φαίνεται ότι ισχύει για όλους (ακόμη και για τους κατηγορούμενους για παιδεραστία και βιασμό) αλλά όχι για τους διωκόμενους ξεκάθαρα για τις απόψεις τους, Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Κατά τα’ άλλα, «ομερτά» από παντού, έτσι ώστε να μην θίγει το προφίλ του νέου αρχικαρεκλάρχη της ΝΔ και εκλεκτού των «νταβατζήδων» στα ΜΜΕ, ως εναλλακτική λύση στην συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει, όμως, πολύ ενδιαφέρον ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα «Παρασκήνιο» του Σαββάτου, η οποία αναφερόμενη στην περίπτωση του Γεωργιάδη γράφει τα εξής: «Η αποχώρηση του Νίκου Γεωργιάδη από τη ΝΔ φαίνεται να είναι η πρώτη βολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ο στενός του συνεργάτης και φίλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά τα συνεχή δημοσιεύματα εναντίον του. Πάντως, ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας, παρόλο που δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα, από την επομένη της νίκης Μητσοτάκη εγκαταστάθηκε στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού στη Συγγρού και καθημερινά ενημέρωνε τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ. Ακόμα και το e – mail της Δευτέρας, το πρώτο επί προεδρίας Μητσοτάκη, ήταν δικό του, χωρίς βέβαια την υπογραφή του. Οι καλά μυημένοι, όμως επιμένουν πως μπορεί ο Νίκος Γεωργιάδης να δήλωσε πως αποχωρεί από τη ΝΔ, μέχρι να βρει το δίκιο του…, αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται να φύγει, αφού θα λειτουργεί ως «μυστικός» σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με απλά λόγια, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αποχώρηση του Γεωργιάδη είναι «μαϊμού», καθώς αυτός λειτουργεί ως «μυστικός» σύμβουλος του Μητσοτάκη. Για να γλυτώσουν, δηλαδή, την κοινωνική κατακραυγή και το επακόλουθο πολιτικό κόστος (το ηθικό είναι ολοφάνερο ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου) τον έβαλαν να κάνει μια δήλωση αποχώρησης από τη ΝΔ, αποσιώπησαν εντελώς το γεγονός στις κυριακάτικες εφημερίδες, αλλά αθόρυβα εξακολουθούν να στηρίζονται στην γνώμη και τις συμβουλές του. Γι’ αυτό, άλλωστε, μετά την λέξη «πρώην» βάζουμε ερωτηματικό σε παρένθεση.

Εάν ισχύει το δημοσίευμα, η λέξη αίσχος ίσως δεν είναι αρκετή για να περιγράψει το (ανύπαρκτο) ήθος της ηγεσίας της ΝΔ. Ή θα έπρεπε τον Γεωργιάδη να τον υπερασπίσουν ανοιχτά, εφόσον πιστεύουν στην αθωότητά του ή να βγάλει η ίδια η ΝΔ μια ανακοίνωση που θα τον «άδειαζε» ανοιχτά και ξεκάθαρα. Όλα τα’ άλλα προκαλούν μόνο αηδία και οργή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Το τρομερό «σαΐνι» της «Εφημερίδας των Συντακτών», Άντα Ψαρρά, μετά την γενική κατακραυγή που είχε η τοποθέτησή της υπέρ του Γεωργιάδη προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ένα (ας το πούμε) απολογητικό άρθρο στην φυλλάδα που αρθρογραφεί. Το μόνο που έχουμε να πούμε για την υπερασπίστρια κατηγορουμένων από άλλα έντυπα για παιδεραστία και βιασμό ανηλίκων είναι ότι αν το άρθρο του Βαξεβάνη είναι «ο πάτος της δημοσιογραφίας», όπως η ίδια χαρακτηριστικά γράφει, η συγκεκριμένη τοποθέτηση της αποτελεί «τον πάτο» πολλών άλλων πραγμάτων. Χαιρόμαστε, όμως, για την απίστευτη (απ’ όλες τις απόψεις) τοποθέτηση της υπέρ του Γεωργιάδη, γιατί το πόσο εκτίθεται ηθικά και δεοντολογικά με την θέση της αυτή, αν δεν μπορεί να το καταλάβει η ίδια ας της το εξηγήσουν οι συνδαιτημόνες της.

Διαβάστε επίσης: “Εφημερίδα των Συντακτών”: Τεκμήριο αθωότητας έχουν και οι παιδεραστές - Μόνο οι Εθνικιστές δεν έχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών